Kaksplus.fi

tiistai 27. toukokuuta 2014

Baby shower -suunnittelua (kuvapläjäys)

Eilen oli aika harmaa aamu, ja lapset leikkivät keskenään, niin suunnittelin jälleen ystäväni baby Shower -kutsuja. Niihin on aikaa enää parisen viikkoa, joten nyt on saanut tehdä jo paljon enemmän juttuja niiden eteen. Tänään on sitten satanut vettä, joten tänäänkin on tullut jotakin kyhäiltyä. Ihan loistavaa sadepäivän puuhaamista. 
No niin nyt paljastan muutaman jutun kyhäilyistäni, joten MILLA jos luet tätä, niin LOPETA LUKEMINEN TÄHÄN!!! :) 

Ostin kutsuja varten vihon, joissa on ihan valkoiset sivut sisältä. Sinne olen nyt sitten laitellut vaikka ja mitä. Ideoita olen löytänyt googlettamalla ja sitten monia eri asioita yhdistellen ja vähän jotain omaakin ideaa seassa. Tämä jää sitten odottavalle äidille muistoksi vauvakutsuista sekä hieman odotusajastakin. :) Aikaa tämän tekemiseen on kulunut ihan hirveästi, joten toivon todella, että ystäväni tulee pitämään tästä. :)


Kamalasti en mitään ohjelmaa halua suunnitella, vaan mielestäni on tärkeintä että odottava äiti tuntee olonsa mukavaksi, eikä jännitä mitä ohjelmaa olen keksinyt. Jotakin pientä pitää kuitenkin olla, joten ainakin perinteinen sukupuolen arvailu, mittojen, syntymäpäivän ja ajan arvailu täytyy olla mukana. Tein siis synttärilotto sivun (googlen avulla löytyi tuommoisen näköinen lottopohja ja sitten sitä hieman muokkasin) jokaiselle vieraalle ja vielä toisenkin sivun, johon vieras kirjoittaa terveiset perheelle. Sukupuoli veikkaus tehdään niin että sivulla on tyhjä laatikko ja siihen liimataan vaaleanpunakuomuiset vaunut jos veikkaa tulokkaan olevan tyttö ja jos veikkaa poikaa liimataan laatikkoon vaaleansinikuomulliset vaunut. Noiden vaunujen askartelu oli kivaa puuhaa, vaikka olikin välillä aika näpräämistä. :) 
Tässä kuvaa lottosivusta. :)


Ensin meinasin että kirjoitan koneella nämä sivut ja liimaan vihkoon, mutta päädyin sitten kuitenkin tekemään kaiken omin pikku kätösin. Vaikkei jälki olekkaan niin siistiä kuin koneella tehtynä, mutta tässä on ainakin ollut koko sydän mukana (enkä väitä että koneella tehty olisi yhtään sen huonompi). Näitä kyhäsin vihkoon yhteensä 11 kpl. Meitä on tulossa n.9kpl jos kaikki pääsee tuleen, mutta tein pari ylimääräistäkin sivua. Näistä arvailuista jää kiva muisto sitten ystävälleni ja onhan se kiva jännätä kenen veikkaus osuu lähimmäksi oikeaa. :)

Muokkasin myös yhtä häissäkin paljon käytettävää leikkiä näihin juhliin. Leikki on siis häistä tunnettu 12 kuukautta. Nyt vain muokkasin leikin niin, että jokainen vieras nostaa korista pienen käärön itselleen. Käärössä on sitten numero ja sen alla jokin tehtävä. Tehtävät on kirjattu vihkoon ja alle kirjoitetaan sitten tehtävän saaneen nimi (näitä tein kymmenen yhteensä). Tämä leikki sopii mielestäni hyvinkin vauvakutsuille. :)


Kirjasta löytyy myös pari sivua, joihin voi kirjoittaa hyviksi todettua vauvan hoitoon liittyviä vinkkejä. Joko ihan oikeita tai sitten sinne voi kirjoittaa jotain vähän humoristisiakin ohjeita. :) Lisäksi liimasin kirjaan sarjakuvia Kaksplus -lehdestä. Siellä on ollut Ami Lindholmin vauvakirjasta kivoja kuvia, joten muutama sellainenkin pääsi kansien väliin. Tässä yksi esimerkki kuva.
Näille oon aina saanu nauraa kun oon näitä lehdestä lukenut, että pakko oli 
tuonne kirjan väliinkin pari laittaa. :)


Tein kirjaan myös raskaustestin, kysymykset testiin otin suoraan Vauva-lehdestä. Itse olen aina tykännyt näistä erilaisista testeistä, niitä on kiva tehdä ja lukea sitten odotuksen jälkeen. Lisäksi tein myös muutaman tyttö/poika vertailukysymyksen, joita on ainakin muutamassa lukemassani blogissakin vilahtanut. :) Näistä jää sitten kiva muisto ystävälleni vauvan odotusajasta. Nämä kohdat hän saa sitten täyttää juhlien jälkeen, kunhan siihen löytyy aikaa. :)
Lisäksi kirjasta löytyy neljä lastenlaulua, joista puuttuu sanoja. Äiti pääsee sitten täyttämään puuttuvat kohdat ja katsotaan osuuko ne oikeaan, vai tuleeko niistä jotakin ihan muuta. :)


Koitan myös kuvata juhlissa paljon ja teetän ystävälleni muutaman kuvan, jotka hän saa sitten liimata vihon loppuun. :) Semmoisia suunnitelmia on nyt tällä hetkellä. :) Lisäksi olen tehnyt tulevan vauvan isoveljelle pienen pussukan ja olen myös kyhännyt vaippakakkua.
Niistä teen sitten juttua kun saan vaippakakun kokonaan valmiiksi. :)

Vauvakutsujen järkkääminen on kyllä mukavaa puuhaaPs. Linkitä blogisi -postaukseen voi käydä linkittämässä blogeja.
Uudet tuttavuudet tervetulleita. :)

8 kommenttia:

 1. Paljon oot kyllä nähnyt vaivaa ja näyttää ja kuulostaa todella hyvältä! Varmasti itse juhlakalukin osaa arvostaa ja ihana muisto jää hänelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuohon on aikaa uponnut, mutta halusin tehdä sen juuri noin että kutsuista jää sitten ystävälleni kunnon muisto. :)

   Poista
 2. Oi miten paljon oot jaksanut nähdä vaivaa! Tälläsistä jää kyllä niin ihanat muistot ja voi sitten lapsen kasvaessa kaivaa tuon vihkosen esille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa puuhaa tuommoisen tekeminen..mä niin tykkään. :)
   Tuon avulla pääsee sitten helposti muistelemaan raskausaikaa ja kirjaan jää vielä paljon tyhjää, jonka ystäväni saa sitten täyttää haluamallaan tavalla. :)

   Poista
 3. Vau!! Oot kyllä näppärä! Jollei sun kaveri tykkää, niin voit lähettää tänne mulle koko juhlat ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. :D
   Uskon ja luulen hänen pitävän siitä. :) Näiden vauvajuhlien järkkääminen on kyllä niin mukavaa puuhaa, että voisin mielelläni järjestää näitä lisääkin. :)

   Poista
 4. Oiiii miten hauska!! Aivan ihana vihkonen ihanine juttuineen!

  Me tehdiin Babyshowereissa tulevalle äidille suulliset lupaukset isosiskon leikittämispäivästä,ruuan kuskaamisesta kotiin ja muusta avusta, olisi tosiaankin pitänyt kirjoittaa ne ylös niin kaikki osapuolet muistaisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)

   Ihania lupauksia olette tehneet. :)
   Nappasin sinulta idean siihen isomman sisaruksen selviytymispakkaukseen..Se tulee varmasti tarpeeseen. :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...