Kaksplus.fi

lauantai 13. joulukuuta 2014

Piparkakkutalo

Oli muuten mahtava herätä tänä aamuna, kun ulos vilaistessa oli maa ihan valkoinen. Tuntui päiväkin heti pidemmältä kun lumen ansiosta valoa piisasi. Tänään myös kasattiin ja koristeltiin lasten kanssa piparkakkutalo. Ja kyllä, myös tänä vuonna me ostimme ikeasta tuon talon. Muutamaan otteeseen tehnyt ja paistanut osat itse ja aina ne on yhtä mutkaisia, näin säästyy ainakin äidin hermot. :)

Piparitalon osat kiinnitin toisiinsa sulatetulla sokerilla ja koristeet sokerikuorrutteella. Lapset kiinnittivät koristeita taloon ja samalla jo kovasti suunnittelivat talon syömistä. Mietittiin ensin miten taloa koristeltaisiin ja ehdotin että jos tehdään muutama suuri lumihiutale sokerimassasta ja se kelpasi. Ja tämmöinen siitä sitten tuli. :)


Muutamalla koristeella saatiin siitä ihan kiva. :) Katolle laitettiin pieniä palloja jotka pyörittelin sokerimassata. Lapset sitten sokerikuorrutteen avulla kiinnittivät niitä katolle tai minä laitoin kuorrutetta ja lapset palloja. Mukavaa puuhaa tuo piparkakkutalon koristelu, vielä kun se pysyisi kasassa jouluun, niin sen jälkeen saavat lapset syödä sen. :) 

14 kommenttia:

 1. Kiva talo! :) Yksinkertainen on kaunista <3

  VastaaPoista
 2. Mulle tuli mieleen sana SOMA. Tosi soma mökki! :)

  VastaaPoista
 3. Oi miten soma. Meillä on keskiviikkona piparkakkutalotalkoot, odotan. :)

  VastaaPoista
 4. Voi että, saitkohan sittenkin mun mielen muuttumaan näillä kuvilla! Ajattelin nimittäin että tänävuonna en tee ollenkaan.. Nyt kyllä alkoi vähän sormia syyhyttämään ;) ihana mökki teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)
   Hih, kiva jos herätin "inspiraation", ei sitten muuta kuin omaa mökkiä tekemään. ;)

   Poista
 5. Vau! Minä en ole koskaan piparkakkutaloa tehnyt, ehkä joku vuosi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. :)
   Mä ennen aina hermoilin kun tein noi osat itse, mutta onneksi on ikea josta ne saa jo valmiina, kunhan vain kokoaa ja koristelee. :) On meinaan ollut talojen tekeminen paljon hermoja säästävämpää. :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...