Kaksplus.fi

tiistai 23. helmikuuta 2016

Hyvinhän tuo kasvaa


Muistan kun vielä kuukausi takaperin, ellei jopa parikin,  kuulin kauhistelua siitä kasvaakohan poika nyt riittävästi pelkällä rintamaidolla. Jos sitä ei tulekkaan tarpeeksi ja vauva tyyliin näkee nälkää ja vaikka mitä muuta. Jos sillä onkin vain nälkä kuin noin itkee. Mutta kyllähän sen nyt Hugosta näkee, että on ihan normaalin kokoinen vauva joka varmasti saa tarpeeksi ruokaa.

Täytyy sanoa, että hieman kyllä loukkaannuin noista. Tottakai Hugo olisi alkanut saada kiinteitä paljon aikaisemmin, jos ei olisi rintamaidolla kasvanut normaalisti. Tottakai olisin antanut lisämaitoa, jos se olisi ollut tarpeen. En kai minä olisi laittanut omaa kuuden kuukauden täysimetys tavoitetta lapseni hyvinvoinnin edelle. En todellakaan. Minulla ei myöskään ole mitään lisämaitoja ja kiinteitä vastaan ennen kuuden kuukauden ikää. Minä nyt vain toivoin voivani imettää sen ajan. Ja olen onnellinen että se onnistui ja Hugo kasvoi noin isoksi pojaksi pelkästään minun maidolla.

Eilen oli sitten vuorossa 6kk neuvola. En jännittänyt ollenkaan ettei mittoja olisi tullut tarpeeksi. Hugo on nimittäin viimeisen viikon roikkunut rinnalla todella paljon ja syynä minun rintatulehdus. Hugo on syönyt niin paljon, ettei varmaan ole ollut edes kunnolla nälkäinen kun otin jo uudestaan syömään, heh. Ja tämän (sekä lääkekuurin) ansiosta rintatulehdus taitaa olla selätetty. Ja hyvin on meidän Hugo kasvanut. Painoa oli nyt 7710g ja pituutta 66,5cm. Hienosti kasvaa tasaisesti omalla käyrällään, ilman mitään notkahduksia. Neuvolantätikin kehui kuinka hyvin on kasvanut täysimetykellä.


Hugo hieman vierasti neuvolantätiä, vain äidin sylistä sattoi väläytellä niitä suloisia hymyjä. Kaikki oli Hugolla oikein mallikkaasti ja kiinteiden kanssa etenemme nyt niin että ensin mennään kuukausi näillä hedelmä-ja marjasoseilla ja aloitellaan siinä ohelle hieman kasviksia. Sitten otetaan viljat ja siitä parin viikon kuluttua sitten liha. Näin ehdotti neuvolantäti ja se kuulosti ihan hyvltä. Liikkeelle lähtemisestäkin puhuttiin ja Hugo on siinä tullut sisaruksiinsa. Mikään kiire kun ei tunnu olevan ja ihan hyvä niin. Kerkeäähän sitä myöhemminkin. 

Seuraava käynti onkin sitten 8kk lääkärineuvola ja meille tulee aika myös ryhmäneuvolaan. Sitä aikaa odotankin, sillä Ainon kanssa olimme aikoinaan ja se oli mielestäni oikein kiva neuvola. Siinä näkee kenellä muulla on suunnilleen saman ikäinen lapsi ja muutenkin ryhmäneuvola on ajatuksena oikein kiva. Myöhemmin sama porukka kokoontuu lasten ollessa vanhempia. Jos en ihan väärin muista niin olikohan se 1,5v tai jotakin semmoista.

Samalla oli myös Ainon 3v neuvola. Hienosti suoriutui tehtävistä, sitten kun viimein niihin suostui, heh. Ja hyvin kasvaa myös meidän Aino, nätisti siellä omalla käyrällään. 

30 kommenttia:

 1. Ihana pieni tyyppi <3!! Minä jotenkin koen aina pieniä paineita neuvolassa käymisestä. Vaikka meillä on maailman ihanin neuvolatäti, otan jokaisen kommentin aina niin kirjaimellisesti ja ylitulkitsen jokaista lausetta! Onko tuo ryhmäneuvola muuten vapaaehtoinen vai miten se toimii??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugo on.♥
   No höh, ihanaa kuitenkin että siellä on ihana neuvolatäti. Meillä on myös, ihan paras! :) Ja me näemme muutenkin kerran viikossa kun käymme Lumin kanssa pistokilla, niin olemme tutustuneet todella hyvin näiden vuosien aikana. :)

   Ryhmäneuvola on vapaaehtoinen. :) Sinne tulee kutsu noin 10kk iässä ja lapsia on vajaa kymmenen vanhempineen. Siellä puhutaan mm. hampaiden huollosta, syömisestä, lapsista ja vanhemmuudesta. Mitään mittoja ei oteta ja muutenkin on rento käynti. Siinä pääsee näkkemään muita saman ikäisten vanhempia ja ryhmässä tosiaan keskustellaan kaikesta mahdollisesta. :) Me oltiin tuolla tosiaan aikoinaan Ainon kanssa ja odotan innoissani käyntiä sinne Hugon kanssa. :)

   Poista
  2. Kuulostaa muuten todella hyvältä keksinnöltä tämä "ryhmäneuvola". Kiva tutustua samalla alueella asuviin äiteihin joilla on samanikäiset lapset <3 Meille ei tarjottu tällaista vaihtoehtoa mutta perhevalmennusryhmälle järjestettiin muutamia treffejä myös sen jälkeen kun lapset olivat syntyneet. Se oli minusta myös ihan kiva käytäntö :)

   Poista
  3. Olen kyllä tykännyt paljon tuosta ideasta. Vaikka asunkin pienellä paikkakunnalla, niin aina en oo ihan perillä kenellä niitä pieniä on. :)
   Tuo käytäntö kuulostaa myös oikein hyvältä. :)

   Poista
 2. Juu kyllähän se niin on että äiti itse tietää varmasti parhaiten että mikä on omalle lapselleen parhaaksi. höh ärsyttää tommoset huuteliat!
  ihania ootte, pus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se on. :) Kyllä olisin ilman muuta tarjonnut muuta jos ei olisi omalla maidolla kasvanut.
   Kiitos ihana.♥

   Poista
 3. Söpö Hugo <3 Onnea imetystavoitteeseesi pääsystä! :)

  VastaaPoista
 4. Voi tuota söpöliiniä♥ Eiköhän jokainen äiti toimi sen mukaan mikä omalle lapselleen on parasta. Mä kuopuksen vauva-aikaan hämmästyin kun joku ihmetteli, ettei olla kiinteitä aloitettu ja toinen oli vasta 3kk vanha. Saati sitten kuopuksen ollessa selvästi pieni ja hento, mutta kiinteiden vain pahentaessa oireiluja. Maidolla oli tyytyväisempi, joten väkisinkö olisi pitänyt kiduttaakaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän kyllä on.♥
   Näin se minustakin on, että kyllä se äiti tietää mikä on sille omalle lapselle parasta. :) Tuo on kyllä outoa, että heti aletaan kiinteistä puhumaan kun toisella ikää vasta muutama kuukausi, pöh. Ja ilman muuta jos kiinteät aiheuttaisi oireilua niin miksi jatkaa niillä. Meilläkin Hugo ollut herkkä masustaan, niin minusta oli muutenkin kiva että suolisto sai kehittyä ihan rauhassa. :)

   Poista
 5. Hienosti on poika kasvanut :) Kuulostaa myös hyvältä tuo kiinteiden aloittaminen ja ihanaa kun olet saanut imettää jo 6 kuukautta ilman suurempia vastoinkäymisiä :)

  Meillä syödään jo kaikkea muuta paitsi kalaa. Täytyy testata sitäkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä on.♥
   Oli kyllä mahtavaa kun tuo imetys onnistui sillain miten jo odotusaikana ajattelin, vaikka alussa hankalaa olikin.
   Oi siellä syödään jo noin hyvin, mahtavaa. :) Me tullaan hitaasti perässä. :)

   Poista
 6. On se kumma ku jotkut edes viitsii epäillä äidin taitoja tai vaistoja. Kyllä se on äiti ku tietää. <3 Ihana poitsu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näitä neuvojia aika ajoin piisaa. :) Hih, Hugo kyllä on niin mahdottoman ihana.♥

   Poista
 7. Voi,että. Mua jotenkin niin ärsyttää nuo ihmiset joita aina löytyy ja joilla on aina oma mielipiteensä joka asiaan. Tuskin kukaan äiti pitää omaa lastaan nälässä. Oon myös itse joutunut kohtaamaan noita kommentteja kun oon imettäny.Varsinkin niiden ensimmäisten viikkojen ajan kun oon lähinnä vaan isutnut sohvalla ja imettänyt. Aina joku ihana on silloin tuumannut,että entä jos sulta ei vaan tuu tarpeeksi maitoa. Onneksi sitä itse tietää paremmin=)
  Suloisia kuvia teistä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vähän loukkasi, kun en todellakaan pitäisi omaa lastani nälässä ja Hugo on ihan normaalin kokoinenkin niin en ymmärrä että mistä noita kumpusi. Voi huoh, alkuunhan vauvat tyyliin asuu rinnalla ja nostattelee maitoa, kyllä näitä ihmettelijöitä piisaa.
   Kiitos.♥

   Poista
 8. Niin suloinen pikkuherra<3 saadaanko mekin muka kesällä vauva taloon :)

  VastaaPoista
 9. Ihana Hugo <3 Ja tosiaan, hienoa että imetys on sujunut niin kuin toivoit <3 Mukavaa viikon jatkoa sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugo on sellainen äidin oma ihanuus.♥ Ja kyllä tuli mahtava fiilis kun imetys onnistui niin kuin toivoin. :) Kiitos ja sitä samaa teille.♥

   Poista
 10. Ihana Hugo ja juuri sopivan kokoinen pyöreäposkinen vauveli. Onneksi kuuntelit äidinvaistoasi etkä muiden kärkkäitä neuvoja ja kommentteja. Voi kun itsellänikin olisi imetys sujunut aikanaan noin hyvin.

  Ihania imetys- ja soseidenmaisteluhetkiä teille! ♡

  Ps. 3v neuvolan tehtävät yms jutut kiinnostaisivat minua. Mitä kaikkea siellä tehdään? Meillä kun se on kesällä tulossa niin olisi mukava kuulla. :)
  Harmi ettei täällä järjestetä noita ryhmäneuviloita, se olisi varmasti mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugo kyllä on kasvanut oikein hienosti. :) Ja olen onnellinen että imetys onnistui, se kun ei ole mikään itsestäänselvyys. Kiitos, täällä otetaan niistä kaikki irti.♥

   Ainon piti heittää, ottaa kiinni ja potkaista palloa, kävellä varpaillaan, nimetä muutama kuvio ja sitten niitä näytettiin kauempaa ja piti sanoa mikä on kuvassa. Piirtää viiva vaaka- ja pystysuunnassa, laittaa keltaiset laput keltaisten koteloon ja punaiset punaisiin. Kertoa kumpi kuvioista on suurempi ja kumpi pienempi (esimerkkinä oli muumin ja kalan kuva). Piti näyttää kuvasta, missä on korvat, silmät, nenä ja suu. Sekä kertoa onko kuvassa poika vai tyttö ja mitä tuolin päällä on. Rakentaa seitsemästä palikasta torni, näytettiin kuvaa esim. kukka, sukka, tukka näytä tukka ja niin edelleen. Olikohan siinä kaikki. :) Niin ja piti kuulla mitä neuvolantäti kuiskaa. Sitten tietysti vielä pituus, paino ja päänympärys. :)

   Poista
  2. Okei. Aika paljon kaikenlaista. Kiitos kun kerroit. :)

   Poista
  3. Aika paljon oli, mutta kun vauhtiin päästiin niin Aino suoriutui niistä aika nopeasti. :)

   Poista
 11. Huoh, on niin tylsiä tuollaiset maidon riittämiseen liittyvät kommentit :/ Hienosti on Hugo kasvanut ja ihanat pupupöksyt siellä jalassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kyllä on. :/ Ei sitä tulis itse toisille sellaista lauottua. Ja hyvin todella kasvaa, niin ei syytä muilla huoleen. :D
   Noi pupupöksyt on ihan meidän lemnpparit.<3

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...