Kaksplus.fi

tiistai 18. lokakuuta 2016

Lastenhuone
Täällä mielikuvituksella on lupa loistaa, täällä syntyy mitä hauskimmat leikit ja välillä täällä vallitsee myös täys kaaos. Täällä tuhisee iltaisin mitä rakkaimmat lapset, täällä nähdään unia yksisarvisista ja autoista. Täällä piirretään paperille ja välillä kuin huomaamatta myös seinille.  Täällä ripustetaan yläsängystä roikkumaan iso lakana, jolloin syntyy suuri maja. Sulassa sovussa on lattialle levitetty niin ponit, muumit kuin autot ja junarata. Tämä on kolmevuotiaan Ainon ja viisivuotiaan Matiaksen valtakunta.

Leluja ei ole paljoa esillä, sillä huoneen yhteydessä on vanha vaatehuone, josta on tehty leluille säilytyspaikka. Sieltä ne saa otettua nopeasti esille. Teimme seinään, oviaukon viereen, myös pienen aukon, jolloin vastapäisestä ikkunasta tuleva valo pääsee sinne. Väliköksi kutsumassamme huoneessa on korkea lipasto, jonka laatikoissa on kirjoja, keittiötarvikkeita sekä nuket ja legoja. Lisäksi väliköstä löytyy leikkikeittiö, sininen kaappi jossa on mm autoja ja palapelejä. Sieltä löytyy myös iso laatikollinen pehmoleluja, nuken rattaat, kolme potkuautoa, junarata sekä vaaterekki, johon voi ripustaa vaatetta. 
Huoneen lattialla oli ennen pörröinen matto, joka ei kuitenkaan miellyttänyt lapsia koska oli epäkäytännöllinen, joten tilalle laitettiin toisenlainen matto. Sen päälle pystyy jopa rakentamaan korkeita legotorneja. Etsinnässä on kuitenkin uusi, joka miellyttäisi myös äitiä, hih. Lapset ovat kuitenkin olleet tyytyväisiä tuohon nykyiseenkin, joten kiirettä ei olla pidetty sen suhteen.  

Seinille on laiteltu Ikeasta ostettuja tauluhyllyjä, joihin on laitettu pieniä juttuja, kuten Matiaksen ja Ainon kuvat kera nimikilpien, jotka on ollut heillä vaunuissa ja rattaissa. Lisäksi hyllyillä on soittorasioita, Matiaksen veturi sekä vaunut ja yhdeltä hyllyltä löytyy pari taulua. Seinillä on myös seinätarrat Mistä on pienet tytöt/pojat tehty. Kattovalaisin on jo todella vanha mutta jotenkin tuo on niin hauska, etten ole raaskinut sitä vaihtaa, vaikkei se niin huoneeseen istukkaan,
Verhoa en ole huoneeseen vaihtanut sen jälkeen kun tuon pilviverhon aikoinaan löysin. Se sopii mielestäni huoneeseen kuin nenä päähän. Mietin pitkään otanko kaksi verhoa ikkunan molemmin puolin, mutta jotenkin tuo yksi on kuitenkin parempi. Lisäksi koska huoneessa on pimentävä rullaverho, olisi toinen ollut lopulta turha. Tuon viirin olen tehnyt huoneeseen itse aikoinaan eri värisistä papereista. 

Parvisänky on maalattu itse valkoiseksi (kaipaisi kyllä jo uutta maalikerrosta päällensä) ja sitä on madallettu paljon. Olen kuitenkin miettinyt, että hommattaisiin ihan oikea kerrossänky tuonne huoneeseen, ehkä joku hieman pienempi versio. Sillä tuo parvisänky on todella leveä ja samalla saisi myös sen kaipaamani yhtenäisemmän ilmeen. Toistaiseksi tämä on kuitenkin toiminut hyvin. 
Kaksplussalla on nyt menossa kilpailu, jossa äänestetään kauneinta lastenhuonetta. Meidänkin lastenhuone pääsi ihan upeiden huoneiden joukkoon. Jos pidät meidän lasten huoneesta, niin olemme oikein kiitollisia jokaisesta saamastamme äänestä. Käy kurkkaamassa millaisia huoneita on mukana ja äänestä tästä.


14 kommenttia:

 1. Ihana lastenhuone! todella kauniita yksityiskohtia <3

  VastaaPoista
 2. Ihanan valoisa huone! Lastenhuone postaukset kiinnostavat aina. Ja nuo verhot ja seinätarrat, niiiin ihanat!

  Voi kumpa meidänkin lastenhuoneessa olisi tuollainen välikkö, johon saisi jemmaan nukenvaunut yms. Haluaisin pitää lastenhuoneen ilmeen siistinä ja avarana, tämä ei oikein toteudu kun huoneessa on nukensänkyä, rattaita, potkumopoa ja vaikka mitä. Olen sitten koittanut ajatella, että kyse on LASTENhuoneesta ja että kunhan lapset viihtyvät siellä niin kaikki on hyvin. Silti haaveilen lastenhuoneesta joka olisi tiptop ja kaikki huonekalut ja tavarat sointuisivat keskenään yhteen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä huone on kyllä todella valoisa ja sitä tässä rakastan ehkä kaikista eniten. :) Ja tuo verho on sellainen, että roikkuu tuossa varmaan vielä ikuisuuden. Tykkään siitä niin paljon. :)

   Tietkö, että silloin kun muutettiin en oikein tykännyt tuosta vaatehuoneesta, kunnes tajusin laittaa lelut sinne ja siitä asti olen ollut niin onnellinen, että tuo on tuossa huoneessa. Sinne saa kaiken niin näppärästi.
   Sehän on tietty pääasia, että lapset viihtyy, mutta minkä sitä itselleen mahtaa. Tiedän siis mistä puhut. :D

   Poista
 3. Ihana huone ja kuinka kätevä tuollainen välikkö olisikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanna.♥ Tuo on kyllä niin kätevä. Sellainen olisi näppärä monessa lastenhuoneessa. :)

   Poista
 4. Jos minä pääsisin sisustamaan lastenhuonetta, niin sen jokainen seinä olisi eri värinen. :)

  VastaaPoista
 5. Ihana lastenhuone :) Kyllä melukylän täytyy olla ihana paikka :) Liitympä lukemaan melukylän kuulumisia ;) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Onpa teillä valoisaa ja kaunista! Meilläkin on vaatehuone lastenhuoneen yhteydessä, hitaasti mutta varmasti olen karsinut sieltä turhaa tavaraa ja tehnyt tilaa leluille. Vaikkei niitä niin kauheasti ole niin kummasti ne valtaavat alaa, yleensä lattialta. Mitä paremmin ne saa paikoilleen ja pois silmistä niin sitä parempi :)
  Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia.♥
   Vaatehuone toimii kyllä niin hyvin lelujen säilytyspaikkana. :) Meilläkin vapautui aikoinaan hyvin tilaa lattialle, kun siirrettiin lelut tuonne "välikköön". Nyt tuohon huoneen lattialle saa rakennettua aika suurenkin junaradan. :)
   Aurinkoista loppuviikkoa myös sinne. :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...