Kaksplus.fi

lauantai 28. maaliskuuta 2015

Virpomisvitsat

Pyh mikä keli tuolla pihalla on. Aamusta asti on satanut, on harmaata ja ulos ei todellakaan tee kenenkään mieli mennä. Tuon sateen vuoksi myös muutama suunnitelma tälle päivälle peruuntui. No mutta ainakin loput lumet saa kyytiä. :)


No mutta on tässä päivässä ollut paljon hyvääkin. Pyykkivuori on pienentynyt kiitettävästi ja koristeltiin lasten kanssa virpomisvitsoja huomista varten. Yksi ilta koiran kanssa lenkillä ollessa koitin metsästää epätoivoisesti pajunoksia joissa olisi edes jonkin verran pajunkissaoja. Ei meinaan ollu helppo homma, mutta muutama sentään löytyi. Tehtiin itse muutamia koristeita ja sitten laitettiin vielä perus höyheniä. Kaikki neljä olivat hommasta ihanan innoissaan ja homma luisti ilman minkäänlaisia ongelmia. :)


Saatiin aikaiseksi ihan kivoja vitsoja jokaiselle. Jokainen koristeli kaksi vitsaa, sillä kolme pienintä käy virpomassa vain mummulassa ja isompi lähtee sitten ystävänsä kanssa kylälle kiertelemään. Kunhan muutkin kasvavat pääsevät hekin kylälle ystäviensä kanssa virpomaan ovelta toiselle.
 

Munia ja muita herkkuja on ostettu valmiiksi jo kotio ja huomenna saavat ainakin etsiä itselleen yhdet munat ja sitten viikon kuluttua etsitään munia taas. Itse suosikki pääsiäismunista on ehdottomasti Kinder (ehdottomasti parhaimman makuinen suklaa), mutta lapset haluavat aina erilaisia munia etsittäväksi. Ainokin tulee saamaan ihan ihka oman pääsiäismunan ja voin kuvitella sen ilmeen kun hän sen itselleen löytää. :)

Luulen että meille ei tänäkään vuonna virpojia tule, sillä tässä lähellä ei pieniä lapsia ole kuin meillä. No mutta olen silti varautunut myös siihen jos tänne joku tulee. Muistan omasta lapsuudesta että ihan parasta oli saada palkaksi pääsiäismuna. Yhdeltä mummulta saatiin joka vuosi joko omena tai appelsiini ja yksi antoi aina rahaa. Saa nähdä mitä meidän muruset saa tänä vuonna. :)


Virvon, varvon
tuoreeks, terveeks,
tulevaks vuodeks.
Vitsa sulle,
palkka mulle.

Virvotaanko siellä huomenna ja millaisella lorulla?

8 kommenttia:

 1. Eipä se sadesää haittaa, kun on kivaa yhteistä puuhaa mitä tehdä sisätiloissakin. :)
  Täältä on löytynyt jo maaliskuun alusta lähtein mukavasti pajunkissoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. :)
   Täällä katselin jo aikoja sitten että ompas paljon pajunkissoja ja nyt niitä oli enää vähän..No mut onneks muutama sentään löytyi. :)

   Poista
 2. No tuota, että millaisella lorulla? :D me tuon touhutoopen kanssa yritettiin harjoitella ja pyysin äL:llää toistamaan mun perässä "virvon varvon, tuoreeks terveeks..." Ja tämä pikkumies jatkoi ; "viivon vaavon, peesees..." :D no tota, toi nyt kuulostaa joltain ihan muulta, mutta tällä meijän on sit vaan mentävä. ;D

  VastaaPoista
 3. Iloista pääsiäistä teille:) kivoja kuvia!

  VastaaPoista
 4. Täällä ei vielä virvota, katsotaan ens vuonna jos mentäis J:n kanssa käymään sukulaisilla virpomassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin pienet virpoo vaan naapurin mummulassa. :) Isompana pääsee sitten kylälle ystävien kanssa.

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...