Kaksplus.fi

tiistai 22. joulukuuta 2015

Luukku 22 | Joulupöydän herkut


Tehdäänkö laatikot itse vai ostetaanko kaupasta? Kinkku vai kalkkuna vai peräti molemmat? Juomana viiniä, maitoa, vettä, kotikaljaa, mehua? 

Me mennään jouluruokien kanssa helpolla ja ostetaan laatikot kaupasta. Meidän joulupöydästä löytyy porkkanalaatikkoa, lanttulaatikkoa, perunalaatikkoa ja maksalaatikkoa. Oma suosikkini on maksa- ja lanttulaatikko. J:n äiti tekee meille joka vuosi perunalaatikkoa, mutta ostetaan kuitenkin joskus myös kaupan laatikko koska muutama lapsistamme pitää siitä. Määrällisesti laatikoita ei osteta paljoa, sillä ei ainakaan meidän lapset niitä syö kuin ihan pikkuisen.

Pöydästä löytyy myös pieni rosolli, silliä, graavikalaa, joka on miehen itse graavaamaa ja johon minä en koske pitkällä tikullakaan, heh. En ole koskaan tykännyt graavikalasta, sen sijaan savukala on ihan parasta. Limppuja on sekä vaaleaa että tummaa, sienisalaattia, punasipulia ja tietysti se kinkku. Olen aikuisiässä alkanut pitää kinkusta. Sitä ennen söin vain kalkkunaa, nyt emme ole ostaneet sitä ollenkaan. Kinkku paistetaan leivinuunissa ja siitä tulee silloin niin taivaallisen hyvää. Juomana löytyy mehua, maitoa, vettä ja joskus sitä viiniäkin. Itse en pidä viinistä niin J saa sitten itsekseen siemailla sitä. Minä olen usein vain vesilinjalla.


Viime jouluna lapset söi niin huonosti jouluruokia, että siitä viisastuneena varaan kotiin lapsia varten ainekset makaronilaatikkoon ja lasagnetteen. Joten niitä jouluruokia ostetaan tänä vuonna vieläkin vähemmän kuin edellisenä. En myöskään itse nyt pysty kamalasti syömään, jottei Hugon masu tulisi kipeäksi. Hän tuntuu reagoivan masullaan voimakkaisiin ruokiin ja nyt esimerkiksi pipareita ei ole tullut syötyä sen jälkeen kun yksi ilta huudettiin masua ja poika kirkui oikein kunnolla. Tällä kertaa siis ei rosolleja, pipareita, lanttulaatikkoa, perunalaatikkoa (kun reagoi perunaan muutenkin pikkuisen). Mutta ei se nyt niin haittaa. Riittää että edes jotain lautaselleni saan ja meillä olisi sitten jouluna tyytyväinen pieni mies.

Maltan tuskin odottaa että pääsemme istumaan yhdessä joulupöytään ja herkuttelemaan. Saa nähdä missä vaiheessa keittiömme sitten on. Me nimittäin jouduimme avaamaan keittiön lattiaa ja nyt meiltä puuttuu toistaiseksi vesipiste, työtaso ja alakaapistot. Vesi ei onneksi ollut tehnyt paljoa tuhojaan, joten pienellä selvittiin tällä kertaa, huh. J koittaa parhaansa mukaan saada keittiön jouluksi edes jonkinmoiseen kuntoon.

Postauksen kuvat ovat otettu vuonna 2013.

17 kommenttia:

 1. Minulle puolestaan kaikista suurinta herkkua on juuri kaikki graavi- ja kylmäsavulohet. Kalapuoli on laivallakin yleensä se paras :D

  Enää kaksi yötä niin päästään herkuttelemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä syön ennemmin savustettuna tai uunissa tehtynä. :D

   No niinpä, pian se on täällä. :)

   Poista
 2. Mulle kans tota kalaa! Slurps! Aiva herkkua!

  VastaaPoista
 3. Minun suosikkejani ovat peruna-,maksa-, porkkana- ja bataattilaatikot sekä kinkku ja graavilohi. Maksalaatikko tulee kaupasta,samoin bataatti, sen sijaan perunalaatikon tekee äitini ja minä teen porkkanalaatikon. Äitini lupasi tehdä myös graavilohta meille. Kinkun paistaminen onkin sitten Tepon hommia. Vanhemoieni luona herkutellaan myös kalkkunalla. Ei taida ruoka loppua kesken, heh! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bataattilaatikko on varmasti hyvää. :) Itsetehty porkkanalaatikko on kyllä parempaa kuin kaupan. :) Ja niin ihanaa että teillä moni tekee noita ruokia, niin ei jää yhden harteille. Ja varmasti tulee ruoka piisaamaan. :D

   Poista
 4. Meillä on myös hyvin perinteinen joulupöytä. Kinkkua ei syö, joten etenkin kylmä- ja lämmin savustettu lohi on lempparit. Oi nam, kohta herkutellaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Savustettuna lohi on jotain niin hyvää. :)
   Ei enää kauan kun saa syödä navan täyteen herkkuja, nam.

   Poista
 5. Hih, mä en ymmärrä mikä siinä on hyvää. :D

  Hyvältä kuulostaa teidänkin jouluherkut. :) Meilläkin on muuten keitettyjä perunoita. Voihan sitä ostaa niitä pieniä laatikoita, mut lapset ei taida noista laatikoista niin välittää, ei ainakaan meidän. :)

  Sitä toivotaan.♥

  VastaaPoista
 6. Mä en malta odottaa joulupöydän herkkuja. Kaikki muut menee paitsi kalat ja porkkanalaatikko

  VastaaPoista
 7. Meillä aika samat herkut :) ja mäti, nam nam nam! Mun isoveli 28v toivoo edelleen joulupöytään makaronilaatikkoa ja mä en vieläkään oo oppinut syömään mitään laatikkoruokia.. Ehkä sitten joskus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mätiä meidän pöydästä ei löydy. Se menee vähän samaan kuin toi graavilohi. :D
   Kaikki ei noista laatikoista välitä, meilläkin niitä menee aika vähän. Nyt kyllä teen tänään makaronilaatikon meidän lapsille, kun ne ei noita muita pahemmin syö. Aino tosin tykkää maksalaatikosta tosi paljon, äitiinsä tullut. :)

   Poista
 8. Tsemppiä sen keittiöremontin kanssa! Meillä on syyskuusta saakka ollut täällä remppa ja on se kyllä välillä ollut aika hermoja raastavaa. Meillä on ollut aika monenlaisia jouluja riippuen siitä, missä ollaan. Mä nimenomaan rakastan graavikalaa. Voisin jättää laatikot pois ja syödä vain kaloja, mätiä ym. Tänä vuonna mennään miehen suvun luo. Mulla on viemisenä piimäkakku (piparkakkumausteilla) ja saaristolaisleipää.Hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tsemppiä sinnekkin, rempan keskellä on raskasta elää.
   Moni näyttää tykkäävän tuosta graavikalasta, mä en vaan ymmärrä mikä siinä on niin hyvää. :D Oi kuulostaapa sun viemiset hyvältä, nam. :)
   Kiitos ja oikein hyvää joulua myös teille.♥

   Poista
 9. Ihanaa Joulua koko teidän perheelle!! <3 Meidän joulu valmistelut alkaa olemaan valmiina ja nyt laitetaan myös tietokone joululomalle. Nautimme perheen kanssa yhdessä olosta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja samoin teidän perheelle.♥
   Mun pitäis vielä pikkuisen siivoilla tänään, muuten saa joulu tulla. :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...