Kaksplus.fi

keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Vesirokko - onnea matkassaTämän viikon maanantaina koettiin ylimääräistä sydämentykytystä. Lumillahan puhkesi vesirokko ja ensimmäiset rakkaulat havaitsin tytön kotiuduttua esikoulusta. Koska meidän reumapolilla on vastaaja päätin jättää yhteyden oton polille seuraavaan aamuun. Pienessä mielessäni ei edes käynyt, että minun olisi kiire soittaa lääkäriin.

Onnea oli kuitenkin ämpärillinen mukana, sillä yksi ihana lukijani, jolla myös reumalapsi osasi ohjeistaa minua soittamaa välittömästi lääkäriin, sillä Lumi tarvitsisi välittömästi estolääkettä reumalääkityksensä takia. Oli myös onni että puhelin oli kädessäni kun tuo viesti siihen saapui ja näin sen heti. Näytin viestin miehelle joka alkoi etsimään netistä tietoa Lumin lääkityksen ja vesirokon yhteydestä, samalla kun minä kaivelin numeron esiin ja soitin Tayssiin. Netissäkin luki, että on otettava välittömästi yhteyttä lääkäriin. Arvatkaa iskikö siinä molemmille paniikki ja samalla ihmeteltiin, miksei meille oltu kerrottu?

Puhelimessa minulle vastasi hoitaja, joka kertoi että lääkäri soittaa takaisin kunhan palaa kierroltaan. Se oli pitkä tunti. Vihdoin puhelin alkoi soida juuri kun olin saanut Hugon nukkumaan. Rauhallinen mies puhelimen päässä selitti, että lääkitys olisi aloitettava mahdollisimman pian ja koska Lumin vointi oli vielä hyvä, saimme sähköisen reseptin apteekkiin. Näin meidän ei pitänyt lähteä polille. Jos Lumin vointi olisi ollut huono olisi tyttö joutunut polille ottamaan antiboioottia suoraan suoneen. Niinpä minä lähdin puoli kymmenen illalla ajamaan 80 kilometrin päässä olevaan apteekkiin. Takaisin kotona oli puolilta öin ja herätimme Lumin ottamaan ensimmäisen satsin. Aika hevoskuurin tyttö saikin, kun lääkettä otetaan neljä kertaa päivässä, joka kerralla 2,5 tablettia ja kymmenen päivän ajan. Kokonaisuudessaan kotio lähti neljä pakettia lääkettä. Onneksi lääkkeen saa murtaa, joten sen ottaminen on sujunut hyvin. Ja pitää vielä mainita, että onneksi lääke on valkoista, sillä keltaiset eivät alas menisi.

Eilen soitin reumapolille ja kerroin tilanteestamme. He pahoittelivat moneen kertaan tapahtunutta virhettä siitä, että meitä oltiin unohdettu informoida siitä jos vesirokko iskee. Epäili kuitenkin että ovat nopeasti aikoinaan vilaisseet että Lumi on saanut rokotteen ja lääkityskin vaihtui ihan alkuaikoina lennossa tähän nykyiseen, niin on sitten siinä hässäkässä vallan unohtunut. Ihan inhimillinen unohdus kuitenkin, joka voisi sattua kenelle vaan. Sanoi kyllä vielä että tämmöistä virhettä ei koskaan saisi päästä tapahtumaan. Meillä kuitenkin oli onnea matkassa ja lääke saatiin oikeiden aikarajojen sisään aloitettua, kiitos ihanan lukijan. Toivotaan että tämä oli hyvä muistutus siitä, että näistä vesirokko jutuista on tärkeä informoida vanhempia rokotteesta huolimatta. 

Nyt reumalääkitys on tauolla, lääkäri infoaa meitä kuinka kauan. Eskariin ei ole asiaa ennen kuin rakkulavaihe menee ohi. Lääkitys tuntuu alkavan purra, sillä näppylöitä ei ollut tänä aamuna tullut kuin pari lisää ja kuumetta ei ole enää ollut. Kaulan alueella ne ovat kipeimmät, samoin päänahassa olevat. Pahasti eivät onneksi kutia. Nyt toivotaan että menee nopeaan ohi, ja mitään kamalia jälkitauteja (korvatulehdus, aivokalvontulehdus ja keuhkokuume, joihin tytöllä on kohonnut riski sairastua sairautensa vuoksi) ei tulisi. Ja mitä pisemmän aikaa lääkitys on tauolla, sitä suurempi riski on siihen että reuma käy taas päälle.

Olipas kyllä aika aloitus viikolle, huh. 

56 kommenttia:

 1. Onneksi saitte apua nopeasti!! Hyvä, että kaikki kummiskin nyt hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä onnea että lukija tuli juuri silloin blogiini ja kertoi miten toimia ja lääkkeet satiin hyvissä ajoin.

   Poista
 2. Onneksi saitte nopeasti lääkkeen! Toivotaan, että vesirokko menee Lumilta pian ohi <3 Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna.♥
   Tänään ollut Lumilla jo parempi päivä ja lääke alkanut puremaan. :)

   Poista
 3. Hui! Onneksi blogit on olemassa! Käsittämätöntä, että tuollaisia unohduksia voi sattua, mutta onneksi selvisitte säikähdyksellä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sillä ilman tätä se tieto olisi pitkittynyt minulta aamuun ja pahimmillaan puolille päivään asti. Kiitollinen tuolle lukijalleni.♥

   Poista
 4. Hui, varmasti ollut pelottava tilanne! Onneksi saitte lääkkeet kuitenkin pian ja toivotaan, että tyttö taltuttaisi rokon pikaisesti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja samalla se miettiminen, miksei me tiedetty tästä. :/
   Onneksi lääke lähtenyt puremaan ja näppyjä ei ole tullut samaan tahtiin enää lisää. :)

   Poista
 5. Hui!! Onneksi selvisitte vain säikähdyksellä ja saitte nopeasti apua! On tästä somesta välillä paljon hyötyäkin!:) Pikaista paranemista tytölle!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtava tuuri kyllä oli että siitä tänne kirjoitin ja lukija sattui sen miltein heti lukemaankin. Oli onni matkassa. Kiitos.♥ Tänään ollut hyvä päivä ja näppyjä tullut vain pari.

   Poista
 6. Hui kamala :( voin vain kuvitella paljonko säikähdit. Parantukaa pian! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se säikäytti, onneksi kuitenkin saatiin apu nopeasti. :)
   Kiitos.♥

   Poista
 7. Tsemppiä sinne<3 Sekä kipeelle lapselle että huolehtivalle äidille

  VastaaPoista
 8. Minulla myös lähipiirissä reumaa sairastavia enkä oo koskaan kuullu tästä lääkityksen vaikutuksesta vesirokkoon.aivan mahottoman hyvä tuuri kaikkinensa että lukija oli juuri lukemassa ja ite huomasit kommentin heti..huh..kaiken sitä lapsensa eteen tekee <3 pitkä oli apteekkireissukin..tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli meillekin kyllä ihan uusi juttu. Meillä lääkkeenä siis methotrexate. Oli kyllä niin mahdottaman paljon hyvää tuuria tässä mukana.
   Pitkä oli matka, lääkärikin kauhisteli kun siihen aikaan lähden edestakaisin ajamaan, mutta mitä vain lapseni vuoksi.♥ Ja jos tyttö olisi joutunut osastolle niin matka olisi ollut sama.

   Poista
 9. Tää oli kyllä sellainen "sydän pompahtaa kurkkuun" -juttu. Onneksi selvisi ajoissa ♡♡

  VastaaPoista
 10. Hui! Minä voin vain kuvitella tuon tunteen.. "mahdollisimman nopeasti lääkäriin". Huhuu! Onneksi selvisitte "helpolla" eikä komplikaatioita kerennyt tulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu siinä jätti sydän muutaman lyönnin välistä ja sitten löi kuin maratonin juosseella. :/ Kamala tunne, mutta onneksi lääke saatiin ajoissa ja sitä kautta taudin eteneminen mahdollisimman nopeasti kuriin.

   Poista
 11. Huh huh, onneksi sait tietää asiasta ajoissa, ennenkuin mitään kerkesu käymään. Lumille isot paranemiset ♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä ikuisesti kiitollinen lukijalleni. Häntä tullut kiitettyä jo monesti ja vielä voisin kiittää lisääkin. Tässä oli niin tuuri mukana että hän osui postauksen lukemaan ja kommentoi ja minä vielä näin sen. Apteekissa olitiin 23.00 jäljestä ja se sulkeutui kahdeltatoista. Joten sinnekin kerettiin vielä ajoissa.
   Kiitos.♥

   Poista
 12. Huh apua mikä tilanne :o

  Paljon tsemppihaleja sinne<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi.♥
   Oli kyllä aika tilanne, aikoihin ei ole sydän hakannut noin paljon.

   Poista
 13. Voimia ja pikaista paranemista <3 Toivotaan, että rokko luovuttaa helpolla, eikä mitään ikäviä jälkitauteja tai reuman ärhäköitymistä ilmaannu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne.♥
   Lääke alkaa nyt puremaan kun näppyjä ei ole tullut lisää ja kuume pysynyt alhaalla. Toivon mukaan takapakkia ei nyt reuman tilanteen kanssa tule. :)

   Poista
 14. Huh! Onni onnettomuudessa tosiaan. Toivottavasti vesirokko helpottaa pian! Aurinkoisia päiviä teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä nyt onnea matkassa ja onneksi lääkkeet alkoivat purra hyvin. Kiitos.♥

   Poista
 15. Huhhuh, mutta onnea matkassa ja tsemppiä teille <3

  VastaaPoista
 16. Huh, onneksi oli onnea matkassa! Mikä reumalääke Lumilla siis on nyt käytössä? Onko se lääke ja vesirokko yhdessä niin vaarallisia, että pitää aloittaa estolääkitys? Mitä lääkettä se estolääke on? Oon vähän utelias.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä. Lumilla on lääkkeenä methotrexate ja se + vesirokko on huono yhdistelmä. Joillakin tuota lääkettä saavilla voi tulehdustaudit (etenkin vesirokko ja vyöruusu) olla tavallista vakavampia. Siksi estolääke (Aclovir 200mg) aloitettiin.

   Poista
 17. No onpas sielä ollut hurja alkuviikko!!! Onneksi kävi noin hyvin:)Tsemppiä ja jaksamisia<3

  VastaaPoista
 18. Onneksi ehditte saamaan apua ajoissa! Paljon jaksamista teille!

  VastaaPoista
 19. Onneksi selvisitte säikähdyksellä, eikä Lumille tullut mitään pahoja komplikaatioita! Paranemisia sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selina.♥
   No niinpä, olis ollut ihan järkytys jos olisin kuullut tuon ohjeistuksen vasta myöhemmin. :/

   Poista
 20. Huh, varmasti säikäytti! Onneksi oli onnea mukana ja saitte apua ajoissa. Hyvää vointia ja pikaista toipumista Lumille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu.♥
   Kyllä, mutta onneksi ihana lukija osasi ohjeistaa. :)

   Poista
 21. Hui että mikä säikähdys!!
  Pikaista paranemista vielä Lumille <3

  VastaaPoista
 22. Huii miten pelottavaa! Toivottavasti vesirokko menee kuitenkin nopeasti ohi ja ei tule kovia oireita siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä, säikähdettiin kyllä todella. Mutta onneksi lääkitys alkoi puremaan ja rokko ei ole päässyt valloilleen vaan neidillä ollut tänään jo hyvä päivä.♥

   Poista
 23. Ohoh, varmasti säikäytti! Onneksi saitte lääkkeen ajoissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä säikäytti ja onneksi lääke päästiin aloittamaan ajoissa, ettei jouduttu osastolle sen vuoksi. Kivempi se on kotona sairastaa. :)

   Poista
 24. Oh hoh, onneksi oli onnea matkassa! <3

  VastaaPoista
 25. No voi kökkö, vesirokko ja kaikki tämä. :/ Minä olen kanssa miettinyt noiden rokotteiden ottamista, mutta olen nyt kuullut niin monesta tapauksesta missä rokko on rokotteista huolimatta puhjennut että taitaa meiltä jäädä ottamatta. Varsinkin, kun ne ovat aika arvokkaita. Jos rokote tulee yleiseen rokoteohjelmaan niin sitten. Oikein paljon jaksamista teille, toivottavasti tyttö paranee nopeasti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Janica.♥
   Rokotehan on siinä mielessä hyvä, että jos rokko iskee niin ainakin lievittää oireita. Me nyt kuitenkin päätettiin ettei muut saa rokotetta, vaikka se oltaisiin keretty Ainolle ja Matiakselle laittamaan.

   Poista
 26. Onneksi ehditte toimimaan ajoissa. Ikävää, että noin tärkeä asia oli jäänyt kertomatta...joskin inhimillistä toki, että noin saattaa käydä. Mutta tosiaan kuten sanoit, tällaisia virheitä ei saisi päästä tapahtumaan. Toivottavasti lääke tehoaa nopeasti ja Lumi on pian kunnossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se harmittaa että tuo tieto oli jäänyt meille kertomatta, mutta tällä kertaa oli onnea onneksi matkassa. :)
   Lääke onneksi lähti puremaan ja neiti alkaa olla jo oma itsensä ja virtaa piisaa. :)

   Poista
 27. Voi apua, pienoiset sydämentykytykset kyllä varmasti tuli :/ Onneksi oli onnea matkassa ja nyt vain pikaista paranemista sinne suunnalle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä sydän löi kauheeta kyytiä, mutta onneksi saatiin lääkkeet jotka myös purevat. Tänään jaksoi ulkoillakin. :)
   Kiitos.♡♡

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...