Kaksplus.fi

perjantai 8. huhtikuuta 2016

Kun ulkona sataa


Saappaille on nyt todellakin ollut käyttöä, sillä ainakin täällä päin on nyt sadellut ihan kiitettävästi. Pieni tihku ei toki ulkoilua haittaa, kuralätäköissä hyppiminen on mukavaa puuhaa ja hiekasta ja vedestä syntyy kiva velli, mutta kyllä me aika nopeasti tullaan sisälle jos vettä lähtee tulemaan enemmän. Kun ulkona sataa keksitään jotain muuta tekemistä.

Nyt on sitten tullut piirreltyä, muovailtua taikahiekalla, luettua kirjoja ja pelailtua erilaisia pelejä. Peleistä Kimble on osoittautunut oikeaksi suosikiksi. Sitä pelaillaan koko perheen kesken ja Matias on nimennyt itsensä oikein kimble mestariksi, hih. Hän on kyllä aika mestari siinä ja erittäin kova taktikoimaan. Myös muistipeli on sellainen jota lapset pelaavat paljon porukalla välillä myös vähän omilla säännöillä. Esimerkiksi kuka kerkeää keräämään nopeiten eniten pareja, kun kaikki kortit on levitetty oikein päin pöydälle. 

Välillä lapsille on myös iskenyt pieni tylsyys, kun mikään ylläolevista ei kiinnosta ja yhteistä leikkiä ei heti löydy. Silloin kuuluu usein se "mulla ei oo mitään tekemistä" huudahdus. Niinpä silloin keksitään jotain muuta. Ollaan rakennettu isoja torneja joko legoista tai palikoista, katseltu vanhoja valokuvia, otettu kuvia toisistamme, menty piilosta ja eilen rakennettiin myös maja ja sekös vasta olikin mukavaa. Parvisängystä muutama peitto roikkumaan ja niinpä meillä oli hetkessä maja kasassa.

Eilen vietettiin Lumin kanssa aikaa kahdestaan kirjastossa. Oli muuten ihanan rauhallista kun oltiin liikkeellä ihan kahden. Kirjasto onkin ihan kiva paikka, jossa käydä sateisena päivänä. Tuotiin kotio muutama mukava kirja ja eilen ja tänään niitä on ahkeraan luettu. Lumi sai nyt myös itselleen ihka oman kirjastokortin ja siitäkös hän oli kovin innoissaan. Lapset tykkää paljon kuunnella kun heille luetaan ja se on sellaista mukavaa yhteistä aikaa, jolloin kaikki istuu suhteellisen rauhassa paikoillaan. Myös Hugo jaksaa hyvin istua sylissä ja kuunnella satuja.

Mitkä on teidän sadepäivien lempi puuhia?

12 kommenttia:

 1. Me katotaan leffoja, tehää tempouratoja, leikitään kylvyssä ja varmasti kaikkia noita yllä mainitsemia juttuja. Saako pienet jo oman kirjastokortin? Vähänkö meiän tarvii hakee Helmille sellanen :D Hih

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania puuhia.♡
   Täällä saa yleensä ekalla luokalla mut Lumi sai jo nyt kun kysäsin. :) En tiiä et mikä niissä on ns.ikäraja mut kirjastosta sit selviää. :)

   Poista
 2. Me tykätään leipoa, pakastimesta aina huomaa jos on ollut monta sadepäivää putkeen,kun rupeaa olemaan täynnä muffineita,piirakoita ym:) Niin ja tietty kaikkea noita mitä tekin. Onko muuten tuo taikahiekka ollut kätevää?Oon sitä kaupassa monta kertaa pidellyt kädessä,mutta aina se on sinne hyllyyn sitten palautunut.
  Ihanaa ja toivottavasti edes osin aurinkoista viikonloppua teille kaikille<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leipominen on kyllä myös kivaa tekemistä. :)
   Me ollaan tykätty kyllä enemmän taikahiekasta kuin muovailuvahasta, joten voin suositella. :)
   Kiitos ja sitä samaa teille.♡

   Poista
 3. Lapsethan rakastaa olla ulkona kun sataa - mutta minä en kovin paljon tykkää.. :) Meillä siis yleensä temppuillaan, askarrellaan, leivotaan ja rakennetaan legoilla! <3 Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niin tykkää. :) Kivaa tekemistä sielläkin. Kiitos ja sitä samaa sinne.♡

   Poista
 4. Värittäminen ja lukeminen olivat muksuna suosittuja sadepäivän puuhia.
  Minä sain 7-vuotiaana oman kirjastokortin ja se oli hirmu hieno asia. :)
  Mukavaa viikonlopua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä kivoja puuhia. :)
   Varmasti, Lumikin oli kyllä aivan innoossaan kun sai jo nyt oman kortin. :D Kiitos ja sitä samaa sinne.♡

   Poista
 5. Sadepäivät on kyllä hyviä juuri lukemiseen, piirtelyyn, majan rakennukseen ja vaikkapa musisointiin. Just muistin, että pitääpä käydä tulevalle eskarille hommaamassa kirjastokortti. Täällä kun ainakin ennen eskaritkin kävivät jo kirjastoautolla :) Ellei nykyään käy niin onhan se jännää lainata kuitenkin kirjoja ihan omalla kortilla :D Toivottavasti siellä olisi viikonloppuna aurinkoisempaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne kyllä on. :)
   Meilläkin nuo eskarit käy kirjastoautolla aina silloin tällöin. :) Onhan se hienoa päästä lainaamaan ihan omalla kortilla.
   Toivotaan niin, mukavaa viikonloppua sinne.♥

   Poista
 6. Ihan parasta on jos pääsee ulos pomppimaan lätäköihin :D

  Muutoin on rakenneltu majoja, luettu, pelattu ja tehty lego torneja, piirrelty ja katsottu ihan liikaa lastenohjelmia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset ainakin tykkää siitä ihan hulluna. :)
   Hih, noi on juuri niitä parhaita sadepäivän puuhia ja ompa niitä muutekin kiva puuhastella. :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...