Kaksplus.fi

keskiviikko 30. marraskuuta 2016

DIY: Joulukalenteri talouspaperirullista
Meillä kuluu aika paljon talous- ja vessapaperia. Noista hylsyistä on niin kätevä askarrella kaikkea mahdollista lasten kanssa. Eilen sitten askarreltiin niistä lasten kanssa lapsille yhteinen joulukalenteri. Koska jokaisella on jo ihan kaupan kalenteritkin, niin tämä kalenteri on pieni ekstra. Jokainen lapsi saa perättäisinä päivinä sieltä itselleen jonkin yllätyksen. Sisältä paljastuu vähän milloin mitäkin.

Tähän kalenteriin kului kahdeksan talouspaperi rullaa. Riippuu tietysti paljon siitä, että minkä kokoisia tötteröitä valmistaa. Me tehtiin paljon eri korkuisia ja osa on aika mataliakin. Tämän toteutukseen kului pikkuisen reilu kaksi tuntia, kun lasten kanssa ahkeroitiin. Porukassa leikattiin ja liimattiin. Välillä lapset suunnitteli ja äiti koitti toteuttaa.

Leikkaa siis hylsyistä  eri kokoisia tötsiä. Osasta tötsistä teimme tonttuja, joilla kahdella saa nostettua lakin kokonaan pois ja kahdella se on liimattu kiinni. Jokaisen tötsän pohjaan liimattiin pahvia ja tontuille tehtiin siitä jalatkin. Osa päälystettiin lahjapaperilla ja tehtiin paperinarusta rusetti, osaan kiedottiin paperinarua ympärille ja lapset liimasivat puisia koristeita niihin. Näissä käytettiin kuumaliimaa ja lapset saivat varovasti olla mukana.


Lapsien suosikki oli tontut, sekä kuuset. Leikattiin valkoisesta paperista aaltoilevaa kuviota ja liimattiin se hylsyn ympärille lumihangeksi. Sen jälkeen lapset piirsivät mallin avulla kuusen ääriviivat ja leikkasivat ne irti. Sen jälkeen liimattiin kuuset kiinni hylsyihin. Niistä tuli ihan hauskat. Tuossahan voisi käyttää vaikka pumpulia. Meillä sitä ei ollut, mutta voihan sitä lisästä jälkikäteen.

Merkkasin tötsiin vielä päivät milloin ne saa avata ja laitoimme ne esille yhden hyllylevyn päälle, joka taas laitetaan olohuoneen lipaston  päälle. Nämä toimivat samalla kivana koristeena. Lisäksi tämä on nopea tehdä jos hylsyjä on yhtään tallessa. Minä kerään noita hylsyjä aina kaappiin jemmaan askartelua varten. Iik huomennahan avataan jo ensimmäinen luukku.
Kunhan saan kaikki luukut täytettyä tänään, laitan päälle joko sevetistä pienen "mytyn" tai sitten silkkipaperia, jolloin pakettien sisältö ei pilkistä heti silmiin. Tämä oli hauska arkartelu lasten kanssa ja vinkkinä, että noita pelkkiä tonttujakin (joilla lähtee hattu irti) voi arkarrella. Niiden sisällä voi antaa ystäville vaikka joukukortin ja sukalaisen yllätyksen. Ja voihan sitä tehdä vain yhden tontun, jonka hatun alta paljastuu joka kerta jotakin uutta ja ihanaa, jos ei kaikkia 24 luukkua halua tehdä.

Millaisia kalentereita teiltä löytyy?18 kommenttia:

 1. Ompa hauskan näköisiä! :) Sieltä se joulukuu tosiaan jo kohta alkaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset olivat ihan innoissaan, kun pääsivät itse tätä tekemään. ❤

   Poista
 2. Hauska kalenteri! <3 Mä mietin hetken, että olisin myös halunnut käyttää talouspaperirullia kalenteriin, mutta en tajunnut kerätä niitä ajoissa. Heh. :D

  Me tehtiin tänä vuonna tällainen kalenteri: http://lapsiparkki.blogspot.fi/2016/11/itsetehty-joulukalenteri.html

  VastaaPoista
 3. Hauska idea :) Ja mukavaa, että lapsetkin pääsevät kalenterin tekoon osallistumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanna. :)
   Ideana oli juuri se,että tehdään yhdessä. Kivaa puuhaa ja lapsista oli kiva päästä suunnittelemaan ja toteuttamaan yhteistä kalenteria. :)

   Poista
 4. Apua, miten ihania! Meillä on sellainen ikealainen joulupukinmallinen "laatikosto", joka on vielä tyhjillään (hups). Tietää illaksi kauppareissua...

  Olen ajatellut täyttää laatikot erilaisilla paperipäällysteisillä karkeilla: Omar, Marianne, Fazerinparhain, Maoam... Jokaiselle perheenjäsenelle yksi herkku. (Laatikkoon ei enempää mahdukaan.)

  Ihanaa joulunodotusta teille! Se on ihan kohta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi. :)
   Kuulostaa ihanalta tuo teidän kalenteri ja herkulliselta sen sisältö. :)
   Kiitos ja teille toivotan sitä samaa.♥

   Poista
 5. Tosi hauska ja kekseliäs joulukalenteri:)

  VastaaPoista
 6. Voi miten kiva idea! Lapsista on ollut varmasti hauskaa kun ovat saaneet osallistua suunnitteluun ja toteutukseen. :)

  VastaaPoista
 7. Oi, ihana kalenteri!:)

  Meillä on miun pari vuotta sitten tekemä pussikalenteri jälleen käytössä uusilla yllätyksillä täytettynä :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...