Kaksplus.fi

maanantai 27. huhtikuuta 2015

6v juhlat

Sunnuntaina juhlittiin Lumin 6v juhlia.
Lauantai meni leipoessa ja siivotessa. Välillä piti pitää taukoa ja nauttia kuitenkin aivan upeasta ilmasta. Sunnuntai aamu alkoi kasin maissa ja leipominen jatkui. Vaikkei sitä nyt ihan hirveästi tullut tehtyä niin aikaa kyllä ihmeesti kuluu.

Tarjottavat juhliin suunniteltiin yhdessä tytön kanssa. On kiva kun lapset niin innokkaasti aina osallistuvat siihen mitä tarjolle haluavat. Tällä kertaa tarjolla oli:
cocktailpiirakat+munavoi
jauhelihapitsaa
herkkutikkuja
  (nakit+viinirypäleet)
sipsejä
pullaa
keksejä
nameja
vaahtokarkkeja
rocky roadia
täytekakkua


Täytekakku on aina se jota lapset sekä äiti aina eniten suunnittelee. 
Tällä kertaa Lumi ilmoitti että haluaa kakkuun ruusuja sekä kruunun. Kun sitten näytin kruunun kuvia netistä, tokaisi tyttö että ei tuollaista vaan sellainen hieno. Kysyi että tarkoittaako tiaraa ja sitähän tyttö tarkoitti. Ei sitten muuta kuin tiaran suunnitteluun. Katselin oikeiden tiaroiden kuvia, joista löysin hyvän pohjan jota sitten muokkasin haluamakseni. Sen piti olla tarpeeksi yksinkertainen tehdä, koska tein tuollaista ensimmäistä kertaa ja halusin siihen vielä numeron kuusi. :)

Tein tiaran pikeeristä (yksi kananmunan valkuainen ja siihen sekoitetaan tomusokeria, jotkut laittaa myös sitruunanmehua, mutta itse en sitä laittanut). Loppupeleissä tein noita tiaroita kuusi kappaletta joista viimeisin onnistui. :) Meinasi kieltämättä usko jo loppua. Haasteeksi muodostui se että sen sai ehjänä irti. Teippasin pulloon leivinpaperin, johon piirsin elintarviketussilla tiaran ja siihen päälle pursotin pikeerin.


Tein pikeeristä kakkuun vielä tytön nimen sekä pari perhosta ja niistä tuli kivoja. Olisi voinut tehdä muutaman enemmänkin. :) Lisäksi tein sokerimassasta ruusuja ja pari perhosta.
Väriteemana kakussa oli valkoinen ja lila. Päätin myös uhkarohkeasti koittaa ensimmäistä kertaa ruusupursotusta. Se on näyttävä pursotus tekniikka, mutta epäilin että saanko sitä onnistumaan. Onneksi onni oli myöden ja se onnistui ihan hyvin. ;)
Kakun pohja oli ihan normaali, mutta väliin tein yhden suklaapohjan pellillä. Sisällä oli tytön toiveiden mukaisesti kermavaahtoa, banaania, mansikkaa ja persikkaa. No mutta pidemmittä puheitta tämmöinen siitä tuli. :)



Olimme tytön kanssa molemmat lopputulokseen tyytyväisiä. Kakusta tuli ihan harmoninen ja väritkin sopivat hyvin yhteen. :) Tuo ruusupursotus tullaan kyllä ottamaan useammin käyttöön, jo pelkästään sillä saa kakkuun näyttävyyttä.

Juhlat sujuivat muutenkin hyvin. Tyttö sai mieluisia lahjoja ja kaikki kutsututkin pääsivät osallistumaan, Ihana päivä vaikka illalla sitä oli ihan kuitti.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille.

24 kommenttia:

  1. Ihana kakku! Mikä siinä sit lopulta oli se kikkakolmonen, että sai sen tiaran irti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura. :)
      Se että tein pursotuksesta hieman paksumman, annoin kuivua kauan ja sitten poistin pullon varovasti tiaran alta ja hiljoksiin irroitin leivinpaperin. Hiljaa hyvä tulee päti joka kohdassa. :)

      Poista
  2. Kakku ja muutkin tarjoilut näytti kyllä herkulliselta vaikken pystynytkään maistamaan. :D Jos sitten seuraavilla tai viimeistään seuraavilla synttäreillä voisi itsekin syödä jo jotain. Heh..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih kiitos. :)
      Onneksi noita kakkuja kerkee sitten syömään vielä monilla synttäreillä. :D

      Poista
  3. Mä en kestä kuin hyvä kakkutaikuri sä oot. :) ihana! ❤️

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana pikku prinsessan kakku <3 itse tein samanmoisen pikeeritiaran meidän vanhemman neidin yksivuotis synttärikakkuun ja ihmeekseni Se onnistui ensimmäisellä kerralla :) ja ihana tuo ruusupursotus. Todella näyttävä yksistäänkin esim. Hääkakussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Salla. :)
      Mulla oli varmaan ekoissa liian ohutta se pikeeri ja siksi mursi niin helposti. :) Joo tuolla pursoituksella sai kyllä näyttävyyttä kakkuun. Vielä kun saisi sen vakaan käden niin jälkikin olisi siistimpää. :D Mutta ihan hyvin onnistui ekaksi kerraksi.

      Poista
  5. Vautsi mikä kakku! Oot kyllä tosi taituri :)

    VastaaPoista
  6. Aivan upea kakku <3 Hieno idea tuo pursotus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :)
      Tuolla pursoituksella saa näyttävyyttä, tosin kermaa menee kyllä paljon. :)

      Poista
  7. Oi että kuin ihana kakku!!! Sä oot niin taitava käsistäs :) pitäis itsekin kokeilla tota ruusupursotusta ;)

    VastaaPoista
  8. Vau miten upea kakku!!! Onnea vielä pikku prinsessalle :)

    VastaaPoista
  9. Upea kakku ja hyvät tarjottavat muutenkin!

    VastaaPoista
  10. Upea kakku!! =) Oli varmasti ihanat juhlat!

    VastaaPoista
  11. Herkullisen kuuloiset tarjottavat ja vautsivau mikä kakku!
    Onnistuit taas!
    Toi tiara on varmasti ollut haasteellinen.

    Ruusupursotus on kyllä nättiä, kokeilin sitä itse ensimmäistä kertaa Sennin ristiäiskakussa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ninni. :)
      Juu ei onnistunutkaan ihan helposti, mutta kun tein vähän vahvemman pursotuksen niin sitten onnisti. :)
      Sillä saa kyllä näyttävyyttä kakkuun. :)

      Poista
  12. Oi kuinka herkullinen kakku ja muutenkin hyvän kuuloinen menyy :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...