Kaksplus.fi

maanantai 20. heinäkuuta 2015

Vauvaan valmistautumista: Pinnasänky

Ajattelin aloittaa tämmöisen pienen postaussarjan nimeltään vauvaan valmistautumista. Näitä tulee muutama osa ja julkaisen niitä sitä mukaa kun saan laitettua paikkoja valmiiksi. Ensimmäisessä osassa kurkataan meidän makkariin ja vauvan pinnasänkyyn.

No nyt on pinnasänky koottuna Miniä varten, pohja nostettu korkeimpaan tasoon, ihka uusi ja ihana reunasuojus laitettu paikoilleen ja patjan päälle laitettu Ikean ihana päiväpeitto. Myönnetään nyt vielä sekin että onhan siellä päiväpeiton alla jo sänky pikkuiselle pedattuna. :D Sängyn olen aikoinaan Lumille ostanut ja se saa palvella vielä Minilläkin. Pidän siitä kovasti, vaikka nyt toivoisinkin että olisin sen aikoinaan ostanut valkoisena. Niin se mieli muuttuu vuosien saatossa. :)  Meillä on kolme lapsista nukkuneet äitiyspakkauksen laatikossa ja nyt ajattelin että en Miniä siihen laita vaan teen sängystä pesämäisemmän hieman isomman täkin avulla. Katsotaan tulenko sitten jossain vaiheessa toisiin aatoksiin, mutta ainakin nyt olen näin suunnitellut.


Halusin tälläkin kertaa pinnasänkyyn tuon verhon, minusta se tuo sellaista ihanaa pesämäisyyttä. Koska myin vanhan reunapehmusteen mukana myös verhon niin uusi oli saatava tilalle. Mutta koska se on vain hetken käytössä, niin ajattelin etten osta sitä ollenkaan vaan kehittelen itse jotakin. Niimpä kahdesta pienestä valkoisesta lakanasta syntyi hyvin uusi verho. Ei tarvinnut edes ommella, sillä lakanoissa oli oikean kokoiset kujat joihin nuo tangon jutut kävivät.

Halusin sitten tietysti jonkin jutun vielä roikkumaankin tuohon sängyn päälle. Koska ikeasta ostetulle lelulle löytyi toinen paikka ja en netistä löytänyt juuri sellaista kuin halusin niin päätin tehdä itse. Kaapista löytyi sopivasti pari vanhaa bodya juuri sopivissa väreissä, oikeanväristä nauhaa sekä vanha tyyny josta sain täytettä, Halusin siis siihen päälle kolme sydäntä roikkumaan, jokainen hieman eri tasolle, En omista ompelukonetta ja ompelulankaa on vain yksi rulla valkoista sekä taitaa löytyä vain kaksi neulaa, mutta sain niilläkin sitten edes jonkinmoisen lelun ommeltua. :)


Sängyn jalkopäähän tulee pieni laatikko jossa on sitten muutamat vaipat, puhdistyspyyhkeitä, vaihto yökkäri vauvalle, puhdas sideharso, liivinsuojia, imetysliivit sun muuta, mitä saatetaan keskellä yötä tarvita. Lakanoita laitan varmaankin aluksi taas aina kahdet päällekkäin, niin jos yöllä sattuu jokin vahinko niin saa vain tempaista sen päälimmäisen pois ja uudet on heti valmiina. :) Meidän makuuhuoneesta on suora kulku pesuhuoneeseen jossa on myös pyykinpesukone. Sen päällä on sitten hoitoalusta, joten öisin vaipanvaihto onnistuu sitten siellä ja ompahan vesipistekkin sitten ihan vieressä jos tarvii. :)

Sellainen pinnasänky täällä odottaa sisälleen pientä tuhisijaa nukkuvaksi. Tuolla pilvien keskellä saa varmasti hyvät unet, ellei pikkuinen sitten nuku tiiviisti äidin kainalossa. 

39 kommenttia:

  1. Näyttääpä teillä ihanalta <3 kohta se tuhisija siellä jo nukkuu<3

    VastaaPoista
  2. Ihana pinnasänky vauvalla! ♡

    Mun pitäis myös alkaa pikkuhiljaa kokoamaan pinnasänkyä valmiiksi. Meillä on äippäpakkauksen laatikko sänkynä. Siihen olen itse tehnyt ihanan vaaleanpunaisen reunuksen. Ajattelin laittaa sen pinnasängyn sisälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mustakin se on ihana.♥
      On niin ihana laittaa pikkuiselle petiä valmiiksi, sitä tulee heti tämä vauvan tuleminen vielä todellisemmaksi. :) Meilläkin on kolme edellistä nukkunut siinä pakkauksen laatikossa joka on ollut pinnasängyssä. Nyt ainakin alkuun mennään ilman, saa nähdä tuleeko se jossain vaiheessa käyttöön vielä. :)

      Poista
    2. Hihii nyt on meidänkin vaavin pinnis valmiina :) Mä olen jo ihan innoissani täällä odottamassa millon pikkuinen pääsee ensimmäistä kertaa sitä käyttämään :)

      Meillä se äippäpakkaus ei toiminut Evellä ollenkaan :D Se ei siinä suostunut nukkua kun pari ekaa yötä. Sitten siirryttiinkin vaunukoppaan nukkumaan.

      Poista
    3. No niin. :D Teeppä sitten postausta piakkoin niin pääsen kurkkimaan miltä teidän vaavin peti näyttää. :)

      Meillä noi on nukkunu laatikossa sinne kolmen kuukauden ikään asti, mutta nyt aattelin että koitetaan mennä ilman. Jos yöt on levottomia niin koitan sit sitä laatikkoa. :)

      Poista
  3. Ihana makkari! Jonkinlaista aittatunnelmaa välittyy, kesämökkifiilis! Ja tosi raikkaat värit, tumma pinnasänky sopii kyllä kuvioon kuin nenä päähän. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :)
      Toi meidän makkari on mun yks lempparihuone täällä kotona. :) Ennen se oli kokonaan puunvärinen ja kolkko kuin joku luola, mutta maalilla saatiin ihmeitä aikaan.

      Poista
  4. Ihana kokonaisuus! Hienot sydämet sait aikaan ilman ompelukonettakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :)
      Juu sain, tosin olis jälki koneella varmaan ollut siistimpää. :)

      Poista
  5. Ihanalta näyttää! Kivasti olet tehnyt ja tuunaillut itse juttuja :) ja voi että, toi on kyllä varmasti kätevä, kun makkarista pääsee suoraan pesuhuoneeseen! Oispa meilläkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :)
      Hih, sainpahan itse tekemällä juuri sellaiset kuin halusin. :D Toi makkarista suoraan pesuhuoneeseen on ollut kyllä toimiva juttu, kun vessa sitten taas sijaitsee ihan eri suunnassa asuntoa jossa on se varsinainen hoitopöytäkin ja sinne ei kyllä jaksais vauvan kanssa moneen kertaan yöllä mennä. :)

      Poista
  6. Ihana pinnasänky ei niin perinteinen. Kaunis kuviointeineen. <3
    Teidän makuuhuonekkin on ihanan ja viihtyisän näköinen, niin raikas väri tuo turkoosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuviointi on kyllä kaunis. Sama kuvio on myös tuossa toisessa päädyssä sisäpuolella, mutta nyt on piilossa tuon reunapehmusteen takana. :)
      Kiitos, tuo meidän makkari on mun ihan lempparihuone kotona. :)

      Poista
  7. Voi miten kaunista! Tuo reunapehmuste on kyllä niin nätti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :)
      Mä niin rakastan tuota reunapehmustetta, onneksi sen nyt tälle viimeiselle hommasin, muuten olis jääny kyllä harmittaan. :)

      Poista
  8. Ihana sänky valmiina odottamassa pikkusta. Tuo reunapehmuste on kyllä tosi hieno! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi ei tarvii enää kaan odottaa pienen syntymää.♥
      Tuo reunapehmuste oli kyllä ihan pakko ostaa, kun jäi harmittamaan kun en sitä aikoinaan Ainolle hommannut. :)

      Poista
  9. Alkaa varmasti pikkuhiljaa konkretisoitumaan se että teitä on kohta seitsemän :) <3
    Itsekin olen ollut jokaisen kohdalla tosi malttamaton ja olen laitellut jo liiankin hyvissä ajoin valmiiksi kaiken :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. :D Ajatella että tänään on tasan kuukausi laskettuunaikaan, kääk! Pian saan jo pikkuisen tuhisijan syliini.♥
      Mulla on yleensä sama että laitan kaiken liian aikaisin valmiiksi ja loppuajasta pyörittelen peukaloita kun kaikki on tehty jo. Nyt laitoin vasta ihmeen myöhään (näin omalla kohdalla) kaikkea valmiiksi. :)

      Poista
  10. oi voi, siellä on hyvä sitten pienen tuhista <3

    ihanan raikkaan näkönen makuhuone! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään kovasti tuosta meidän makkarista. :) Ja tuskin maltan odottaa että saan pienen käärön tuonne sänkyyn nukkumaan.♥

      Poista
  11. voi kuinka nätti makuuhuone ja sänky. :)

    VastaaPoista
  12. Teillä on kyllä ihanan näköistä! Ja ihana tuo minin pesä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :)
      Ei enää pitkää aikaa kun saan Minin sinne tuhisemaan.♥

      Poista
  13. Voi miten ihana pinnasänky, mistä tuollaisia voi ostaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ostanut tämän vuonna 2009 Lempäälän Ideaparkista jostakin vauvaliikkeestä. En harmikseni yhtään muista minkä niminen oli. :/

      Poista
    2. Kiitos vastauksestasi! On kyllä yks kauneimpia pinniksiä mitä oon nähnyt.

      Poista
    3. Se on kyllä kaunis. :) Harmittaa kyllä kun liikkeen nimi ei tule mieleen tai pinnasängyn nimi. Siitä jo sen verran aikaa.

      Poista
    4. Lukisko siinä pinniksessä merkkiä? Voisin alkaa metsästää samanmoista :)

      Poista
    5. Pinnasängyssä ei ole mitään minkä merkkinen on, mutta kaivelin esiin vanhan odotuspäiväkirjan vuodelta 2009, josta selvisi että liike josta olen tuon pinnasängyn ostanut oli nimeltään Enfantti. :)

      Poista
    6. Hei kiitos tosi paljon kun tsekkasit! Mä otan siis yhteyttä sinne :)

      Poista
    7. Ei mitään. :) Toivotaan että löydät vielä tuollaisen sängyn ja että kyseinen liike on vielä voimissaan. Ainakaan Ideaparkissa sitä ei ole enää ollut aikoihin.

      Poista
    8. Mulla olisi samanlainen sänky myynnissä jos Elli kiinnostaa.. :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...