Kaksplus.fi

tiistai 2. kesäkuuta 2015

Toivepostaus: Meidän vaunut

Minulta toivottiin postausta meidän vaunuista ja rattaista. Päätin että teen nyt erilliset postaukset molemmista ja ensin on vuorossa vaunut. Nämä ovatkin täällä vilahtaneet jo ennenkin, sillä vaunut ovat samat jotka palvelivat Ainollakin. Koska en niistä raaskinut luopuakkaan ja kun haaveilin vielä siitä yhdestä, niin ovat nuo sitten somistaneet meidän olohuonetta tai olleet meidän makuuhuoneessa. Onneksi haave viidennestä kävi toteen ja nuo ihanuudet pääsevät vielä käyttöön.

Kun aikoinaan lähdin vaunuja metsästämään päätin hommata ne käytettynä ja koska halusin nimenomaan pelkät vaunut ilman ratasosaa osottautui se aluksi hieman haasteelliseksi. Harva kun myi ilman ratasosaa ja en sitten halunnut ottaa sitä riskiä että ostan myös ratasosan ja koitan sitä sitten kaupata pois erikseen. Onneksi vastaan sattui eräänä iltana yhdet Emmaljungat, joihin ihastuin ihan heti. Oikeastaan etsinkin vain Emmaljungan vanuja, sillä ne olisivat juuri niin jykevät kuin halusinkin. Kun täydellinen setti osui kohdalle en epäröinyt hetkeäkään ja pian meille kotiutui nämä ihanuudet.


Emmaljunga Mondial DC Creme Leatherette
Runko on hieman vanhempi kuin vaunukoppa, joka on siis vuoden 2010 mallia. Vaunut olivat/ovat siistissä kunnossa ja vain kuomun nahkaan on tullut muutama halkeama, joka on kai tyypillistä juuri tälle mallille. Vaunukopassa on ilmastointi, keinupoha, nopea easy fix irroitusmekanismi, high pro päänsuoja, nostettava selkänoja sekä kuomuun integroitu hyönteissuoja. Vaunut ovat juuri niin jykevät kuin halusinkin. Ilmakumipyörien ansiosta ne kuitenkin rullaavat erittäin kevyesti. Lisäksi niiden kanssa on ihan mukava myös liikkua kaupungilla kaupoissa vaikka ovatkin isot. Lisäksi pitkälle vanhemmalle nämä ovat ihanteelliset kun vaunukoppa on niin ylhäällä. Koppa on myös erittäin tilava ja talvella vauva mahtuu sinne hyvin toppauksineen, lisäksi vaunujen päädyssä on tuuletusluukku jonka tuo mukavan ilmanvaihdon kesän kuumilla keleillä. Vaunukopassa on myös mukavasti taskuja pikku juttujen säilyttämiseen. 


Tilavan kopan ansiosta meidän Ainolla vaunut olivat käytössä vuoden ikään asti. Muuten käytettiin rattaita jo mutta unet ulkona tyttö nukkui näissä ja koska herätessään aina vain huuteli eikä koittanut nousta ylös, oli kopalla pitkä käyttöikä. Runkona noissa vaunuissa on malli sport heittoaisalla ja teleskoppi työntöaisalla. Vaikka runko on muutaman vuoden koppaa vanhempi on se pelittänyt oikein hyvin. Heittoaisaa tosin en ole kertaakaan käyttänyt, sillä tykkään että vauva on kasvot työntäjää kohti. Näin on myös helppo tarkkailla mitä vaunuissa tapahtuu.

Vaunut eivät kasattaessa mene kovin pieneen tilaan, mutta meidän tila-autoon mahtuvat hyvin jos koko sakki ei ole liikkeellä. Jos sitten lähdemme koko porukalla pitää keksiä joku toinen tapa kuljettaa vauvaa perille päästyä, mutta eipä noita tilanteita paljon Ainonkaan aikana ollut. Rattaat sen sijaan mahtuu hyvin mukaan vaikka koko porukalla lähdemmekin liikkeelle.

Hommasin nyt myös Minille vaunuihin tuon Dooky- vaunusuojan. Ainolla se oli pinkkinä ja Mini sai sen turkoosina. Suoja istuukin vaunuihin todella hyvin ja narujen ansiosta sen saa asennettua hyvin auringon suojaksi. Lisäksi se suojaa myös hyvin meteliltä sekä tuulelta. Suoja on helppo joko siirtää sivuun renkaiden avulla tai tarrojen avulla rullata ylös.


Mulla on näistä vaunuista oikeastaan vain hyvää sanottavaa. Vaalea ei ole myöskään ollut mitenkään arka väri, sillä tuo keinonahka on helppoa pyyhkäistä kostealla rätillä. Myös kankainen tavarakori on palvellut meidän tarpeita hyvin, sillä pitkän matkan takia ruokakauppaan pitää yleensä mennä autolla rattaiden sijaan. Vaatekaupoilla kori on palvellut hyvin.

Sellaiset vaunut löytyy meiltä ja malttamattomana jo odottelen että saan meidän Minin tuonne kyytiin köllimään.

14 kommenttia:

 1. Tämän viiden kuukauden ajalta, mitä näitä samanlaisia täällä päässä on käytetty, ei ole kyllä mitään huonoa sanottavaa. Tykkään, ja onhan ne ihanat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne aivan ihanat.♥
   Kiva juttu että sielläkin on näistä tykätty. :)

   Poista
 2. Voi noi on niin ihanat, haaveilin niistä itsekin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kyllä tykännyt näistä todella paljon ja en oo katunut niiden hommaamista. On ne niin ihanat.♥

   Poista
 3. Emmaljungat on kyllä ihan parhaita.♥ Olen ollut ihan super tyytyväinen sekä meidän ceroxeihin että scoottereihin. Ja mikä parasta; kaikille löytyy kyllä se juuri sopiva malli. :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat! Meille Kotiutui tänään uudet rattaat. Vanhat emmaljungat sanoi sopimuksen irti.. ja meille tuli tälläiset http://ihmejatavis.blogspot.fi/2015/06/ihanat-rattaat.html

  VastaaPoista
 5. Emmaljungat on kyllä älyttömän ihanat! ♥ Meillä oli esikoisella (myytiin viime la eteenpäin), nyt meinaan pärjätä Baby Joggereilla :) Just sanoin miehelle, että varmaan iskee hirvee ikävä Emmaljungia :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä ihan rakastunut Emmaljungan vaunuihin ja rattaisiin.♥
   Toivotaan että pidät nykyisistä vaikka voihan se ikävä vanhoja kohtaan joskus savakavalasti iskeä. ;)

   Poista
 6. tuli ikävä emmaljungii ! :D Voi kun oltais voitu pitää ne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noi on vaan ihan huippu vaunut. :)
   Meillä J sanoi monta kertaa että ne pitäis myydä, mutten raaskinut ja onneks en edes kerennyt. :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...