Kaksplus.fi

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

No nyt ne kotiutui!

Iida sai ensimmäiset silmälasit itselleen aikoinaan kun esikoulu päättyi. Lasit olivat väritykseltään kauniin pinkit pienellä vivahteella lilaa. Tyttö valitsi ne silloin itselleen ja kertaakaan ei pyytänyt uusia. Lasivalinta osui siis silloin kerrasta nappiin. Kolmannen luokan vedellessä jo viimeisiään alkoivat lasit kirjaimellisesti hajota käsiin. Niimpä varailin ajan jo tutuksi tulleelle silmälääkärille ja kävimme näön tarkastuksessa. Saimme näin uuden lasireseptin ja näkö olikin pysynyt samana, mutta karsastuksesta oltiin päästy (vihdoin) onneksi miltein kokonaan eroon. :) Sitten olikin vuorossa uusien lasien metsästäminen.

Tarkoitus oli lähteä etsimään laseja Tampereelta, mutta lopulta tilanne oli se että vanhat lasit sanoi sopimuksensa irti, joten ainoa vaihtoehto oli mennä paikalliselle silmäasemalle. Siellä olikin menossa tarjous ota kahdet ja maksa yhdet. Päätimme J:n kanssa että tälläkin kertaa tyttö saa ihan itse valita lasit, sillä hänhän niitä pitää ja niiden pitää olla juuri sellaiset joista Iida pitää. Halvaksi tuo huvi ei tullut ja yksistä kehyksistä sanoin että "ei noi kyllä sovi sulle" (todellisuudessa ne oli aivan älyttömän kalliit). Lopulta laseja oli pöydällä kymmenet, joista Iida valitsi itselleen kahdet. Molemmat oli malliltaan aika samanlaiset, toiset hieman suuremmat kuin toiset. Toiset oli tummanliilat ja toiset mustat. Molemmat sopii tytölle kyllä todella hyvin, joten ne sitten laitettiin tilaukseen.


Nyt lasit sitten viimein kotiutuivat ja onneksi Iida pitää niistä edelleen. On ihan hyväkin että laseja on nyt kahdet, jos toiset jostain kumman syystä ovat paikassa hukka tai jos (toivon ettei näin käy hetkeen) menevät särki. Lisäksi onhan se hienoa kun niitä pääsee vaihtelemaan. Toivotaan että nämä lasit palvelevat meitä pitkään ja uusille lasikaupoille ei hetkeen ole asiaa.

6 kommenttia:

 1. Hienot lasit ja oikein kivasti sopivat kasvoille!

  Tiedän niin tuskan kehyksien valinnassa. Itse tykkään siroista kehyksistä ja nykymuoti on kaikkea muuta kuin pientä. Ainakin aikuisten malleissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Iidakin etsi lasit jo aikuisten pienimmistä malleista, kun lasten koot oli jo liian pieniä. Tuolla oli aika hyvän kokoinen valikoima ja lopulta lasit löytyi aika helposti. Iida tykkää noista aika voimakkaista kehyksistä ja niitä kyllä piisasi. :)

   Poista
 2. Hienot lasit on tyttö valinnut :) Valitettavasti lapsilla ja nuorilla voi näköjutut muuttua nopeastikin, joten uusille laseille voi tulla suht piankin tarvetta ihan vaan voimakkuuksien muutoksen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. :)
   Iidalla on onneksi ollut alusta asti sama voimakkuus laseissa eikä ole muuttunut, toivotaan että näin vielä jatkuu. :)

   Poista
 3. Tosi nätit lasit tyttö valinnut ja sopii hänelle hyvin!

  Minäkin hankin tässä jo joitan kuukausia sitten uudet rillit ja käytin myös tuota ota kahdet ja maksa yhdet tarjousta. Otin yhdet silmälasit ja yhdet aurinkolasit (migreeninkin takia ne aurinkolasit on aika välttämättömät).

  Kiva että Iida on tyytyväinen valintaansa, silmälaseja kun ei niin vain vaihdella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopii kyllä mustakin Iidalle hyvin. :) Onneksi vieläkin pitää niistä, ettei mieli kerennyt muuttua sinä aikana kun laseja odoteltiin.
   Varmasti hyvä valinta migreenin vuoksi hommata ne aurinkolasit. :) Me päädyttiin toisiin laseihin niin on sitten varalasit jos toisille tapahtuu jotakin. :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...