Kaksplus.fi

sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Toivepostaus: Meidän rattaat

Minulta toivottiin jokin aika sitten postausta meidän rattaista ja vaunuista. Vaunuista teinkin jo omansa ja sen pääset lukemaan t ä ä l t ä. Nyt on sitten rattaiden vuoro.

Meidän rattaina palvelevat vuonna 2009 ostetut Emmaljungan Scootterit. Ihastuin aikoinani ihan täysin ystävän samaisiin rattaisiin ja halusin meillekkin samanlaiset, eri värisenä vain. Väriksi rattaille valikoitui silloin ruskea/oranssi pienellä määrällä ruutukuviota. Rattailla onkin kärrätty eteenpäin aivan järkyttävä määrä ja välillä on vain lapsi vaihtunut. Nuo rattaat ovat kyllä erittäin kestävät, sillä ovat palvelleet jo neljällä lapsella (tosin Iidalla käytettiin vain muutaman hassun kerran) ja ovat edelleen loistavassa kunnossa. 


Vasta syyskuussa 2014 aloin kyllästyä rattaiden kankaisiin, luulin ettei näin kävisi koskaan, mutta niin siinä kuitenkin kävi. Päätin että koska rattaat ovat niin hyvässä kunnossa niin alan metsästämään niihin vain uusia kankaita. Halusin ehdottomasti mustat, sillä ne ovat ajattomat ja siihen olisi helppo lisätä väriä vaikka istuinpehmusteella. Marraskuussa kävi sitten onni kun uudet kankaat löytyivät ja kotiutuivat meille. Kyllä muuttui rattaiden ilme kertaheitolla ja tuntui kuin kotiin olisi tuotu vallan uudet menopelit. :) Vanhat kankaat ovat vielä tallella, sillä jos kyllästyminen kerkeää iskemään voi vanhat vaihtaa takaisin. Tosin välillä on tullut myös harkittua niiden myymistä, sillä voi olla etten kyllästy ihan hetkessä noihin mustiin.

Scoottereista mulla ei ole kyllä mitään huonoa sanottavaa. Rattaat rullaavat hyvin eteenpäin, selkänoja menee kolmeen eri asentoon (ei kokonaan makuulleen), rattaat menee kuljettaessa pieneen tilaan, kuomun korkeutta saa vaihdeltua, kuomussa on kurkistusluukku, kolme hyvänkokoista taskua, hyvä tavarakori, istuintila on iso ja työntöaisa on helppo säätää oikealle korkeudelle. Jalkapeiton avulla rattaista saa todella suojaisat (meiltä puuttuukin vielä musta jalkapeitto, mutta sen kerkeää vielä hommaamaan).


Uudemmissa malleissa on nyt myös ilmakumipyörät ja tekevät varmasti näistä vieläkin kevyemmät. Minulla on jemmassa yhdet Emma merkkiset ilmakumirenkaat jotka sopivat näihin, mutta koska niiden kanssa jarru ei toimi niin niiden käyttö on jäänyt loppupeleissä sitten aika vähälle. Nuo alkuperäiset renkaat pelittävät kuitenkin todella hyvin, joten en ole sitten edes niitä ilmakumeja kaivannut sen pahemmin.

Voin siis lämpimästi suositella kaikille näitä rattaita. Mihinkään muihin en kyllä näitä vaihtaisi, korkeintaan uudempaan malliin. :)

2 kommenttia:

 1. ihanat rattaat :) meillä alkaa vaunuilu-aika olla ohi,snif...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä edelleen niin rakastunut noihin scoottereihin. :)
   Niin se aika vierii ja pikkuiset kasvaa..

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...