Kaksplus.fi

maanantai 11. tammikuuta 2016

Ihanat mammaryhmät


Apua, onko se haamu? Näkyykö siinä kaksi viivaa? Onko tämä normaalia? Onko muilla tämmöistä? Miten te teette kun? Kasvaako tuo normaalisti? Koska kiinteitä? Koska kuivaksi? Ompa tämä uhmakas, onko muita? Ja vaikka mitä muita kysymyksiä, joihin kaipaa vastauksia.

Raskausaika on aina yhtä jännittävä, vaikka sen kokisi jo kuinka monetta kertaa. Harvoin sitä saa olla raskaana hyvän ystävän kanssa jonka kanssa jakaa ilot ja raskauden tuomat huolet. Aina ei viitsi vaivata niillä omilla jutuilla, varsinkin jos elämäntilanne on ihan eri. Ja niin se vain tuppaa olemaan että siitä odotuksesta sitä juttua vaan riittäisi, samoin kuin vauva ajasta. Näin on siis ainakin omalla kohdallani ollut. Silloin on helpointa puhua niille joilla on meneillään sama elämäntilanne.

Niinpä aika nopeasti sen plussan piirtymisen jälkeen on tullut etsittyä Kaksplussan sivulta samana kuukautena lapsen saavat keskusteluryhmä ja liityttyä sinne. Kamalasti siellä ei kuitenkaan ole tullut huudeltua kaikista jutuista, niistä todella henkilökohtaisista, sillä ihan kuka vaan niitä pääsee lukemaan. Pääseehän täälläkin, mutta en kirjoittelisi niistä tännekkään. Pian onkin perustettu suljettu ryhmä ja sen jälkeen facebook ryhmä. Näin jutut ovat saaneet heti uudet puitteet. On kiva saada myös kasvot nimimerkin taakse.


Itse kuulun kahteen facebook mammaryhmään. Ensimmäinen on Matiaksen odotusajalta ja toinen on nyt Hugon ajalta. Molemmissa niin ihania ihmisiä, niin ihania lapsia ja niin hyvä henki. On ollut ihanaa elää heidän kanssaan odotus ja sen mukana tulleet ekat ultrakuulumiset, rakenneultrat ja myöhemmin pienten syntymät, kasvaminen, kehitys ja ihan kaikki siltä väliltä. Sieltä löytyy aina joku jolla on kokemusta jostain mieltä painavasta asiasta, siellä kannustetaan ja tuetaan toista vaikean paikan tullen. Siellä on monta eri ikäistä äitiä ja kaikkia yhdistää yksi yhteinen asia. Samanikäinen lapsi. 

Facebookissa palaa melkein aina se punainen valo joka kertoo ilmoituksista, melkein aina ne on mammaryhmästä, apua löytyy tarvittaessa keskellä yötäkin. Moni painii saman asian kanssa, huippua. Näistä ihmisistä on tullut todella läheisiä, vaikkei heistä olekkaan nähnyt kuin osan ihan kasvokkain. Silti sitä tuntuu että tuntee nuo ihmiset hyvin. 

Olen erittäin onnellinen että olen löytänyt molemmat porukat. Heidän kanssaan on ollut niin hauskoja juttuja ja niin moneen kertaan olen nauraa räkättänyt vedet silmissä. Se huumori on ollut ihan mahtavaa. Nuo ryhmät ovat kyllä olleet pelastus moneen tilanteeseen. Näissä ryhmissä on sitä jotain. Kiitos siis teille rakkaat ryhmäläiset molemmista ryhmistä jos tänne eksytte lukemaan. Toivon että molemmat ryhmät pysyvät kasassa pitkään vaikka elämäntilanteet kaikilla muuttuvatkin. Osa varmasti hankkii lisää lapsia, osalla taas lapsiluku on jo täynnä ja osa varmasti miettii. Osa jää kotiäidiksi, osa palaa töihin ja osa tekee kumpaakin.


Harmittaa hieman etten Ainon aikana huomannut että tällaisia ryhmiä oltaisiin perustettu ja keskustelu Kaksplussalla loppuikin aika pian vauvojen synnyttyä. Onneksi sitten kuvioihin tuli tämä blogi ja tätä kautta löysin monta joilla on lapsi syntynyt vuonna 2013. Ihanaa ollut päästä seuraamaan tätä kautta heidän elämää.

Kuulutko sinä johonkin mammaryhmään? Oletko saanut sen kautta uusia ystäviä? 


Tähän loppuun vielä maininta siitä, että blogini poistuu Onni blogeista ensi kuun alusta. Oli kiva kuulua porukkaan, mutta en kuitenkaan kokenut sitä oikeaksi paikaksi juuri minun blogilleni. Tulevaisuus sitten näyttäköön jos se oikea paikka meille vielä löytyy.

33 kommenttia:

 1. Mä tykkään kans mammaryhmistä, tosin en ole kuin yhdessä mutta siitä oonkin saanut enemmän iloa, riemua ja tukea mitä osasin odotaakaan! Ja oon kiitollinen myös blogin tuomista mammaystävistä, sullekin voi purkaa kaiken näkösiä juttuja aina <3 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammaryhmät on kyllä aivan huippuja. :) Kiva että sielläkin on hyvät kokemukset. :)
   Kyllä mulle saa purkaa ja kiitos myös sinulle, on ollut aivan ihana tutustua.♥

   Poista
 2. Meitä on 4 samanikäistä serkkutyttöä ja ollaan koko ikämme pidetty tiiviisti yhtä. Nyt meillä kaikilla on puolen vuoden sisällä toisistaan syntyneet vauvat. (Ja lisäksi eri verran ja eri-ikäisiä lapsia sitten näiden vauvojen lisäksi.) Meidän whatsapp-ryhmä on kyllä ihan täydellinen mammaryhmä: turvaistuinvertailua, parisuhdepohdintoja ja flunssaoireiden analysointia. Synnytykseen lähdöt on seurattu livenä ja yöimetystenkin aikaan saattaa saada juttuseuraa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis aivan ihana juttu että teillä on noin lähekkäin lapset syntyneet ja voin vain kuvitella kuinka ihana ryhmä teillä on kasassa.♥ Ihan huippua.

   Poista
 3. Mä olen kans kesäkuisten ryhmässä ollut Lukan odotusajasta lähtien :) ensin kaksplussan puolella, nykyään meillä on Facebook-ryhmä, jossa tulee kyllä jaettua kaikki ilot ja surut <3 hassua, miten läheiseltä se porukka tuntuu vaikka ei olla (ainakaan vielä) edes tavattu livenä! Itselleni toi ryhmä on ollut erityisen tärkeä, koska suurimmalla osalla omista kavereistani ei ole vauvoja, niin muuten oisi se vertaistuki jäänyt aika vähäiseksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihanaa kun tämmöisiä perustetaan, juurikin se vertaistuki on niin tärkeää. Ja kun moni on samassa tilanteessa niin juttua riittää. Ihan mahtavaa että sielläkin on hyvät kokemukset mammaryhmästä, ehkä näet heitä vielä joskus livenä.♥

   Poista
 4. Kuulun Olivian helmikuisten ryhmään, mutta itsellä ei ole tiivistä sidettä sinne. :) Mutta mahtavaa, että sulla on tälläisiä ryhmiä! :)

  VastaaPoista
 5. Mua harmittaa myös etten A:n raskausaikana ymmärtänyt liittyä mihinkään ryhmään! Siskoni on fb-ryhmässä ja aluksi siellä oli masukuvia ja nyt ihania vauveleita! Sieltä saa juttuseuraa ja vertaistukea - ihana ryhmä! Jos joskus alan odottamaan vielä vauvaa, niin liityn ehdottomasti sellaiseen ryhmään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä. Itsellä myös hyviä kokemuksia. :) Toivotaan että vielä pääset sellaiseen liittymään.♥

   Poista
 6. Mä kuulun toukokuisiin ja tuo ryhmä on ihana!!! Miten ihmisistä, joista ei ole nähnyt kuin muutaman kasvotusten, on voinu tulla nii tärkeitä :) olen saanut paljon vertaistukea heiltä ja huumori on aivan ihanaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huumori noissa ryhmissä on kyllä ihan parasta. :) Ja kai se kun ollaan niin samassa elämäntilanteessa ja jaetaan niitä ihan henkilökohtaisia juttuja saa ne ihmiset tuntumaan niin tärkeiltä ja läheisiltä.♥

   Poista
 7. Kuulun kanssa mammaryhmään ja se on ollut kyllä pelastus, varsinkin odotusaikana... oli ihanaa päästä jakamaan iloja ja suruja ja tuntemuksia ennenkun muille oltiin kerrottu :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raskausaikana oli kyllä ihanaa kun pääsi heti kertomaan jollekkin ilman että koko suku tiesi. :) Ja sitten se suunnittelu miten raskaus paljastetaan jne.

   Poista
 8. Meillä on Mimosan osotusajasta toukokuiset 2013-ryhmä, ja niin upea porukka sielä <3 Aivan korvaamatonta vertaistukea <3

  VastaaPoista
 9. Mä kuulun fb-ryhmään johon kuuluu loppuvuodesta-13 syntyneiden kaksosten äitejä. Se on ollut mun yksi henkireikä vertaistuen kannalta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti aivan huippu ryhmä, kun on nimenomaan niille kaksosten äideille. Tietävät tarkkaan millaista se arki on.♥

   Poista
 10. Olen samaa mieltä kanssasi, elokuisten ryhmä on kyllä ihan huippu. Esikoisen aikana liityin myös facen mammaryhmään, mutta se tyhmä on meilkein kokonaan hiipunut sen jälkeen kun vauvat syntyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuisten ryhmä on kyllä niin ihana ja ihanan aktiivinen.♥ Meidän Matiaksen ryhmä on nyt hiljaisempi, mutta koossa edelleen ja heti kun joku sinne kirjoittaa niin hyvin saa vastauksia. :)

   Poista
 11. Mä oon kans suljetussa fb ryhmässä. Meitä on siellä ~60 (toki tosi aktiivisia on vähän vähemmän) ja kaikilla saman ikäiset touhottajat. Ihana kun on ympäri Suomen äitikavereita. Ja sinne tulee jaettua paljon sellaistakin mitä ei edes kaikille kavereille tule kerrottua. Ihanan hersyvää juttua ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihan huippua kuulua ryhmään jossa vauvat on niin saman ikäisiä ja kaikki painii samojen asioiden kanssa. <3 Niille ihmisille on niin helppoa kertoa miltein kaikesta. :)
   Teillä on hyvän kokoinen ryhmä. :)

   Poista
 12. Ekan ja toisenkin lapsen aikaan olin aika tiiviisti kans tuollasissa ryhmissä mukana, tapaamisissakin lasten synnyttyä ja kasvettua. Viimesenkin odotusaikana vielä mutta jotenkin ne sitten jäi. Enempi sitä vertaistukea kaipasi silloin kun kaikki oli uutta ja ihmeellistä eikä oikein tuntenut ketään muita jolla olis ollut lapsia. Nyt arki ja työ vie ajan aika tehokkaasti mutta muutama fb-kaveri on jäänyt niistä kymmenen vuoden takaisista ajoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana juttu että siellä on jäänyt noilta ajoilta muutama kaveri ja olet päässyt ihan livenäkin tapaamaan. :)
   Olisipa silloin ollut tämmöisiä ryhmiä kun odotin esikoista, silloin niille olisi todellakin ollut käyttöä. :) Vaikka Hugo oli meidän viides niin on ollut aivan ihanaa olla osa tuota ryhmää ja olen saanut sieltä todella paljon.♥

   Poista
 13. Kuulostaapa ihanalta :)

  Minä en kuulu kuin pariin suurempaan ryhmään (liittyy ruokailuun tms.) ja niissä näkyy valitettavasti äitiryhmien huonot puolet... Syyllistytään helposti, arvostellaan toisia, lähdetään vänkäämään asioista ja ihan hyökätään toisia vastaan. Olen joskus kommentoinutkin ryhmiin asiallisesti, mutta en jaksa enää sitä, että kommenttini ymmärretään väärin ja sitten joudun selittelemään. Raskausaikana kävin lukemassa samassa tilanteessa olevien äitien juttuja, mutta en löytänyt heidän kanssaan mitään yhteistä vaan minä pohdin aivan eri asioita kuin he. Tunnustan, että osasyy on omassa erilaisuudessani ja erilaisessa ajattelutavassani, mutta olen kyllä sitä mieltä, että aivan liian monesti "mammojen" jutut menee turhan negatiiviseksi ja olen siis päättänyt pysyä pois nettiryhmistä, mikä on toisaalta harmi. Minulla kun ei ole liveäitikavereitakaan, niin vertaistuki olisi tärkeää. Blogeista saan onneksi jotain vertaistukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä ryhmissä on aina se vaara että asiat menevät tuohon malliin ja se on todella kurjaa. Varsinkin se jos suurella ryhmällä hyökätään jonkun kimppuun tai aletaan arvostelemaan. :/
   Eihän sille mitään voi jos ei vaan koe toisten kanssa mitään yhteistä. Mutta onneksi olet löytänyt blogeista sitä vertaistukea. :)

   Poista
 14. Kuuluin kahden ensimmäisen aikana molempien odottajien johonkin kaksplus-ryhmään. Syntymän jälkeen jättäydyin niistä kun pääsin pojan kanssa perhekahviloihin tapaamaan livenä paikallisia. Ja kieltämättä ekakertalaisille ne pääasiassa on, kolmosenkin kohdalla käväisin mutta eipä ollut mitään yhteistä kun ei samat asiat enää kiinnosta. Yhdessä ryhmässä tuli jopa riitaa erään "kuuluisan" bloggarin kanssa joka kutsui mua pesupähkinähipiksi,(ennenkuin ryminällä ja draamalla erosi ryhmästä).

  En ole minäkään nettiryhmien kautta löytänyt yhtään oikeaa äitiystävää. Musta se on vähän nettiystävyyttä ja kun oma aika roikkua ryhmissä vähenee niin häviää ne "ystävätkin" eikä kukaan jää kaipaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhekahviloissa pääsee kyllä mukavasti tapaamaan muita äitejä. Esikoista kun odotin niin täällä meillä ei sellaista ollut ja myöhemmin kun se tuli niin eipä kiinnostanut lähteä sinne koko katraan kanssa. :) Tai sitten ne oli rytmillisesti ihan hassuun aikaan.

   Noin siinä voi kyllä käydä. :/ Itse olen muutaman löytänyt ja olemme ystäviä edelleen. :)

   Poista
 15. Toi on kyllä kurjaa jos niitä ryhmän asioita jaetaan johonkin toiseen ryhmään. Näitä ryhmiä kun saattaa olla aina muutama pystyssä. Itse olenkin liittynyt vain yhteen aina syntymävuotta kohden. Niin pysyy paremmin perilläkin ja tutustuu helpommin. :)

  Kiva juttu että siellä on myös hyviä kokemuksia omasta ryhmästä ja olette tapailleetkin. :)

  VastaaPoista
 16. Kuulun kolmeen eri mamamryhmään. Kaikilla kolmella lapsella oma ryhmä missä mammoja joilla samanikäinen lapsi. On kyllä tullu tarpeen ne ryhmät. Ja ystäviä on saannut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että sulla on jokaisen lapsen ajalta oma mammaryhmä.♡ Ja mahtavaa että on löytynyt ihan ystäviäkin. :)

   Poista
 17. Minä oon seuraillut sun blogia, kiva lukea kun itelläkin on 4 lasta. Kirjoitat kivasti asioista❤

  Terkuin elokuinen..�� jolle myös ryhmä erittäin tärkeä!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...