Kaksplus.fi

lauantai 26. maaliskuuta 2016

Pääsiäinen sisältää herkuttelua


Meidän pääsiäinen sisältää herkuttelua, lähinnä pääsiäismunien muodossa, meillä ei esimerkiksi kukaan välitä mämmistä. Porkkanakakkua meillä oli pikkuisen ja mietin pitäisikö tehdä vielä mangojuustokakkua. Munia löytyy eri näköisiä ja makuisia, mutta kinderit taitaa maultaan olla niitä kaikkien suosikkeja. Kääreiden rapinaa ja keräilemistä. Jännityksellä odotetaan mitä niiden sisältä paljastuu. Yleensä ei mitään kamalan järkevää, mutta lasten mielestä ilmeisesti ihan kivoja. Äidin mielestä ne taas ovat ihan kräässää ja eihän nuo lapsetkaan niillä leiki. Hetken katsovat, herkuttelevat suklaalla ja sen jälkeen, ne yleensä koottavat lelut, pyörii vaan lattioilla. Äiti sitten vaivihkaa ne hävittää ja kukaan ei ole kaivannut perään. Silti se yllätys on aina se paras juttu. Napsahduksia -blogin Nadja kirjoittikin juuri munien ylläreistä.

Meillä piilotellaan munat ja lapset pääsevät niitä sitten etsimään. Erilaisia piiloja on vuosien aikaan ollut ja parhaimpia niistä taitaa olla mm. taskut, lapaset, kananmunakenno, saunankiuas, lampun päälle jemmatut (lapsilla sellainen kuu-ukko valaisin niin siihen saa hyvin killumaan), leipäkori, hyllyille taulujen taakse, lelulaatikoihin tai kenkään. Hyvällä säällä niitä on piiloiteltu myös ulos esimerkiksi leikkimökkiin, postilaatikkoon ja puun oksalle. Joskus niitä etsitään myös karttojen kanssa tai sitten vihjeiden avulla. Voi sitä lasten ilmettä kun pääsevät noita availemaan ja kuinka jännittävää onkaan nähdä mitä sisältä paljastuu. Ja on niin hauska seurata vierestä kun toiset niitä niin tohkeissaan etsivät. Huomenna siis edessä munien etsintää. Piilotellaanko teillä munia?

Ihanaa myös kun edessä on pidempi viikonloppu ja täten enemmän yhdessä olemista. Kimbleä ollaankin pelattu nyt ahkeraan koko perhe. J lähti lasten kanssa myös pilkillä käymään, vielä kun se on mahdollista. Toiveissa myös niitä aurinkoisia päiviä ja toivottavasti nuo sataneet lumetkin sulaisi pika vauhtia pois. Talvi riittäisi nyt ja kevät saa tulla.

Mukavaa lauantaita kaikille.

16 kommenttia:

 1. Meillä kyllä piilotellaan munia ja syödään jajaja :D kuuluu pääsiäiseen vaikkakin ne yllärit aika köppäsiä ovatkin ;D

  Ihanaa pääsiäistä teidän perheelle ♡♡ ja kyllä musta tuntuu et talvi on nyt nähty ja kevät saapuu kohisten ♡ i hope :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ei pääsiäistä ilman yllätysmunia. :D
   Kiitos ja sitä samaa teidän perheelle.♥ Kyllä, vielä kun se aurinko löytää tänne. :)

   Poista
 2. Juu, kevät saisi tulla kyllä! Mun melkein pitäisi kirjoittaa omaan blogiin näistä suklaamunista ja ylläreistä. Ei kannata ostaa niitä halpoja pahanmakuisia munia. Niissä lelut ovat täyttä roskaa.
  Sen sijaan kannattaa satsata Disneyn eläin muniin tai Dino muniin. Eläin munista tulee Disney aiheisia eläin figuureita joilla voi jopa leikkiä ja dino munasta dinosauruksia. Ei koottavaa, ei turhaa krääsää. Sit kun kyllästyy niin myy eteenpäin fb-figuurikirppis ryhmässä. Aikuiset maksavat näistä leluista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo pistänyt edes merkille myydäänkö täällä meillä päin noita munia. Pitää vilasta kun käy kaupassa tai muistaa vuoden päästä. :)

   Poista
  2. Varmasti myydään, kun myydään täälläkin takapajulassa. :D

   Poista
 3. Täälläkin piilotellaan munia :) Lystikästä pääsiäistä teidän perheellenne♥

  VastaaPoista
 4. Meilläkin tykätään munajahdista mutta sen aika onkin vasta ensi viikon perjantaina kun mummo ja vaari on tänä viikonloppuna kylpylöimässä :D Mutta ihanaa pääsiäisen aikaa sinne ♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla monen lapsen lemppari tuo munien etsiminen. :) Kiitos ja ihanaa pääsiäistä myös sinne.♥

   Poista
 5. Muistan tuon omasta lapsuudesta kun pääsiäispupu on käynyt piilottelemassa munia <3
  Oliver on vielä liian pieni ymmärtämään sitä, mutta ehkä ensi vuonna ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiden etsiminen on lapsista niin jännää puuhaa. :)
   Hih, vuoden päästä sitten. :)

   Poista
 6. Meillä on ollut tapana, että lapset tekee munille pesät. :) Niihin sitten käy kukko munimassa. Lapset kyllä kyseenalaisti jo kauan sitten, että miten ihmeessä kukko voi munia. :D Nyt se onkin sitten ollut äiti-tipu, joka ne on muninut. :D
  Meillä ei lapset pysty syödä niitä munia, mutta haluavat kuitenkin niitä joka vuosi. Mieheni on sitten aina sulatellut munien suklaat ja tehnyt niistä mutakakun. Meillä on pieni laatikko, jonne lapset ovat keränneet munien sisällöt. Tää on taannut sen, että niitä ei tosiaan pyöri joka paikassa. ;) Omasta mielestäni ne ovat myös aivan turhia, mutta osan on lapset halunneet säilyttää. Niin kauan, kun pysyvät yhdessä laatikossa, niin on ihan hyvä ja saavat olla. En halua niitä jalkojen alle pyörimään. ;)
  Mukavaa viimeistä pääsiäispäivää teille!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ompas hauska tapa tehdä tuollaiset pesät. :)
   Tänä vuonna munista tuli kyllä pelkkää kräässää tai sit meillä oli vain todella huono tuuri. Varmaan vain pari yllätystä oli sellaiset jotka lapsetkin halusi säästää. Tuollainen laatikko toimii kyllä varmasti hyvin, mutta luulen että meillä ne olisi kaikkialla muualla paitsi siellä laatikossa. :D Muutenkin oon nyt niin tarkka ettei mitään pientä ole lattioilla kun Hugo siellä pyörii. Ja ne lelut muuten tuntuu jalan alla todella ikäviltä.
   Kiitos ja sitä samaa sinne.♥

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...