Kaksplus.fi

tiistai 17. toukokuuta 2016

Mammat kuntoon - Kuukausi takanaSiitä on nyt himpun päälle kuukausi kun polkaisimme Kädenjälkiä sydämessä -blogin Nean kanssa käyntiin Mammat kuntoon -projekktin. Tässä projektissa jokainen saa itse laatia omat säännöt joista pidetään kiinni. Sääntöjä on lupa muuttaa, saa ja pitää pitää kiinni herkkupäivästä, saa rehkiä salilla tai pitää kotijumppaa. Kunhan se on tapa, joka on itselle se toimivin. Kerran kuussa otetaan mitat, rinnan alta, vyötärö, lantio, reisi ja halutessaan paino. Mukaan laitetaan myös kuvia, jotta tapahtunut muutos olisi helpommin nähtävissä. Jokainen kuitenkin tekee omalla tavallaan. Haluatko mukaan? Onko sinunkin paras kaveri ollut ennemmin suklaa kuin lenkkarit? Perustimme salaisen facebook ryhmän, jonka tarkoituksena on tsempata toinen toistamme asian saralla. Tästä linkistä voit käydä laittamassa liittymispyynnön jos haluat mukaan.


Miten kuukausi on kulunut? Onko muutosta tapahtunut, vai ollaanko menty takapakkia? Tässä postauksessa kuulumisia kuluneelta kuukaudelta sekä mukana kuvat ja mitat.


Sanotaanko että kuukausi meni ihan hyvin, yllätyin jopa, kuinka helppoa oli välillä olla ilman suklaata. Totesin äitienpäivän tienoilla myös sen, kuinka helppoa vanhoihin tapoihin onkaan palata. Sillä kun tämä suklaariippuvainen sai muutaman suklaalevyn äitienpäivänä ja kyllä houkutus oli niin suuri että ne tuli tuhottua todella nopeaan. Onneksi ei yksin, mutta suurimman osan kuitenkin pistelin omaan napaan. Harmittaa kyllä, sillä sen jälkeen tuntui kuin aloittaisi homman alusta. Se kuuluisa itsekuri on näköjään edelleen teillä tuntemattomilla. Jos olet nähnyt sitä, niin käskeppä kälppiä tänne päin ja nopeasti, heh.

Vettä muistin juoda alkuun taas todella hyvin, viimeisen viikon aikana se on taas jäänyt vähemmälle. Vähäinen veden juominen ja se äitienpäivä suklaiden mussuttaminen toi mukanaan aika turvotuksen, yh. En muistanutkaan kuinka pöhöttynyt olo tulee suklaan syömisestä. Leivän pupeltamista olen koittanut nyt vähentää ja tilalle otin maitorahkan. Siihen kun laittaa piltin kuningatarsosetta, niin se on niin hyvää. Olen myös koittanut syödä säännöllisemmin, mutta välillä ei vain muka meinaa keretä ja silloin suuhun tullut laitettua mitä sattuu.

Ensimmäinen kuukausi on siis mennyt totutellessa uuteen. On mennyt hyvin ja on mennyt huonomminkin. Kokonaisuudessa olen kuitenkin aika tyytyväinen siihen kuinka helposti lopulta pystyin vähentämään suklaan ja leivän pupeltamista. Tässä ei ollutkaan tarkoitus saada tukloksia nopeasti, vaan mennä rauhalliseen tahtiin ja koittaa saada tästä vallan uusi elämäntapa. Ja ainakin omalla kohdalla se sujuu parhaiten pienin askelin.

No sitten niitä mittoja. Tässä on nyt rinnakkain aloitusmitat sekä mitat kuukauden kuluttua. 


Lähtö | Nykytilanne
Rinnan alta: 73cm | 72cm
Vyötärö: 70cm | 68cm
Lanteilta: 89cm | 86cm
Peppu: 95cm | 94,5cm
Reisi: O 52cm V 52cm | O 52cm V 52cm
Paino: 57,2kg | 56,6kg
Pituus: 172cm
Vatsalihasten erkauman tilanne on hieman parantunut. Olen koittanut muistaa jumpata lantionpohjaa ja aktivoida syviä vatsalihaksia ihan vain pienillä harjotteilla. Esimerkiksi täältä olen lukenut siitä. Lankutus ja kunnon rutistukset olen vielä jättänyt muille, sillä haluan olla varma siitä koska voin niitä alkaa tekemään. Tuolla linkittämällä sivulla lukee nuo normaalit vatsalihasten väliset mitat ja tuntuu että viimein alan olla niissä. Pitää kuitenkin pyytää fysioterapeutin kurkkaamaan niitä tässä joku kerta.

Eilen aloitimme myös 30 päivän kyykkyhaasteen. Katsotaan sitten kuukauden päästä, että onko sillä saatu mitään tuloksia aikaan. Olen nimittäin päättänyt, että teen sen sitkeästi loppuun saakka, olenhan siitä jo kahteen kertaan selvinnyt.

18 kommenttia:

 1. Hienosti mennyt! Tuohon kyykkyhaasteeseen voisin lähteä mukaan , on kyllä tehokasta täsmäjumppaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin lähti käyntiin kyllä. :)
   Hieno juttu. :) Se on kyllä tehokasta jumppaa.

   Poista
 2. Siis vau sulla on lähteny senttejä hyvin! Vaikka kaponen oot kyllä muutenkin :D Ens kuussa mäkin näytän jotain vähän positiivisempia tuloksia 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)
   Luulen että suklaan syönnin vähentäminen poisti hyvin sitä pöhötystä.
   Kyllä varmasti tulee. :D Nyt kyykätään oikeen kunnolla. :D

   Poista
 3. Wow, miten paljon senttejä kuukaudessa, vaikka oot kyllä super laiha muutenkin! :)

  VastaaPoista
 4. Vau, hienoa!
  Minäkin aloitin kyykkuhaasteen ja pääsinkin jo hyvään alkuun kunnes meihin iski flunssa ja sitten vielä vatsatauti. :/ Lenkkeilin ja pyöräilin suht ahkerasti ja muistin juoda vettä, mutta nämäkin jäivät kun sairastelimme. Kunhan tässä ensin parannutaan kunnolla niin voisin aloittaa alusta. Nyt on kyllä niiiin turvonnut olo kun ei ole liikkunut ja on tullut syötyä mitä sattuu.
  Tuon makeanhimon kanssa minulla on sama juttu kuin sinulla. Kun jätin herkut oli alku hankalaa, mutta suht helposti ne kuitenkin jäivät pois eikä niitä sitten edes kaivannut. Kun sitten menin ottamaan vähän suklaata oli sama sokerikierre taas alkanut ja makeanhammasta kolotti iltaisin. Ei pitäisi sortua. Hölmönä vain menee antamaan itselleen luvan herkutella jos on kipeänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninni. :)
   On kyllä ikävää kun taudit pilaa aina tämmöiset kuntoilut ja sillon tulee kyllä herkästi lipsuttua. Kunhan paranet niin uudestaan vaan kyykkäämään. :)

   Mä alotin vierottaa itseäni suklaasta sillain pikkuhiljaa ja se on toiminut. Sillä siis jatketaan vielä. Ehkä tässä joskus pääsen vielä siihen vain kerran vikkossa vaiheeseen. :D

   Poista
 5. Aika hyvin lähteny senttejä vaikka olet muutenkin hurjan hoikka :) Noi repsahdukset on vähän pakollisia näissä projekteissa, niiden kohdalla punnitaan aina se kuinka paljon haluaa selättää sen notkauksen vai palaako vanhaan. Tsemppiä jatkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)
   Varmaan se jatkuvan suklaan mussuttamisesta tullut pöhötys alkaa hävitä sitä mukaa kun suklaansyönti vähenee. :D

   Se on kyllä totta, vanhaan on niin helppo palata. Ja kiitos tsempeistä, sitä tarvitaan.♡♡

   Poista
 6. Vitsi miten hienosti on tosiaan noita senttejä lähtenyt, vaikka oliskin "vaan" suklaa pöhötys joka on poistunut!! Hurjasti tsemppiä kyykkäys haasteeseen ja projektin jatkoon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla.♡♡
   Nyt olis tarkoitus kiinteytyä ja koittaa pitää herkuttelu maltillisena. :D

   Poista
 7. Oi vau mitä tuloksia vain kuukaudessa ja näytät todella hyvältä! :) Nyt minäkin kyllä skippaan nuo sokerit!! hihiii.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Såfin.♡♡
   Yllätyin kyllä todella kuinka paljon muutosta tuli kun vain vähensin herkuttelua. :D

   Poista
 8. Minusta sinä kyllä näytit hyvältä jo ennen tämän projektin aloittamista :) Mutta taidanpa itsekin skipata sokerit jälleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Janni.♡♡
   Tavoite olisi kiinteytyä ja pitää herkuttelu kurissa. :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...