Kaksplus.fi

torstai 9. kesäkuuta 2016

Lasten kanssa hammaslääkärissäEilen oltiin lasten kanssa hammaslääkärissä, kun Ainolla ja Hugolla oli molemmilla aika. Ihka ensimmäistä kertaa meille tuli ajat järkevästi, kun lapset tarkastettiin peräkkäin. Yleensä ne ovat olleet parin päivän välein, joten nyt olin enemmän kuin tyytyväinen. Täällä päin ajat tulevat lapsille automaattisesti, eikä niitä tarvitse varailla itse, mikä on toisaalta hyvä juttu.

Ensin oli Ainon vuoro. Epäilin ettei tyttö uskaltaisi tai haluaisi avata suutansa ollenkaan, mutta mitä vielä. Suu aukesi hienosti heti kun sanottiin että kurkataan suuhun. Pieni harjoittelu kotona oli siis tuottanut tulosta. Aino antoi tutkia hyvin ja lääkäri saa ekstra pisteet siitä kuinka hienosti selitti Ainolle koko ajan mitä tekee ja näytti pientä peiliä jolla vilkuili suuhun. Kaikki hampaat oli kunnossa ja saimme kehua hyvästä harjauksesta. Sitten Aino sai valita itselleen hammasharjan, sai tahnaa, purkkaa, pastilleja ja tarran. Ja niistäkö hän oli vallan innoissaan. Myös Matias ja Lumi saivat itselleen omat purkkapaketit henkisenä tukena olemisesta, hih.

Sitten olikin Hugon vuoro. Onneksi poika ei vierastanut lääkäriä yhtään vaan näytti suloisen hymyn, jolloin vilahti myös kaksi hammasta. Lääkäri kyseli onko niitä enempää ja näytin pojan ikeniä, ettei ole. Katsoi pikaiseen, sanan pikaseen voisi korostaa hih, vielä noita kahta hammasta paremmin. Kysyi kuinka harjaillaan ja sanoin että aamuin ja illoin. Ja koska nieleskelee vielä tahnaaa niin käytetään sitä vain illalla ja aamusta vesipesu ja tämä on kuulemma ok näin alkuun. Tutin syönnistä kyseltiin ja suositukseksi saatiin että kunhan kaksivuotiaaksi mennessä oltaisiin päästy eroon siitä. Sen jälken Hugo sai oman harjan, jonka jälkeen vilkutimme heipat.

Oli kyllä todella nopea käynti. Kymmenessä minuutissa oli molemmat tarkastettu. No mutta eipä noiden pienten hampaita sen paremmin yleensä syynätä. Pääasia että siinä ajassa näki kaiken olevan kunnossa ja lapsille jäi positiivinen kokemus hammaslääkäristä. Tällä kertaa ei myöskään kuultu siitä kuinka mehua vaan vähän, karkkia karkkipäivänä ja ei syötetä samalla lusikalla. Ne toki tiedänkin jo, sen verran monta kertaa ne ohjeet kuullut, heh. Ja taitaa olla niin että suuhygienisti niistä yleensä puhuu. Kun pääsimme kotiin Aino sanoi monta kertaa kuinka kivaa hammaslääkärissä oli ja kuinka hänellä on paljon hampaita.


Mitä mieltä muiden lapset ovat olleet hammaslääkäristä?


Ai niin, Hugo oppi eilen konttaamaan. Miten suloinen näky hän onkaan. Instagramissa ja facebookissa meitä seuraavat sen ovat voineet jo nähdäkin, hih.


12 kommenttia:

 1. Meilläpäin ei automaattisesti tule mitään hammaslääkäriaikoja, vaan ne pitäisi muistaa varata itse. Lupasin itselleni, että veisin lapset ennen kesälomia tarkastettavaksi taas, mutta arvaa vaan olenko muistanut? Noh, en.. Hahaa! Huomenna varaan ajat. Lupaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joko varasit? ;)
   On kyllä onni että ne ajat tulee postissa, mä muuten unohtaisin varata. :D

   Poista
 2. Täälläkin tulee ajat onneksi automaattisesti, mutta ollaan tehty niin lähtemätön vaikutus, että muistavat automaattisesti lapsia tupla-ajalla :D

  VastaaPoista
 3. Kivasti mennyt teillä hammaslääkäri käynti :) Mutta eipä tämän ikäisillä lapsilla pitäisikään olla pelkoja. Itselleni hammaslääkäri pelko iskostui vasta sillon kun kuulin ensimmäisestä reiästäni, sekös oli kamalaa! Ja vitsi Hugo jo konttaa♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meni kyllä hyvin. :)
   Eipä niitä pitäisi vielä olla, onneksi. Mutta tilanne voi olla niin jännä että pian pelkää myös itse lääkäriä. Aino oli kyllä niin reipas vaikka näki kuinka jännityksestä jäykkänä hän oli.♡
   Mulla oli niin kaamee hammaslääkäri koko ala ja ylä-asteen,että siitä se oma kammo sai alun. Ei suostunu puuduttaan kun ekaa reikääni porattiin (olin silloin ysillä), koska kun muistaisin siitä tulevan kivun huolehtisin myös hampaistani. Tuo reikä oli kuitenkin tullut raudan alle..se oli ollut niin löysästi että keräsi kaiken sinne alle ja siitä syntyi reikä. Toivon ettei omien lasten kohdalle osu koskaan noin kamalaa lääkäriä.

   No niinpä. On niin suloinen näky.♡♡

   Poista
 4. Meillä oli kaksivuotiaana hammaslääkäri, mutta sen jälkeen ei ole tullut aikoja.Silloin käynti sujui hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä miten eri käytäntöjä eri paikkakunnilla on. :)
   Hienoa että käynti sujui silloin hyvin. :)

   Poista
 5. Hugolle onnea uudesta taidosta<3
  Meillä tulee myös ajat automaattisesti. Ensi viikolla olis sitten SE päivä. Meille tuli ajat koko nelikolle samalle päivälle. Sinänsä ihan kätevä, mutta siinä menee nyt sitten Isompien poikien hammaslääkäri ajat päällekkäin Mandin ja Nuutin suuhygienistin aikojen kanssa. Mutta toki nuo isommat jo menee itsekseen. Saa nähdä kuinka käy. Vähän kans epäilyttää aukaiseeko Nuutti suuta ollenkaan...
  Kiva,että teidän käynti onnistui noin kivasti!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitämme.♡
   No johan. Toisaalta isommat varmasti pärjää tarkastuksen yksin. Mutta on se silti ikävä kun ovat päällekkäin. Toivotaan että siellä suut aukeaa. :)

   Poista
 6. Meilläkin tulee onneksi automaattisesti ajat. Just viime kuussa käytiin 1,5 tarkastuksessa. Tosin hammashoitajalla. Ja yllättävän hyvin meni:) Toki ton ikäinen ei tykkää suutaan aukoa ihan hirveen mielelään, joten siihen nähen hyvin meni :D Esikoinen täyttää syksyllä 4v, niin se luultavasti on helppo käynti :)-miljama

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, helpottaa kummasti kun ei tarvii itse muistaa varailla aikaa.:)
   4v kanssa onkin jo helpompi käydä. :) Vuosi sitten Matias oli juuri tuon ikäinen ja sujui oikein mallikkaasti.

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...