Kaksplus.fi

keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Reumapoli kuulumiset
Voi elämä, olipahan meillä eilen aika päivä. Meillä oli aika reumapolille ja lähdin sinne yksinäni neljän lapsen kanssa, vanhin meni jumppaleirille ja mies oli töissä. No eipähän ollut tylsä reissu ja tunteiden kaikki kirjot mahtui tuohon päivään. Reumapolin jälkeen mentiin vielä lasten kanssa mummulaan. No mutta jos niitä kuulumisia, mikäli muistan mitään, sillä on haastavaa keskustella lääkärin kanssa ja keskittyä samalla neljään lapseen, joista kaksi päättää aloittaa kinastelun ja irveilevät toisileen ja pienimmällä on kitinä päivä huonosti "nukutun" yön vuoksi. No mutta tässä olisi meidän reumapoli kuulumiset.

Juteltiin ensin kuulumisia ja mainitsin Lumille iskeneestä vesirokosta ja samaan syssyyn mainitsin myös siitä pienestä unohduksesta. joka sattui meidän kohdalla. Lääkäri pyysi anteeksi ja pahoitteli kovasti tilannetta. No mutta en minä sinne syyttelemään mennyt, halusin vain varmistaa että se varmasti löytyy Lumin tiedoista. Sovimme myös että parin viikon päästä menemme turvaverikokeisiin ja samalla sitten testataan saiko Lumi sairastettua vesirokon niin, ettei olisi pelkoa saada sitä uudestaan.

Puhuimme myös Lumin lääkityksestä. Pahoinvointihan oli yhdessä vaiheessa jo ihan mahdotonta, mutta nyt helpotti sen jälkeen pikkuisen kun vesirokon takia lääkitys oli kolme viikkoa katkolla. Nyt ollaan nimittäin kolme pistos kertaa selvitty ilman pahoinvointilääkettä sekä oksentamista. Niin mahtavaa. Toki luulen että paluu vanhaan on taas pian edessä ja siksi suunnitteilla aloitella pahoinvointilääkkeet pian uudelleen. Olemme käyneet kerran viikkoon neuvolassa pistoksilla, mutta nyt tytön aloittaessa koulun syksyllä, siirtyisi pistäminen kouluun ja sitä Lumi ei halua. Niinpä ehdotin Lumille eräs päivä, että jos alettaisiin vihdoin hoitaa se kotona ja se kävi. Niinpä meille kirjoitettiin resepti nyt pistoskynään (Metoject Pen) ja saimme sen pistämiseen opastuksen.

Kun yleinen höpinä oli ohi, kurkattiin liikkeet ja nivelet. Kaikki sujui oikein mallikkaasti, mutta jälleen kerran niska tuntuu olevan jäykkä ja liikeradat ei ole symmetriset. Pää kääntyy vasemmalle hyvin, mutta oikealle puolelle on huomattavasti jäykempi. Tätä hieman nyt seuraillaan. Nilkat, polvet lonkat, varpaat, ranteet ja sormet oli oikein hyvät, mutta molemmista kyynärpäistä löytyi tilkat nestettä. Lumi on niitä satunnaisesti valittanut, muttei niin että olisi koko ajan kipeät. Näitä nyt siis seuraillaan ja herkästi yhteys polille jos alkavat kipuilla enemmän. Pronaxenia tarvittaessa kipuun. Toivotaan että menee nyt ihan itsellään ohi.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin oikein hyviä uutisia. Pohjalliset jätetään kesäksi pois ja katsotaan mitä jalat ovat siitä mieltä. Syksyllä teetetään sitten uudet jos niille tarvetta. Fysioterapiasta pidetään nyt kesäloma, tietysti sitten tarvittaessa sinne yhteys jos sitä on. Loppu päivä meni sitten mummulassa ja illalla sänkyyn kaatui neljä väsynyttä lasta ja yksi erittäin väsynyt äiti.

20 kommenttia:

 1. Siis mitenköhän sitä ite uskaltais lähteä neljän lapsen kanssa yksinään liikenteeseen kun tuntuu, että ton yhdenkin kanssa on jo kädet täynnä :D
  Aikamoinen supermutsi olet! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla tottumiskysymys, heh. :) Aika silmät tarkkana saa olla, kun vahtii kaikkien puuhia, mutta hyvin kuitenkin selvittiin. Ja lapset osasi olla kuitenkin hienosti, eikä kaikki juosseet eri suuntiin. Sekin olisi voinut olla mahdollista. :D

   Poista
 2. Siis juuri tänään kävin omassa neuvolassa kolmen muksun kanssa (vanhin leirillä) ja olihan se melko ööö..mielenkiintoinen kokemus:) Ei siinä kyllä paljoa keskitytty äitiin ja äidin vointiin:D No olipa ainakin nopea visiitti!

  Ihana, että tuo pahoinvointi on ainakin nyt poissa, sitä on niin kamala katsoa sivusta, kun toisella on huono olo.
  Toivottavasti pistokset kotona rupeavat sujumaan hyvin, varmasti helpottavat ajan kanssa!

  Mukavaa keskiviikko päivää koko poppoolle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, voin kuvitella tilanteen..nimimerkillä juuri Hugon odotuksessa käynyt lasten kanssa neuvolassa ja niiltä käynneiltä ei muistikuvaa. :D

   Toivotaan että pahoinvointi pysyisi ainakin lievänä. Lumilla ennenkin nämä pienet tauot auttaneet..tosin niitä yleensä vain harvoin. On sitä niin toisen pahoinvointia kurja katsoa. :/

   Kiitos ja mukavaa loppuviikkoa sinne.♥

   Poista
 3. Toivottavasti Lumi sai vasta-aineet vesirokkoon, meillä oli parinäppyä ja nyt vasta otettiin verikokeet niin oli vasta-aineita, mutta hoitaja mainitsi että voihan se silti vielä tulla, Metoject ku muuttaa kaikkia elimistössä. Toivottavasti pistokset sujuu hyvin kotona, olen kuullut paljon hyvää kynästä. Jospa pahoivointi ei palais ja tulehdukset hoituis ilman paikkareita. Hienosti olet selvinny kaikkien kans reissusta, iso peukku. :) Meillä neitillä eka infektio lääkkeen lopetuksen jälkään, nyt jännäillään pamahtaako tulehdukset takas, toivottavasti ei. T. E:n äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan. :)
   Toivon mukaan sinne ei kuitenkaan rokko iskisi uudestaan ja sitä samaa toivon Lumin kohdalle. Inhottavaa jos joutuu syömään sen hevoskuurin moneen kertaan ja samalla kestämään vesirokon uudestaan.

   Uskon että ne siitä lähtee sujumaan ja läälkäri kehui että tuosta kynästä tullut paljon positiivista palautetta. :) Ja todella toivon, ettei tarvitse paikkareita kyynärpäihin vaan hoituu nyt itsellään.

   Oli se reissu ja lääkärin lausuntoa käynnistä odotellen. :D No ei vaan, kyllä siellä ne tärkeimmät tuli kuultua, oli nuo lapset sen verran hienosti.

   Voi ei. :/ Toivotaan ettei nyt tule kunnolla päälle. Meillä Lumilla kävi aikoinaan juuri niin. Tsemppiä ja toivotaan parasta.♥

   Poista
 4. Mukavaa että siellä toi pahoinvointi on helpottunut :)
  Ja toivotaan että pistämiset sujuisi kivasti siellä kotonakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että pahoinvointi pysyy jatkossakin poissa. :) Ja uskon että pistokset lähtevät sujumaan kun molemmat totutaan siihen. :)

   Poista
 5. Lumi vaikuttaa niin reippaalta tytöltä! <3 Ja reipas olit sinäkin kun lähdit tuosta noin vaan lapsien kanssa liikenteeseen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi on oikein reipas.♥ Aina jaksan ihastella kuinka hienosti hän on tämän kaiken jaksanut ja joka kerta ollut polilla niin reipas.♥

   Poista
 6. Hei! Ihan vasta löysin blogisi kun googletin lapsireumaan liittyviä asioita. Kiva lukea näitä reumakuulumisia, kun itselläni on 3 vuotias reumalapsi. Samojen asioiden kanssa painitaan, pahoinvointi yms. Ihanaa kesää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tänne. :)
   Tuolta sivun alareunasta löytyy tunnisteet kohta ja sieltä kohtaa lastenreuma klikkaamalla pääset lukemaan postauksia jossa enemmän juttua meidän poli/punktiokäynneistä. :)
   Mukava kun tänne löytänyt useampikin reumalapsen vanhempi. :) Oikein ihanaa kesää sinne myös.♥

   Poista
 7. Hatunnosto sulle reissusta, en kyllä ikinä koskaan millonkaa pystyis samaan. Ei meillä toki oo ku kaks lasta mut silti :D

  Toivotaan, että pahoinvointi pysyy poissa ja pistosten hoitaminen ite onnistuu hyvin. Tuoko koulun aloitus jotain muita muutoksia Lumin hoitoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että pystyisit. :) Se on tottumiskysymys. Kun noiden kanssa on tottunut menemään niin hyvin usein sitten sujuu. :D

   Toivotaan näin, vaikka hieman pelkään että se tekee paluun. Toivotaan että pelkoni olisi väärä. Ei sen ihmeempiä. Ruokavaliosta juttelen kouluterkan kanssa ja niskan tilannetta pitää seurata, ettei sitten ala vaivaamaan koulussa tuo jäykkyys.

   Poista
 8. Olet kyllä uskomaton superäiti kun neljän lapsen kanssa lähdit Lumin asioita hoitamaan! Toivotaan, että pistokset sujuvat hyvin kotona ja pahoinvointi pysyy aisoissa. Aurinkoa viikkoon kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ihan tavallinen äiti vaan. :D Lapset onneksi oli nätisti, ainakin suurimman osan ajasta. Pientä kiukkua mahtuu aina matkaan. :)
   Toivotaan näin ja aurinkoista viikkoa sinne myös Minttu.♥

   Poista
 9. Vau kuinka reipasta väkeä siellä onkaan♥

  VastaaPoista
 10. Mukava kuulla hyviä kuulumisia!:)

  Olet kyllä superäiti. Mie olin eilen omassa neuvolassani Ellun kanssa, joka oli kyllä oikein rauhallisesti paikalla. Silti en kyllä pystynyt kovin syvälliseen keskusteluun. Harjoituksen puutetta? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on aina ihana kuulla. :) Jotenkin sitä aina vähän pelkää, että tulee niitä huonoja uutisia ja tavallaan niihin aina vähän varautuu. Siksi näiden hyvien kuuleminen on aina kivaa. :)

   Kyllä se keskustelu on aina vähän haastavaa kun on lapsi/lapsia mukana. :D

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...