Kaksplus.fi

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Vauvan kanssa matkustaminen
Hugo ei ole oikein koskaan tykännyt olla kaukalossa. Tai jos hän nukkuu niin matkat sujuvat hyvin, mutta kun hän on herännyt niin matkasta on tullut kaikille pikkuisen tuskainen. Siksi matkat on aina koitettu ajoittaa niin että poika nukkuu. Tämä on meille hieman uusi tilanne, sillä muut lapsemme ovat  vauvana suorastaan rakastaneet autossa ja etenkin kaukalossa olemista. He ovat alkaneet voida pahoin tai valittaa pitkistä matkoista vasta parin vuoden iässä, jos silloinkaan. Miten vauvan kanssa matkustaminen sujuu, kun hän ei nukukaan koko matkaa?

Meidän kohdalla pelastus ovat olleet isommat sisarukset. Jos Hugo herää kesken matkan, viihdyttävät isommat sisarukset. Jos se ei auta, otetaan mukaan kuvioihin lelut. Kun nekään ei tehoa annetaan jotain ei lelua, kuten parkkikiekko. Joskus mikään noista ei auta ja silloin paras keino on pysähtyminen. Hugon ollessa alle puoli vuotias toppasin usein heiluttelemaan kaukaloa, mutta nyt se ei tehoa, joten pieni toppi on paras ratkaisu. Tämän jälkeen matka sujuu hieman helpommin ja Hugo jaksaa naureskella sisarusten jutuille.

Pian Hugo vaihdetaan kaukalosta turvaistuimeen. Kaukalo lähtee uudelle omistajalle ja olemme suunnitelleet jos ostaisimme ystävältämme Hugolle istuimen, joka on ollut käytössä vasta hetken. Eli käytännössä tuoli olisi kuin uusi. Hugo on kerran jo istuinta testannut ja se vaikutti oikein hyvältä. Jos istuimen vaihtamisen myötä matkat ainakin jonkin verran helpottaisivat. Se miksi emme jo aiemmin ole vaihtaneet istuinta on se, että loppujen lopuksi niitä pitkiä matkoja on niin vähän ja lyhyet sujuu hyvin.

Me olemme matkustaneet Hugon kanssa kahdesti myös junalla Helsinkiin ja täytyy kyllä sanoa että vauvan kanssa matkustaminen junalla on ihan luksusta verrattuna autoiluun. Ei istumista kaukalossa, vaan voi olla äidin sylissä. Meillä on takana kaksi todella onnistunutta junamatkaa ja lähtisin ehdottomasti koska vain uudestaan. Aivan huippua kun sai vain keskittyä vauvaan ja jos itku tuli pystyi heti toimimaan. Mikään ei ole niin ikävää kuin ajaa autolla ja vauva alkaa itkemään, eikä lähellä ole heti paikkaa minne pysähtyä. Siksi pitkillä matkoilla juna olisi ihan ehdoton.
Onneksi meidän automatkat mummulaan ja Tampereelle (esimerkiksi sairaalaan reumapolille) ei kestä kuin tunnin verran, joten mistään pitkästä matkasta ei ole kyse. Mutta jos matka kestää reilusti päälle tunnin, niin silloin matkanteko on heti haasteellisempaa. Hieman nyt jännäänkin kuinka matkamme Muumimaailmaan tulee sujumaan, matka nimittäin on pitkä. Yksi toppi on ainakin tiedossa kun viemme koiran hoitoon, mutta muuten pitää vielä suunnitella.


Viihdytäänkö teillä autossa?


14 kommenttia:

 1. Kyllä vauvan kanssa autossa istuminen aiheuttaa aina pienen jännitysmomentin! :) Meillä ehdottomat pelastajat autossa ovat ipadit jotka ovat käytössä pääosin vain pitkillä automatkoilla. Vauvan kanssa parasta meillä on ollut ajoittaa automatkan päiväunien aikaan.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä. :D Vaikka tiesin että voi käydä myös niin ettei vauva viihdy autossa, niin jotenkin se kuitenkin yllätti. Muiden kanssa ei ole ollut ongelmia.

   Hih, päikkäri aikaan on paras lähteä ja nuo ipadit toimii isommilla hyvin. :D Täällä tosin esimerkiksi Lumi voi pahoin herkästi niin parasta ajanvietettä on eriväristen autojen bongaaminen. :)

   Poista
 2. Meidän kuopuksen kummi ei varmaan ikinä enää lähde samalla autolla mihinkään sen jälkeen, kun kummilapsensa vauvana huusi päiväreissullamme koko automatkat mennen tullen :D Nykyään viihtyy jo hieman paremmin, mutta yli pari tuntia kestävä istuminen saa aikaan kovan vastalauseen. Isommat lapset taas on aina olleet helppoa matkaseuraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. :D
   On se kyllä kurja kun pieni ei viihdy autossa ja matka on pelkkää itkua. :/
   Hyvä että nykyään sujuu paremmin. :) Ja onhan nuo pitkät ajomatkat lapsista tosi tylsiä.

   Poista
 3. Meillä on aina viihdytty ihan hyvin. :) Matka mummilaan on aika pitkä, silloin piti aina keksiä kaikenlaista viihdykettä ja toivoa päiväunia matkalle, homma helpotti kun lastenlaulut ja maisemat alkoivat kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpottaa kyllä hurjasti matkaa kun kiinnostaa myös ne laulut ja erilaiset autoleikit, kuten automerkkien tai värien bongailu. :)

   Poista
 4. Samanlaista täälläkin :) junalla ihanaa, pitkät matkat autossa ei niin ihanaa :D huomenna reilu kolmen tunnin bussimatka edessä, mutta siinä onneks pystyy viihdyttämään, vaikka kaukalossa istuukin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Junalla kulkeminen on kyllä niin kätevää. :)
   Oi, tsemppiä huomiseen matkaan.♡

   Poista
 5. Tuttu tunne! ;) Ei ole autoilut ollut meillä kenenkään juttu vauvana.. Sitten helpotti aika paljon kun istuinta vaihdettiin. Mutta ihmeesti sitä ollaan molempina kesinä pystytty matkustamaan Turkuun ja takaisin. Vähintään tunnin välien täytyy pitää kunnon tauko, joten aikaa täytyy varata matkoille reilusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, varmasti. :D
   Mutta se on loistavaa jos tauko auttaa. :) Senhän voi ottaa osaksi matkaa ja pysähtyy aina erilaisille huoltsikoille tai levähdysalueille. :D

   Poista
 6. Meillä ei kumpikaan tytöistä vieläkään pahemmin viihdy autossa. Vartin ajon jälkeen alkaa ruikutus kun ei jaksa, ollaanko perillä ja sitten se penkin potkiminen.. Mekin reissataan Lohjalle kerran kaksi kuuss aniin luulisi sen olevan jo tuttu juttu mutta ei :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi pitkästyminen on kyllä tylsää, varsinkin jos edessä on vielä pitkä matka. :/ Siinä joutuu keksimään ties mitä, että jaksavat perille asti. Mutta iän myötä varmasti helpottaa hiljalleen. :)

   Poista
 7. Kiva lukea näitä sun juttuja, varsinkin kun meillä sattuu olemaan melkein samanikäinen tyttö kuin teidän Hugo :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...