Kaksplus.fi

perjantai 2. tammikuuta 2015

Lääkkeistä

Lumi aloitti reuman puhjettua uudestaan lääkkeiden syömisen. Lääke annetaan kerran viikossa ja päiväksi valitsimme torstain. Silloin se ei häiritse kerhossa käyntiä eikä liikuntaleikkikouluun menoa (jota meinaamme jatkaa ja tehdä siellä asioita siihen tahtiin mihin Lumi pystyy). Viimeksi kun lääkkeitä syötiin kuului siihen oksentelua ja itkun seasta saattoi kuulla sanat mä en halua. :( Minua puristi niin sydämestä tytön itku ja sanat ja koitin vakuuttaa että pian näistä päästään eroon. Joten todellakin pelkäsin kun lääkitys aloitettiin uudestaan. Myös kipulääke alkoi tabletti muodossa, mutta onneksi sitä otetaan vain puolikas kokonaisen sijasta (tuo puolikas otetaan aamuin illoin).

Huoleni lääkkeiden uudelleen aloittamisesta osoittautui onneksi turhaksi, sillä Lumi ottikin ne ilman mitään ongelmia. Koska hän huomasi että puolikas kipulääke on suurempi kuin varsinainen lääke (reumalääke) ei reumalääkkeen kanssa ole tullut kertaakaan ongelmia. Ja kun foolihapon, joka oli ennen se todellinen mörkö, ensimmäinen otto sujui ongelmitta on lääkkeet menneet hyvin alas. :) Torstaina Lumi joutuu ottamaan yhteensä neljä tablettia ja muina päivinä kaksi. Onneksi kaikki on ainakin tähän mennessä mennyt todella hyvin.


Lääkkeiden uudelleen alkaminen on aiheuttanut jälleen pientä pahoinvointia joka ilmenee lääke päivänä sillain että Lumi syö todella huonosti sekä on kiukkuinen. Myös seuraava päivä kuluu usein niin ettei tyttö meinaa kestää mitään vastoinkäymisiä, on ärhäkkä, syö huonommin ja leikkii paljon yksin. Onneksi se auttaa oloon kun foolihappo otetaan lääkepäivinä viimeistään viiden tunnin kuluttua siitä kun varsinainen lääke on otettu.

Punktio päiväkin lähestyy, onneksi se on jo ensiviikolla sillä kipuja on ollut nyt jonkin verran enemmän. Iltaisin kylmähoito tekee hyvää ja monesti Lumi saattaa hakea päivän aikana pakastimesta kylmäpussin ja mennä istumaan sohvalle laittaen sen nilkan tai polven päälle. Myös polvi on nyt turvonnut hieman enemmän. :( Toivottavasti punktio auttaa ja kerta riittäisi, aika kuitenkin näyttää kuinka käy.

Lumi on kyllä todella reipas pieni tyttö ja me vanhemmat olemme niin ylpeitä hänestä.

10 kommenttia:

 1. Pienen lapsen sairastaminen on kyllä sydäntäsärkevää! Voimia koko perheelle <3

  VastaaPoista
 2. Onpa ihanaa, että lääkkeiden ottaminen on nyt vähän helpompaa. Voin vain kuvitella, miten kurjaa se on aikaisemmin ollut.
  Mutta on teillä kylä mahtavan reipas tyttö! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on niin kiva kun ne menee kivuttomasti alas ja ei joudu katsomaan kun toinen väkisin koittaa niellä ja lopulta oksentaa. :(

   Lumi on kyllä ihanan reipas. ♥

   Poista
 3. Tsemppiä Lumille! Ja tietysti voimia muullekin porukalle!

  VastaaPoista
 4. Teillä on kyllä reipas tyttö! ♡

  VastaaPoista
 5. Kyllä sitä on kurjaa vierestä seurata tuota kipuilua... :( Mutta hyvä, jos lääkkeiden ottaminen sujuu nyt hyvin. Eipä niitä lääkkeitä mielellään kellekään syöttäisi, mutta kun se kuitenkin auttaa siihen olotilaan. Meillä on lääkkeen ottaminen ollut kovan työn takana teinin kanssa. Koska ei ole oireita, niin lääkkeitä ei tarvita. Vieressä on istuttava ja joka päivä perusteltava, että miksi pitää ottaa. Jos et halua pyörätuoliin enään, niin ole kiltti ja nielaise tämä lääke. Mutta kun ei ole kipuja, niin miksi pitäisi.... Kivut ja turvotus tulee heti, jos lääke jää ottamatta. Tytön kanssa käydään keskustelua piikistä, että miksi pitää sellaista laittaa, kun muut pärjää tableteilla... Ymmärrettäväähän se on, että tähän tyhmään sairauteen joskus kyllästyy. Niinkuin meillä on mainittu, että typerä sairaus.
  Toivottavasti teillä sujuu yhtä hyvin lääkkeiden otto edelleen!! <3 Jaksamista sinne!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin iltaisin kipuja tuntuu olevan enemmän. :(
   Onneksi lääkkeet menee niin hyvin nyt alas, ennen se oli itsellekkin sellainen tilanne että sitä jännitti niin saako Lumi nieltyä tabletin vai oksenteleeko taas jne.

   Sepä se on kun pitää koittaa saada toinen ymmärtämään että lääkkeitä on otettava vaikka oireita ei juuri silloin olisikaan. :( Meillä oli pistokset kauan käytössä kun tablettien otto ei onnistunut. Tsemppiä sinne lapsille ja vanhemmille myös. <3 Ja meillä on kuultu monesti nuo sanat "typerä sairaus".

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...