Kaksplus.fi

lauantai 3. tammikuuta 2015

Voitte mennä ensin

Mä käyn kaupassa pari kertaa viikossa. Yleensä ostan yhden ison satsin ja toisella kerralla tarvittaessa täydennetään, esim maitoa joutuu ainakin hakemaan lisää. No koska meillä on aika suuri perhe, kertyy ostoskärry helposti täyteen. Keskitän ostokset yleensä vain yhteen kauppaan ja minusta on ihanaa kun myyjät ovat aina niin iloisesti moikkaamassa, joidenkin kanssa tulee jäätytä usein juttelemaankin. Olen huomannut että kun teen ostokset kerralla ja sitten vain niitä puuttuvia haetaan, syntyy selvää säästöä. Ei tuu niin monesti ainakaan tehtyä heräteostoksia. :)

No minulle tämä on helpoin tapa, mutta on kieltämättä hiljalleen alkanut häiritsemään muutama asia. Kun koitan lapata kärryistäni kaikki nopeasti hihnalle kuuluu takaani syviä kovaäänisiä huokauksia, tai kovaäänisesti sanotaan että tuleekohan toista kassaa. Monesti kassalta hälytetään paikalle toinen kassa, vaikkei taakse olisikaan kertynyt isoa jonoa. 

Monesti olen tehnyt niin että jos takanani seisoo joku muutaman hassun ostoksen kanssa olen päästänyt hänet eteeni. Harvoin sitä on mihinkään niin kiire ettei hetkeä kerkeisi odottamaan. Viimeksi tänään kun kurvasin kärryineni kassalla tuli perääni pariskunta jolla oli korissa vain muutama ostos. Sanoin, että voitte mennä ensin, johon toinen heistä tokaisi "meillä onkin vähän kiire". Mulla pyörähti silmät päässä, olisi voinut sanoa tuon sijasta vaikka kiitos kuin tokaista tuon hieman tylysti. Teki sekunninsadasosan mieli perua koko homma ja sanoa että menen sittenkin itse. :) No mutta ehkä heillä sitten oli vain niin kiire. 


Välillä en ymmärrä miksi kuvitellaan että minulla kestäisi kassalla älyttömän kauan. Kerran olin kassajonossa ja aloittanut juuri tyhjäämään kärryjä hihnalle. Taakseni tuli nuoripari ja tokaisivat että vaihdetaan toiselle kassalle se varmaan menee nopeammin. Vilkaisin ja näin että viereisellä kassalla oli vanha mummu korin ja muutaman ostoksen kanssa. Loppupeleissä kun minä olin jo pakannut tavarani pääsi nuoripari vasta kassalle. Mummu kun leväytti maksaakseen kaikki kolikkonsa hihnalle ja niitä siinä sitten kauppiaan kanssa laskivat.

Myös jotkut vanhukset ovat joskus vastanneet tylysti kun olen sanonut että voitte mennä edelläni. Vastaukseksi on kuulunut mm. mä oon eläkkeellä, kyllä mulla on kuule aikaa..ööö okei. Sitten on niitä aivan ihania jotka kiittelee kovasti ja toivottavat perään vielä hyvää jatkoa. Niistä kerroista jää itselle todella hyvä mieli. :)

Mukavaa lauantain jatkoa kaikille. :)

18 kommenttia:

 1. Jooo en ymmärrä mihin kaikilla on nykyään niin kova kiire... mut ota kaikessa rauhassa vaan. Ostokset on tehtävä ja ei se ole sulta pois jos jollain on kirjaimellisesti ananas väärinpäin takalistos =)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. :)
   Ite jätän kyllä kauppareissun tekemättä jos on kauhee kiire, ennemmin menee sitten ajan kanssa. :)

   Poista
 2. Ihminen itselleen kiireen tekee. Mihin kaikilla on niin kova kiire ja tarviiko sitä kiireen kanssa kauppaan lähteä? Toki itsekin olen joskus saattanut huokaista kassajonossa, mutta ihan vain sen takia, että omassa kärryssä on ollut pakasteita sulamassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. Mä ainakin inhoon mennä kauppaan sillä periaatteella, että äkkiä äkkiä. Siinähän unohtaa ostaakkin puolet. :)

   Poista
 3. Äh, oon jotenkin niin täynnä noita ihmisiä joilla ei oo muuta tekemistä ku valittaa, että ihan alko korpeemaan :D Miksi sinne kauppaan pitää mennä jos on niin kamalaa odottaa vuoroaan. Ja jos ohi pääsee niin ois kyllä aihetta sanoa mitä nöyrimmin KIITOS. Ihme jurottamenoa, mutta toistaalta ei kyllä yllätä. Suomalaisia rakentaessa on kyllä muutama osanen päässy hukkumaan, ja korvattu ne aimo annoksella valittamisenhalua ja negatiivisuutta. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis riittänyt vain sana kiitos, tuntuu vaan olevan aika vaikea sana monelle aikuiselle. :) Välillä tulee vastaan kyllä tylyjä ihmisiä, mutta onneksi on niitäkin jotka osaa olla iloisia pienestäkin eleestä. Kuten vaikka juuri tuosta että pääsee kassajonossa edelle. :)

   Poista
 4. Olen törmännyt samaan. Käyn kyllä kaupassa monta kertaa viikossa (tapa jota koitan muuttaa mutta jossa en ikinä näytä onnistuvan) joten mulla ei ees yleensä kauheasti ostoksia ole. Mahtuvat yleensä sellaiseen isompaan koriin. Lähes aina kun joku huokailee tai mutisee selän takana, se on joku eläkeläinen joilla varmaan kaikista vähiten on kiire. Kerran pulloja palauttaessa joku n. viiskymppinen nainen rynni suunnilleen päälle kun olin siinä vaunujen kanssa ja tiuskaisi että "on se jumalauta kun joidenkin pitää kauppaankin tulla noiden pentujen kanssa". Niin. On se kumma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis uskomatonta mitä tuo nainen on suustaan päästänyt. :/ En ymmärrä miksi jotkut on lapsia kohtaan noin vihamielisiä, heillä on ihan sama oikeus käydä kaupoilla kuin tuolla viisikymppisellä naisella.

   Poista
 5. Joskus jossain vertailussa kassakäyttäytymisestä oli bongattu, että maksutapahtumaan menee hommassa eniten aikaa. Ja jos joku ostaa tupakkaa tai loton, menee sillä kahdella maitotölkillä helposti kauemmin kuin perheenäidin viikko-ostoksilla.

  Ikävää kohtelua olet välistä saanut, porukka on välillä todella töykeää. :/ Mekin harrastetaan viikko-ostoksia, yleensä tuossa kuuden, seitsemän maissa kun eläkeläiset ja kiireisemmät ovat jo kotona. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olen huomannut että olen joskus selviytynyt kassalta nopeammin kuin joku muu jolla on ollut vähemmän ostoksia. :)

   Mäkin käyn ennemmin illemmasta, mutta joskus menen aamusin käymään lasten kanssa mutta silloin ostokset on kyllä paljon pienemmät. Yksin teen sitten ne suuret ostokset. :)

   Poista
 6. Olen samaa mieltä, että ihmisillä on nykyään kamala kiire. Joskus tuntuu, että kun pakkaa ostoksia istualtani pyörätuolissa, niin saan huokailuja niin kassalta kuin seuraavalta asiakkaalta. No anteeksi, etten saa istualtani pakattua nopeammin, voisi joskus joku huokailija kokeilla. Itse nautin ainakin kiireettömyydestä ja hidastelen melkein tahallani kassajonossa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, silloin jos takana on jokin huokailija tekee kyllä mieli hidastella oikein tahallaan. :)
   Musta on kyllä niin ärsyttävää että joku vielä kehtaa tuskailla, tulisi varmasti hyvä mieli jos huokailun sijaan tarjoaisi vaikka apua pakkaamisessa. :)

   Poista
 7. Meillä yleensä käy niin, että siinä vaiheessa kun selvitään kassalle alkaa olla jo Lilian kyllästynyt shoppailuun joten koitan valita nopeimman kassan. Yleensä valitsen sen kaikista hitaimman, kun maksutapahtumassa kestää ikuisuus jollain edellä olevalla ja sitten aletaan selvittelemään puuttuvia viikoodeja jne. Monesti käydään kaksistaan Lilianin kanssa kaupoilla, niin saa kyllä aika vauhdikkaasti latoa niitä tavoroita hihnalle ja pois, joten en usko että meilläkään kestää kovin kauaa, kun on tuollanen kovaääninen komentelija mukana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä muuten osaa tarvittaessa pakata yllättävän nopeesti. :D
   Mä käyn joskus lasten kanssa ja Aino yleensä alkaa huutaa jos kaupasta poistutaan liian nopeasti. Hän kun viihtyisi kärryissä vaikka kuinka pitkään. :)

   Poista
 8. Mä en kestä ihmisiä kenellä on niin kiire! Tilaisivat ruokansa kotiin, jos ei kestä odottaa että joku on edellä jonossa. Mäki usein sanon että voi mennä edelle, jos mulla on paljon ostoksia ja takana olevalla vaan muutama. Ihmisten pitäis kyllä hidastaa tahtia ja nauttia elämästä. Ja oikeesti niilläkin kenellä muka on kauhee kiire, ni ei edes ole mitään oikeeta syytä kiireelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin. :)
   Ja jos oikeesti on kiire niin suunnittelisi aikataulua niin ettei kiirettä pääse syntymään. :)

   Poista
 9. Epäkohteliaisuus taitaa olla tämän päivän sana. Harmi kyllä. Mutta ihanaa, että kohteliaitakin ihmisiä vielä löytyy! Eilen kaupassa järkytyin kun olin nostamassa 2 packia limsaa kauppakassiin ja toinen niistä putosi lattialle. Vieressäni ollut mies kiiruhti sen nostamaan. Hieman järkyttyneenä kiittelin kovasti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niin taitaa olla. :/
   On kyllä hienoa kun löytyy niitä kohteliaitakin ihmisiä, moni olisi varmasti jättänyt nostamatta.

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...