Kaksplus.fi

tiistai 6. tammikuuta 2015

Punktio lähestyy

Toinen kunnon pakkaspäivä peräkkäin ja tänään vieläkin kylmempi keli kuin eilen.
 Eilen oltiin koko perheen kesken mummulassa jonne vietiin ensin J:n kanssa kaikki muut hoitoon paitsi Lumi ja lähdimme hänen kanssaan kohti kenkäsuutaria jossa tehtiin Lumille yksilölliset tukipohjalliset kenkiin. Vasen jalka taittaa nyt vahvasti sisään joka johtuu nilkassa olevasta tulehduksesta. Jalan sisään taittaminen helpottaa kipua, mutta virheasento ei koskaan ole hyvä jalalle. Hienosti saatiin homma siellä jälleen hoidettua ja kahden viikon kuluessa pitäisi kotio tulla postia ja pohjalliset pääsee heti käyttöön. Iida jäi mummulaan yöksi ja kotiutuu siten tänään. Tänään ei nenäämme ulos tungeta vaan nautitaan sisällä takkatulen lämmöstä. :)


Niin se loma vetelee ihan viimeisiään ja huomenna olisi paluu arkeen. Iida suuntaa normaaliin malliin kouluun ja ainakin minä ja Lumi kohti Tamperetta ja sairaalaa, sillä Lumilla olisi huomenna edessä punktio. Jännittää kyllä niin vietävästi. Olisi tarkoitus koittaa ensimmäistä kertaa tehdä tämä ilokaasun avulla, joka on ihan uusi menetelmä. Näin vältyttäisiin nukutukselta, mutta noinkohan vain tyttö antaisi tunkea piikkiä montaa kertaa polveen ja nilkkaan. Hieman siis epäileväisellä kannalla olen. Nukutuksessa homma sujuisi äkkiä, mutta nukutus on aina kuitenkin nukutus. :/ Jännitän myös kovasti sitä että huomenna Lumi olisi terve. Ainolla on kamala flussa ja Lumi on tänään kerran joutunut niistämään. Toivon todella että huominen onnistuu jotta Lumi ei joituisi kauan enää kestämään kipuilua.


Tänään on siis edessä huomisen järjestelyä ja suunnittelua (jonkun pitäis siivotakkin). Punktion jälkeenhän Lumi ei saa kävellä vuorokauteen, joten jotakin sellaista ohjelmaa pitäisi kehitellä, jossa ei tarvitsisi liikkua. Palapelejä, lautapelejä ja elokuvia pitää ainakin ottaa valmiiksi esille. Sekä koittaa mahtuuko Lumi rattaisiin istumaan kunnolla vai lainataanko sairaalasta pyörätuolia siksi aikaa että saadaan tyttö siirrettyä helposti autoon istumaan. Pitäkäähän kaikki peukut pystyssä, jotta Lumi pysyy terveenä ja huominen sujuu mallikkaasti. Tätä äitiä ainakin jännittää jo ihan kamalasti.

Mukavaa tiistaita kaikille!

24 kommenttia:

 1. Nukutuksestakin on olemassa semmoinen humautusversio, joka ei aiheuta yhtä pahaa pöhnää kuin kunnon nukutus. Valo on joskus humautettu, jotta saadaan nukutusta varten kanyyli laitettua kun herra ei ollut yhteistyökelpoinen.
  Löytyisikö mitään tapaa käydä läpi tytön kanssa tapahtumaa, ettei se jännittäisi niin paljon? Esim. leikkiä pehmolelun/nuken kanssa punktiotilannetta (vaikka lääkeruisku neulana). Mun esikoista helpotti jännittävien tilanteiden käsittely kun niistä piirrettiin sarjakuvat, jossa tapahtuma käytiin läpi vaihe vaiheelta.
  Tsemppiä huomiselle, hyvin se menee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan käyty asiaa jo monella tapaa läpi ja Lumi olisi ilokaasun kannnalla, mutta mitä se on sitten tositilanteessa nähdään huomenna.
   Kiitos tsempeistä.♥

   Poista
 2. Iiks, tsemppiä punktioon! :) Toivottavasti ilokaasu ottaisi toimiakseen, olisihan se tosiaan kevyempi vaihtoehto kuin nukutus, mutta mutta. Pidän peukkuja teille!

  VastaaPoista
 3. Apua!!! Hirveästi tsemppiä huomiseen ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta. :( Jännittää kyllä niin vietävästi.
   Kiitos tsempeistä Lindiz. ♥

   Poista
 4. Hurjasti tsemppiä huomiselle! <3 Toivottavasti puntiot onnistuu ja pieni ei kärsisi kohtuuttomasti!

  A-muru nukutettiin muutama kuukausi sitten hammastapaturman vuoksi ja olimme juuri sairaalassa 4 päivää kun A-murulla oli parainfluenssa ja kurkunpääntulehdus. Oman lapsen kärsimyksen kantsominen on kamalaa...kamalinta vanhemmuudessa. Varsinkin kun ei itse voi tehdä mitään.

  Voimarutistuksia molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selina. <3
   Edelliset punktiot on tehty nukutuksessa mutta toivon että tämä onnistuisi ilokaasulla.

   Voi ei. :(
   Ihan totta, että se oman lapsen kärsimyksen katsominen on ihan kamalaa. :(

   Poista
 5. Isot tsempit teille punktioon!!! <3
  Toivottavasti teillä sujuu punktio yhtä hyvin, kun meillä magneettikuvat. Joskus lapset niin täysin yllättää, että sujuukin hyvin. Toivotaan, että ei tartte nukutella. Se kun ei ole mikään kauhean kiva ollenkaan... Tuosta ilokaasusta kuitenkin tokenee hiukan nopeemmin.
  Kovasti mä pidän täällä peukkuja pystyssä!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. <3
   Toivon kyllä että tuo ilokaasu toimisi, se nukutus kun aina niin jännittää. Rankka päivä tulossa huomisesta. Lumia taitaa vaan eniten haitata se kun ei saa sitten kävellä vuorokauteen..onneksi on huolissaan eniten siitä. :)

   Poista
 6. Kovasti tsemppiä punktioon! <3 Ja sen jälkeiseen liikkumattomaan vuorokauteen.

  VastaaPoista
 7. Tsemppipeukut pystyssä, et kaikki menee hyvin! Halauksia teille ❤

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...