Kaksplus.fi

lauantai 9. toukokuuta 2015

Äitiys

Minusta äitiys alkaa jo siitä kun tekee ensimmäisen plussatestin, eikä vasta vauvan synnyttyä. Vietin pienimuotoisesti ensimmäistä omaa äitienpäivää vuonna 2005. En mitenkään erikoisesti, mutta söin herkkuja ja kävin pitkällä kävelyllä jonka jälkeen hieman rentouduin. Toinen äitienpäivä oli sitten kun pikkuinen tyttö oli jo maailmassa ja lähenteli kovasti jo vuoden ikää. En odottanut silloin J:n hommaavan minulle mitään, mutta toi hän silloin kukkia. :) Tuon jälkeen äitienpäivä jutut ovat olleet lasten arkartelemia ihanuuksia tai heidän poimimia kukkia. Ne ovat ihan parhaita lahjoja ja lapset ovat niin ylpeitä kun ovat itse tehneet.

Äitiys on kyllä ihan parasta mitä minulle on koskaan tapahtunut. En voinut aikoinaan uskoa että kuinka paljon voin jotakin rakastaa. Ja kuinka monesti olen uutta vauvaa odottaessa miettinyt riittääkö rakkaus vielä yhdelle, niin hyvin on riittänyt, rakkaus vaan lisääntyy. Jokaista heitä rakastan niin valtavan paljon. 

Äitiys on kasvattanut pinnaa, äitiyden myötä on oma mielikuvitus rikastunut, sitä osaa myös ihmeen hyvin järjestellä asioita. Äitiys on tuonut mukanaan iloa, naurua, ylpeyttä siitä kun lapset oppivat uutta, mutta myös huolta, pelkoa ja itkua. 


Äitiys on siitä hienoa että sitä oppii itsekin jatkuvasti kaikkea uutta. Kun tulin äidiksi ensimmäistä kertaa aloin myös ymmärtää omaa äitiäni paremmin. Ymmärsin viimein että kuinka suurta se äidin rakkaus on ja kuinka sitä aina ajattelee ensin lapsiaan kuin itseään. Kuinka suuri huoli välillä voi olla ja kuinka on vain joskus päästettävä irti. Esikoiseni kasvaa kovaa vauhtia ja napanuora venyy venymistään. On hienoa nähdä kuinka lapsi kasvaa, mutta samalla se tuntuu niin kauhean haikealta.

Äitiys on asia jota ei saa minulta koskaan pois. Minulla on neljä ihanaa lasta ja viides ihme kasvaa masussa. On aivan ihanaa saada olla äiti heille kaikille. Nähdä heidän kasvunsa ja kokea asioita heidän kanssaan. Äitiys ei kuitenkaan koskaan ole itsestään selvyys, joten jokainen lapsi on todellinen ihme.

Nyt haluankin toivottaa kaikille oikein ihanaa huomista äitienpäivää.
On ihanaa olla äiti.

26 kommenttia:

 1. Ihanaa äitienpäivää myös sulle!:)<3

  VastaaPoista
 2. Sydämellistä äitienpäivää! ♡♡♡

  VastaaPoista
 3. Ihania ajatuksia. Äitiys on kyllä jotain niin ainutlaatuista.
  Ihanaa äitienpäivää <3

  VastaaPoista
 4. Se on kyllä totta että jokainen lapsi on lahja ja ihme <3 ja sitä rakkautta todella riittää jokaiselle vaikka on useampikin lapsi :) meilläkin se rakkaus on viisinkertaistunut!
  Ihanaa äitienpäivää teillekin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salla.♥
   Kyllä nuo lapset ovat kaikki todellisia ihmeitä.♥ Ja hyvin se rakkaus on lisääntynyt lasten myötä.

   Poista
 5. Äitiys on <3 Oikein ihanaa äitienpäivää!

  VastaaPoista
 6. Ihanaa äitienpäivää sinne sullekkin! ♡

  VastaaPoista
 7. Tuo on kyllä niin totta, että äitiys ja vanhemmuus ylipäätään (yleensä) alkaa jo paljon ennen vauvan syntymää - se tunne lähtee jo kahdesta viivasta.

  Tsemppiä sinnekin päin! :)

  VastaaPoista
 8. Kaunis kirjoitus ja niin tutunoloisia tunteita. Oikein onnellista äitienpäivää ❤

  VastaaPoista
 9. Ihanaa äitienpäivää <3
  Mä oon aikoja sitten kirjottanu postauksen tosta että rakkaus vaan lisääntyy lapsien myötä, mutta tuolla se vieläkin lojuu julkasettomana luonnoksissa :D No ehkä joku päivä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin sinne.♥
   Hih, sinne jää monesti roikkumaan kirjoituksia. :)

   Poista
 10. On se ihanaa kuinka jokaisen lapsen myötä rakkaus ja äidin sydän vaan kasvaa <3 Toivottavasti teillä on ollut mahtis päivä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Paljon mahtuu rakkautta sydämeen.♥
   On ollut mukava päivä. :)

   Poista
 11. Kaunis teksti. Onnellista äitienpäivää sinnekin ❤️

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...