Kaksplus.fi

torstai 28. toukokuuta 2015

Neuvolakuulumisia

Eilen oli vuorossa tämän raskauden neljäs neuvola (kun ei lasketa kolmea ultrakäyntiä mukaan). Olin menossa sinne aivan innoissani, sillä käynti oli pitkään aikaan viimeinen aivan ihanalla neuvolantädillä ennen kuin hän jäisi vuorotteluvapaalle ja tilalle tulisi sijainen. Yllätyinkin siis suuresti kun vastassa olikin jo nyt sijainen ja harmikseni oma neuvolantäti vaan taustaili. No ei siinä mitään, mukavaltahan tuo uusikin vaikutti vaikka olikin otteissaan kovin varovainen eikä siksi ihan vakuuttanut minua. Laitetaampa nyt tuoreet mitat tähän ja suluissa on jälleen viimekertaiset.

Rv 27+5 (24+3)
Paino 64,4kg (62,9kg)
Painon muutos/vko +457g (+0,62g)
Raskauden alusta +8kg ja ekasta neuvolasta +6kg
RR 109/64 (110/63)
Pissa puhdas (puhdas)
Hb 118
Sf 26cm!!!! (21,5cm)
Tarjonta poikkittain 
syke 148-149


Kauhistuin kun kuulin tuon sf-mitan, eihän se nyt ole voinut vaan kasvaa noin paljon kolmessa viikossa!! Itse en millään saa mitattua kohtua vielä noin ylös (oma mittaus 24cm), mutta tällä on nyt sitten vaan mentävä. Kauhean varovaisesti koitti miten päin Mini masussa oleskelee ja jotenkin poikittain kai. :) No mutta ainahan nämä kaikki jutut muuttuu kun tulee uusi neuvolantäti ja siihen on vain sopeuduttava että asiat hoituu nyt hieman eri tavalla. Kunhan hommat vain hoituu niin olen tyytyväinen. :)

Sain myös verikokeiden ja sokerirasituksen tulokset. Vasta-aineet oli negatiiviset, mutta vauvan Rh ei ollut vielä selvinnyt, joten sitä tulosta joudun vielä odottelemaan. Jännitin kovasti sokerirasituksen tuloksia, mutta puhtaasti mentiin läpi vaikka 1 tunnin arvo olikin aika korkea niin se ei kuitenkaan ylittänyt raja-arvoa. Ihan mahtavaa!! :)  Nyt pitäisi alkaa tulostelemaan tarvittavat laput vakuutusyhtiötä varten ja odottaa päätöstä siitä että myönnetäänkö vakuutus raskausaikana..en ainakaan itse näkisi siihen nyt mitään estettä.

Neuvolan jälkeen kurvailin kotio, nappasin suuhun pikaiseen syötävää ja lähdin samoin tein ripsihuoltoon. Oli ihanaa päästä pötköttelemään ihan rauhassa hetkeksi. Makoilu onnistui ainakin vielä, eikä koko huollon aikana tullut kertaakaan huono olo. Seuraava huolto olisi sitten neljän viikon päästä, katsotaan kuinka makoilu silloin sujuu. Mutta nyt on ainakin ripset taas kunnossa. :)


Tänään olisi sitten vuorossa käynti suuhygienistilla joten edessä olisi taas makoilua ja jännittämistä. Noi hammaslääkärikäynnit kun ei oo mitään mun lemppareita, mutta eiköhän se suju ihan ok.

8 kommenttia:

 1. Nuo neuvola tätien vaihtumiset on ollut mulle aina jotenkin inhottavia. Viime raskaudessa mulla oli varmaan 7 eri tätsyä ja kaikilla oli tietysti oma tapansa mittailla kohtua ja siitä syystä sf mitta heitteli ihan miten sattui! Mutta eihän noille tietenkään mitään voi. Mielettömän hyvän näköiset nuo sun ripset.Tosi luonnolliset! Mukavaa torstaita!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä inhottavaa jos vaihtuu noin usein, sehän on sitten ollut tyyliin joka käynnillä eri täti vastassa. :/ Meillä tuo oma on pois puolisen vuotta ja tämä sijainen sen aikaa..toivotaan että vauhtiin päästessään nuo otteetkin hieman varmenee. :)
   Kiitos, mäkin tykkään paljon..on taitava laittaja. :) Mukavaa torstaita sinnekkin.

   Poista
 2. Hyvä, että kaikki oli taas hyvin :) Ja sokeriarvotkin hyvät :)

  Hei mä olen kanssa halunut laittaa ripset uudestaan, mutta kaikki sanoo, että niitä ei kannata turhaan laittaa raskaus aikana kun tippuvat pois niin nopeasti. Pysyykö sulla saman aikaa ne kun sillon kun et ollut raskaana? Vai oliko sulla silloin ripsipidennyksiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, onneksi. Vaikka toinen arvoista olikin hieman korkea niin riittävän matala kuitenkin. :)

   Mulla on pysynyt todella hyvin. Neljän viikon välein käyn nytkin huollossa ja hyvin on pysynyt. Mulla pysy kyllä hyvin jo silloin viimeksikin kun oli (viime keväänä laitoin ja otin talveks pois). :)

   Poista
  2. Okei no ehkä mäkin sitten uskallan kokeilla :D

   Poista
  3. Kannattaa ihmeessä jos yhtään houkuttaa. :) Meillä on ollut ainakin niin että jos ei pysy niin laittaa ilmaseks uudestaan..mutta hyvin on pysynyt. :)

   Poista
 3. Mä kauhistelin kans mun sf mittaa viimeksi! Oli hypännyt 25:stä 28,5:een!! Kaipa sen sitten kuuluukin "näihin aikoihin" ;) ei stressata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, pitää koittaa olla stressaamatta. :)
   Tuntuu vaan niin oudolta kun koskaan ei oo noin pompannu, mutta vaikuttaa varmasti sekin kun oli eri mittaaja. :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...