Kaksplus.fi

lauantai 30. toukokuuta 2015

Reumapolilla (taas)

Koska Lumin toinen nilkka alkoi jälleen turpoilemaan eikä se rauhoittunut kahden viikon levolla, soittelin reumapolille ja saimme ajan saman viikon perjantaille, eli eiliselle. En millään halunnut odottaa kahta viikkoa, joten onneksi uusi aika järjestyi. Lääkärillä käynti ja ultra paljasti sen että nilkassa on nestettä ja hyöty edellisestä punktiosta on ollut todella pieni. Viimeisestä punktiosta on siis aikaa viisi viikkoa, joista kaksi oltiin vielä liikuntarajoitteisia, sitten ne poistettiin ja jo viikon kuluttua oli nilkka turvonnut.

Nestettä ei ollut vielä valtavasti (huh) joten ei ollut päässyt oikein pahaksi. Uusi suunnitelma onkin nyt se että lääkitys muutetaan takaisin pistoksiksi, koska silloin teho on parempi. Varattiin aika sekä ultraan että punktioon. Ultara varattiin siksi, että varmistetaan silloin onko vielä tarvetta punktiolle, vai kerkeääkö liikuntarajoitteet ja vaihtuva lääkitysmuoto vielä pelastamaan tytön siltä. Toivon todella ettei punktiota tarvitsisi tehdä.


Harmillista on se että pistokset palaavat takaisin, sillä Lumi ei tykkää siitä ollenkaan. Lisäksi joudumme sitten kerran viikossa ajamaan terveyskeskukseen, sillä en itse ala vieläkään pistämään. Jo nyt tyttö on stressannut lääkepäivistä, joten en halua että joutuu miettimään kotona joko tänään on se päivä kun äiti pistää tai no nyt se avas ton kaapin, ei kai se vaan pistä. Toisaalta on taas hyvä että lääkityksen muoto muuttuu, sillä aikoinaan juuri noilla pistoksilla saatiin tilanne rauhoittumaan ja reuma kuriin. Nyt siis toivotaan että käy samoin.

Fysioterapia jatkuu nyt kerta viikkoon vielä ultraan asti, sitten katsotaan jatkoa. Samoin liikuntarajoitteet on päällä ultraan asti, joten tiedossa on rauhallista menoa kesän alkuun. Harmillista on jälleen se että joutuu rajoittamaan vielä juhannukseen asti toisen liikkumista kun sitä on rajoitettu (jos ei viikon taukoa lasketa) niin loppuvuodesta asti. Onneksi Lumi osasi suhtautua ihan ok tähän uutiseen, pahin uutinen tytölle oli kuulla lääkityksestä, mutta toivotaan että ne lähtee sujumaan hyvin.

--------------------------------------------------------

Tänään oltiin aamulla Iidan kevätjuhlassa. Nyt olisi kolmas luokka purkissa ja meillä alkoi kauan odotettu LOMA!! :D Tämä päivä onkin kulunut ulkoillessa, sisällä on käyty vain syömässä. Lapsillakin oli seuraa kun kummipoikamme siskonsa kanssa oli koko päivän leikkimässä.

26 kommenttia:

 1. Todella harmillinen toi reuma kyllä ja vielä noin pienellä :( Toivotaan, että pistokset auttaisivat ja Lumi pääsisi taas temmeltämään normaalisti♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä jälleen ottaa koville tulehdusten kanssa kun ei niistä meinaa päästä nyt ollenkaan eroon. Toivotaan todella että lääkitysmuodon vaihtaminen alkaisi helpottaa ja saataisiin nuo tulehdukset kuriin.

   Poista
 2. Voi, jospa piikki lääke alkas tehoamaan eikä punktiota tarvis tehä. <3 Tuosta pistämisestä... me kävimme aluksi polilla piikillä, (lyhyempi matka ku tk.hon.) sitte mies opetteli pistämisen ja aluksi sujuin ihan hyvin kotona kunnes homma meni ihan kauheeksi. Tyttö pelkäs koko ajan millon pistetään ja "tappeli" vastaan ku ois pitäny pistää. Hoksasin sitte että kokeillaan pistää yöllä tytön nukkuessa. Ja siitä asti pistetty yöllä ja tosi hyvin sujunu. Laitetaan Emla heti tytön nukahdettua ja annetaan vaikuttaa 45min sen jälkeen pistetään,(tyttö sikeän unen vaiheessa) eikä tyttö tiiä mittää, koskaan ei oo heränny. Illalla toki kerrotaan että isi pistää tänään ku nukut, meillä toiminut loistavasti näin. Ottaa aamulla foolitki paremmin ku ennen. Itse koin työlääksi rampata joka viikko sairaalassa piikillä. Terkuin Henna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon todella että lääke lähtee tehoamaan ja punktiota ei tarvita. Niitä on ollut jo ihan riittämiin alkuvuodelle.Hyvä että löysitte keinon mikä teillä toimii. :) Meidän Lumille tulisi varmasti nukkumisesta iso mörkö jos alkaisimme pistää kun hän on mennyt nukkumaan. Ainakin alkuun ravataan terveyskeskuksessa (vaikkei se kivaa ookkaan), pitää siihen samaan koittaa sitten laittaa kauppakäynnit ja muut asioinnit kylälle. :)

   Poista
 3. Todella harmin paikka. :( Paljon tsemppiä teidän tytölle ja toivotaan, että lääke tehoaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon mukaan se nyt lähtee sitten tehoamaan. Harmittaa vaan kun Lumi ei pidä siitä pistämisestä yhtään, tai kuka siitä nyt pitäisi. :/

   Poista
 4. Voi ei, onpa ikävä kuulla että tilanne on taas huonontunut. Toivottavasti tuo lääke nyt toisi sitten helpotusta. Tsemppiä taas kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ja sen avulla sitten voitaisiin vielä välttää punktio. Harmi vaan kun juuri kun saatiin tablettien ottaminen sujumaan niin nyt sitten vaihdetaan pistoksiin.

   Poista
 5. Voi itku! Kesä ja rajoitukset liikkumisessa ei kuulosta kivoilta. Pistoksista nyt puhumattakaan! Mutta pakkohan se on, jos muu ei pidä turvotusta ja oireita kurissa. Tsemppiä tyttöselle, että jaksaa sitkeästi pistokset. Kyllä se siitä jonakin päivänä helpottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä, kesällä varsinkaan ei ole kiva rajoittaa liikkumista..onneksi saa sentään pyöräillä ja muissa nivelissä ei ollut vielä mitään. On kyllä kurja palata takaisin pistoksiin, mutta hyvä juttu siinä on se että pistetään vain kerran viikossa.
   Nyt tuntuu olevan päällä vaihe ettei tulehdukset meinaa helpottaa ollenkaan, mutta toiveet on korkealla että kunhan löydetään se toimiva lääkitys lakkaa tulehdukset taas kiusaamasta pientä. :)

   Poista
 6. Reuma on niin kenkku! Harmi että joudutte ottamaan pistokset takaisin käyttöön, toivottavasti ne kuitenkin tehoavat! Neulakammoisena huutelen, että päätöksesi olla pistämättä itse on varmasti oikea, lapsi ainakin tietää että kotona ei tarvitse asiaa jännittää. :) Tsemppiä pienelle, ja äidillekkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä kenkku sairaus. Ns. univaiheessa se ei näy oikeastaan mitenkään mutta kun tulehduksia iskee niin vaikuttaa aika paljonkin. Toivotaan nyt että pistoksien avulla saadaan tämä vaihe kuriin.
   Joo alkuun ainakin toimitaan pistosten kanssa näin, kunhan vain saan jonkun terveyskeskuksesta hoitamaan näitä pistoksia. Ennen hoidettiin neuvolassa, mutta nyt ei taida siellä onnistua ainakaan vähään aikaan.

   Poista
 7. Voi miten inhottavaa :(. Tsemppiä sinne kovasti! Toivottavasti lääke tehoaa.

  <3 Hannele
  http://www.rakkaudellahannele.fi

  VastaaPoista
 8. Me käytiin Jyri Lepistöllä reumavaivojen takia ja juuri siksi kun alkoi mennä hermo perus lääkäreihin jotka vaan taivastelee vaivoja ja haluavat määrätä vain vahvempia lääkkeitä. Tätä lääkäriä jopa kiinnosti kysellä eri asioista, hän halusi katsoa ja hahmottaa kokonaisuuden eikä vain todennut, että reumaa sen täytyy olla, tuossa resepti ja seuraava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onneksi ollut hyvä lääkäri joka ei heti lähde lääkeannostuksia nostamaan, nytkin siis vaihdetaan tabletti pistoksiin, joilla aikoinaan saatiin reuma hallintaan. Toivotaan että nytkin se onnistuu. :)

   Poista
  2. Meillä lähdettiin parantamaan suoliston kuntoa (mitään suoraa havaittavaa suolisto vaivaa ei ole paitsi tämä ns. Reuma). Lähdettiin siis selvittämään mikä aiheuttaisi nämä nivel oireet ja hoitamaan sitä jotta saataisiin hiljalleen oireet loppumaan ja lääkkeet voisi sitä kautta jättää hiljalleen kokonaan pois. Toivotaan, että onnistuu!

   Poista
 9. Voihan kökkö! :/ Ikävää että pistokset on ne jotka helpottavat, ei varmasti ole kivaa kenestäkään. Mutta toivottavasti helpottavat nytkin! Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeksi kun lääke oli pistosmuodossa niin toimi hyvin, toivotaan että toimii nytkin. :)

   Poista
 10. on niin kurja kun pieni sairastaa :/ toivottavasti pistoksista on apua, että ei turhaa joudu nniistä kärsimään :/

  VastaaPoista
 11. Voi ei!!! :( Tuollaisia uutisia ei kyllä koskaan halua kuulla.. :/ Toivottavasti nyt saisitte tulehdukset kuriin!! <3 On tää sellainen sairaus, että koskaan ei voi tietää mitä huominen tuo tullessaan.. Yht´äkkiä se olotila vaan muuttuu. Joskus voi olla niin äkistikin, että edellisenä päivänä on jopa juostu ja sitten seuraavana päivänä ei pysty tehdä yhtään mitään. Kunpa saisi sen kivun ja tulehdukset lapsilta pois!! <3 On niin kurjaa, kun pienet kärsii. Pidän teille kyllä peukut pystyssä, että lääke rupeisi tehoamaan!!! Että pääsisitte sellaiseen pisteeseen, että saisitte nauttia kesästäkin, kun se tulee!!
  Meillä neiti kielsi meitä vanhempia pistämästä, enkä todellakaan laita vastaan, että kouluterkka sen pistää. ;) Meillä nostettiin annosta ja mietittään, että mitä seuraavaksi... Tuntuu vaan leviävän tulehdukset. Neidille kun laitettiin kortisonit ranteeseen ja niihin sormiin, niin ei saatu mitään apua... Turvoksissa edelleen ranne ja sormet... Saa nähdä, että onko meillä kans tälle viikolle tiedossa reumapolikäynti... Saatiin myös yksi lisävaiva tämän kaiken keskelle. :( Luulin olevan iisi juttu, mutta eipä ollutkaan... Saattaa tehdä vaarallisiakin hetkiä. Kunhan ei tule kuumetta eikä mahatautia, niin se ei hankaloita tätä meidän elämää. Neidille en asiasta maininnut sanallakaan, koska on aikuisten asia tämä. No, näillä mennään ja nautitaan kesästä ja lasten lomasta!!
  Kovasti voimia sinne!!! <3 On nämä lapset vaan niin reippaita!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan nyt todella että saadaan tulehdukset tällä tyylillä kuriin ja pääsis nauttimaan tästä kesästä. Kyllä sitä tekis mitä vaan että pienten ei tarviis kipuilla.
   Voi harmi ettei sielläkään nyt ala helpottamaan. :( Pidän minäkin teille peukkuja pystyssä että tilanne rauhoittuisi. Harmi että vielä tuollainen lisävaivakin ilmaantui. Kovasti voimia sinne myös.♥

   Poista
 12. Tsemppiä sinnekin pienelle potilaalle!
  t.tinka
  http://ihmejatavis.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...