Kaksplus.fi

keskiviikko 19. elokuuta 2015

Synnytystapa-arviossa

Maanantaina kävin siellä synnytystapa-arviossa. Mua jännitti aivan hirveästi se että mitä siellä sanotaan, en kai vaan joudu mihinkään osastolle odottelemaan Minin syntymää ja jännitin oikeastaan ihan kaikkea. Onneksi J lähti mukaani tueksi ja turvaksi. Onnekseni osastolle ei pitänyt jäädä makoilemaan..olisi ollut himpun verran hankalaa jäädä osastolle ja olettaa että J sitten koittaa hoitaa kotia ja lapsia ties kuinka pitkän ajan. Toisekseen näillä keleillä ei todellakaan tee mieli viettää aikaa sairaalassa.

Ensiksi tapasimme kätilön, joka kävi paperimme läpi, keskustelimme edellisistä synnytyksistä ja raskauden kulusta. Kätilö oli oikein mukava ja jännitys hieman helpotti. Koska Mini on liikkunut hyvin, ei tarvinnut mennä käyrille makoilemaan ollenkaan. Kun kaikki asiat oli saatu puhuttua läpi siirryimme aulaan odottelemaan lääkärille pääsyä. Olo oli tuolloin ihanan rento, mutta jännitin kovasti sitä minkä kokoinen Mini mahtaakaan olla.

Jonkin aikaa odoteltiin aulassa, kunnes pääsimme lääkärin vastaanotolle. Vastassa oli oikein mukavan oloinen nuorehko naislääkäri jonka kanssa kävimme neuvolakortin tiedot läpi ja puhuimme edellisistä synnytyksistä. Sitten kurkittiinkin Miniä ultralla. Sanoin että hänestä on povattu suurempaa kuin sisaruksistaan, mutta kun sitten ultralla mittailtiin niin lääkäri sanoi ettei kyllä millään saa Ministä suurta mittaa. Minin painoarvioksi tulikin sitten vain 3030g (saa nähdä kuinka paljon heittää syntymäpainosta). Multa pääsi todella helpotuksen huokaus, sillä olen todella pelännyt että Mini kasvaa kovin suureksi.  Tuohan on vain arvio, mutta kyllä lääkäri niin monta mittaa otti ja sanoi ettei saa millään Ministä suurempaa. :D Lopuksi koitettiin vielä kohdunsuuntilanne joka oli 2cm auki ja kanavaa n.3cm. Ihan normi tilanne, joka voi kuitenkin muuttua ihan hetkessä. Lääkäriä myös nauratti kun Mini pyöri masussa kuin väkkärä, sanoi että ompas eloisa tapaus. :)

Jäiköhän tämä eilinen varjokuva viimeiseksi masukuvaksi??!

Sitten puhuttiinkin jo että miten meinataan toimia. Itse kun en oikein tiennyt mitä haluan, koska luonnollisempi synnytyksen alku olisi aina se paras ratkaisu. Lääkäri kysyi kuinka pitkä matka meillä on sairaalaan ja pelottaako että pieni voisi syntyä matkalle. Lopulta päädyimme kaikki yhteistuumin siihen että varaillaan aikaa käynnistykseen..kääk!! Olisi kuitenkin turvallisempaa että voisimme ajaa rauhassa matkan ja antibiootti kerettäisiin antamaan rauhassa, eikä pelkoa matkalle synnyttämisestä ole. Myös mahdollinen kivunlievitys kerettäisiin antamaan ajoissa.

Joten tässä sitä nyt sitten ollaan matkalla kohti sairaalaa ja katsotaan mikä Minin lopulliseksi syntymäpäiväksi sitten oikein muodostuukaan. :) Jännittää, mutta samalla se ajatus että pian pieni on sylissä saa kyyneleet silmiin. Ajatella, pian Mini on täällä. Tämä on ensimmäinen kerta kun käynnistykseen joudun, joten kokemusta siitä ei ole. Muuta kuin se että se on kivuliaampi kuin luonnollinen synnytys.. a p u a!! Toivon mukaan se lähtee kuitenkin sujumaan hyvin (ei kestä montaa päivää), oma pää pysyy mukana ja ei olisi ainakaan mikään rytinällä ulos synnytys. Pitäkäähän meille peukkuja. Palailen toivon mukaan jo pian vauva uutisten kera! 

24 kommenttia:

 1. Paljon tsemppiä ! ♡ Käy vielä samallalailla kun mulle, että käynnistyy itsestään juuri ennen käynnistämista :D

  VastaaPoista
 2. Oi miten jännittävää!
  Tsemppiä! Ihanaa, kohta hän on jo täällä! ♡♡♡

  VastaaPoista
 3. Oi miten jännät paikat siellä on, hurjasti tsemppiä matkaan mukaan! <3

  VastaaPoista
 4. ♥ ♥ Hengessä mukana! ♥ ♥

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä synnytykseen! Kyllä se hyvin menee :)

  VastaaPoista
 6. Ihanaa että kaikki oli pienokaisellanne hyvin. ❤ Voi miten suloisen jännittäviä hetkiä siellä eletään..

  Kaikkea hyvää ja naisellisen voimaannuttavaa tsemppiä ja iloa synnytykseen!

  Onnellisia ensihetkiä vauvan kanssa - pian on aikasi nauttia siitä vauvahuumasta. Täällä omaa toista pienokaistani odottelen rv 38+0.

  T. Anu, blogiisi ihastunut kanssaodottaja 😊

  VastaaPoista
 7. voi, siro vauva tulossa teille tuon arvion mukaan :) tsemppiä tulevaan synnytykseen ♡

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä tuhannesti! Miten jännää!!!

  VastaaPoista
 9. Iiiik apuaaaa=) kohta Mini syntyy! huippua ja tsempit todella nyt sinne ja jään odottelemaan ihania uutisia =)

  ja tosi kiva tuo varjo kuva, kaunis.

  VastaaPoista
 10. Tsemppiä! Olet ajatuksissa!

  VastaaPoista
 11. Voi että nyt jäi jännään kohtaan! Löysin vasta blogisi ja lueskelin ihan täpinöissäni kunnes ei olollutkaan enää postauksia :).. itselläni päjähti tänään tasan 37+0 mittariin ja kolmatta odotan. Helteet ei nyt mitään suurinta nannaa ole, mutta olo on ollut harvinaisen loistava verrattuna aikaisempiin odotuksiin. Hurjasti tsemppiä ja voimia sinulle!

  VastaaPoista
 12. Nyt kyllä pisti jännittämään :) itselläni on ollut suunniteltuja sektioita useampi. Olo on varmasti sama kuin sinulla. Sairaalaan kun lähdetään sinä sovittuna päivänä niin tietää että kotiin palataan sitten vauva kera :)
  Tsemppiä synnytykseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä jännä kokemus. :) Sitä kun melkein jo tiesi milloin vauva syntyy.

   Poista
 13. Tsemppiä!! <3 itellä takana yks käynnistys, alotettii ballongilla ja siitä kolmen vrk:n päästä vauva oli maailmassa:D mutta eka synnytys, ja ei ois ollu vielä varmaa pariin viikkoon itekseen vielä tulossa.. että jospa sulla tapahtuu nopeempaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on kestänyt käynnistely pitkään. Mulla oli paikat liian kypsät ballongille.

   Poista
 14. Oikein iso kiitos kaikille ihanista tsemppiviesteistä! Ootte ihania!♥

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...