Kaksplus.fi

lauantai 11. kesäkuuta 2016

Yöimetyksen lopetus
Kirjoitin jokin aika takaperin siitä, kuinka aiomme yrittää lopettaa yösyötöt. Hugo söi sen kerran, joskus kaksikin yössä. Tarkoitus oli aloittaa viikko postauksen kirjoittamisen jälkeen, mutta kun sitten eräs yö Hugo heräsi syömään vasta 02:30 päätin, että nyt maitobaari onkin kiinni ja siitä se sitten lähti. Miten meillä on nyt sujunut yöimetyksen lopetus ja kuinka mahtoi käydä tuona kyseisenä yönä? Voiko yötissin lopettaminen sujua, kun äiti hoitaa sen ilman isän apua?

Palataan tuohon reilun viikon takaiseen yöhön, jolloin päätin että nyt on hyvä hetki aloittaa. Hugo heräili ja sen sijaan että nostin pojan viereeni ja annoin tissin suuhun, laitoinkin pojan takaisin maate omaan sänkyyn, annoin tutin suuhun ja koitin tassutella hänet uneen. Hugo oli todella ihmeissään, eikä huolinut tuttia suuhunsa kuin lyhyeksi hetkeksi. Miltei heti hän pulpautti sen pois suustaan ja alkoi itkeä. Puolen tunnin ajan koitin, mutta lopulta itku yltyi niin että nostin pojan syliini rauhoittumaan. Siinä hän availi suutansa etsien rintaa. Ja tämä äiti koitti pysyä kovana vaikka oikeasti teki mieli antaa pojalle se mitä hän oli vailla. Nieleskelin itkuani ja päätin että nyt on vain pysyttävä kovana.

Kun Hugo pienen sylittelyn jälkeen rauhoittui koitin laskea hänet omaan sänkyyn. No huuto alkoi uudestaan ja rauhoittelin pojan sylissäni. Sen jälkeen otin hänet kainalooni nukkumaan. Tai nukkumaan ja nukkumaan, sillä poika alkoi taas etsiä rintaa ja seuraava puoli tuntia kului itkua tihrustaen ja tuttia ainakin sata kertaa pojalle tyrkyttäen, kunnes uni vei viimein voiton. Hugo nukkui kainalossani puoli tuntia ja sen jälkeen alkoi reilun tunnin mittainen taistelu ja itku. Meinasin jo menettää hermoni tuttiin, joka ei meinannut löytyä sängystä pimeässä, kun Hugo sen aina jonnekin viskaisi. Tunnin taistelun jälkeen poika nukahti ja nukkui kaksi tuntia. Aamulla kellon ollessa hieman yli kuusi annoin pojalle rintaa.Jännitin hieman valmiiksi jo toista yötä. Mietin että tuleekohan siitä ihan älyttömän vaikea, mutta se sujuikin ihmeen hyvin. Edellisestä yöstä viisastuneena otin neljä tuttia kippoon, jottei tarvitse taas etsiä niitä pimeässä.  Pojan herätessä otin hänet kainalooni suoraan ja tunnin taistelun jälkeen hän viimein nukahti kainalooni ja nukuimme aamuun asti. Siitä seuraavat kolme yötä sujui todella hyvin ja poika heräsi, mutta nukahti heti kun sai tutin suuhun. Kolme perättäistä yötä hän nukkui omassa sängyssä! Oli äidillä hieman orpoa nukkua muutaman kuukauden jälkeen ilman kainalokaveria. Kahtena yönä Hugo  on yllättänyt kaikki ja nukkunut heräämättä kertaakaan 20.30-06.30 välisen ajan. Ja arvatkaa nukkuiko äiti? No ei, kun piti sitten heräillä tarkistamaan että onko kaikki varmasti hyvin, heh.

En ole pahemmin hehkuttanut kuinka hyvin meillä on nukuttu, sillä odottelin sitä takapakkia ja sieltähän se tuli. Nyt useana yönä Hugo on herännyt, ei sen vuoksi että olisi nälkä, vaan siksi että konttaaminen tulee uniinkin. Toinen unenpöpperössä alkaa konttailla ympäri pinnasänkyä ja ei sen vuoksi saa unta. Kun siten nostan viereeni, alkaa taas rinnan hamuilu. Välillä tutti kelpaa, mutta samoin kuin alussa se pulpautetaan pian pois. Nyt ollaankin tasaiseen herätty pikkuisen ennen neljää ja valvottu pari tuntia, kunnes kuuden jäljestä uni voittaa ja molemmat saadaan nukutuksi edes hieman.

Olen ottanut nyt selvän linjan, jossa ollaan pysytty. Illalla nukkumaan mennessä Hugo saa rintaa ja maitobaari pysyy kiinni aamu kuuteen asti. Sen jälkeen pääsee taas rinnalle. Tämä on helpottanut itseä kovasti tässä hommassa ja koska Hugo ei ole silloin edes nälkäinen, niin voin huoletta pitää tuosta kiinni. Aamusta hän saattaa hörppiä vain pikkuisen ja nukahtaa sitten. Mitään valtaisaa huutokonserttiakaan ei ole ollut, joten emme ole häirinneet muiden perheenjäsenien yöunia. Mutta pitää kyllä sanoa että kyllä tässä välillä meinaa väsy iskeä. Pitäisi ehkä kömpiä itse illalla hieman aikaisemmin nukkumaan, mutta ei meinaa vain malttaa.

No onko yöimetysten pois jättäminen vaikuttanut maidontuloon? Pitää sanoa että kyllä on ja huomattavasti. Minulla ei nouse maito enää kunnolla muuta kuin silloin aamulla. Hugo joutuu tekemään paljon töitä että maitoa tulee ja sen vuoksi rintani ovat aika arat. Samaan malliin sitä maitoa ei todellakaan tule kuin reilu viikko sitten. Jännä sinänsä että muiden kohdalla ei ole ollut vastaavaa. Mutta siihen ehkä vaikuttanut se etteivät he ole edes heräilleet öisin, joten rinnatkin silloin jo tottuneet koska niillä vieraillaan. Nyt vähän jännään kuinka kauan maitoa tulee niin että se riittää Hugolle. Pitää ehkä henkisesti alkaa valmistautumaan, että maitoni ei ehkä riitäkään.

Olen positiivisesti yllättynyt kuinka hyvin vieroittaminen on onnistunut, vaikka minä olen sen yksinäni hoitanut. Tämä on siis mahdollista tehdä myös näin, hih. Helppoa se ei ole ollut itsellekään pysyä kovana, kun toinen on hapuillut rintaa, mutta odotin ehkä että tämä olisi ollut vaikeampaa. Olen kiitollinen että Hugolle kelpaa tutti, se on tehnyt tästä hieman helpompaa.


24 kommenttia:

 1. Voi onnea hyvistä öistä, edes silloin tällöin:)
  Ihan mahtavasti meni tuo yöimetyksen lopettaminen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se sujui kyllä todella hyvin. :) Toivotaan että hyvät yöt tästä hiljalleen lisääntyy.

   Poista
 2. Hieno, että yöimetysten lopettaminen on onnistunut! Itse täällä vain haaveilen sellaisesta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistui kyllä hyvin. :) Alku on aina vaikea. Tsemppiä sinne kun siellä tämän aika koittaa.♡

   Poista
 3. Hieno juttu!
  Ehkä voisit päivisin tarjoilla Hugolle rintaa useammin, niin pysyy maidontulo yllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hugo on ollut joinakin päivinä hieman enemmän rinnalla jo joinakin vähemmän. :) Saa nähdä käykö tässä niin että hän vierottaa itse itsensä pois rinnalta. Aina kun ei ole kelvannut.

   Poista
 4. Onnea uudesta maidottomasta yöarjesta! Hieno saavutus. :)

  VastaaPoista
 5. Voi ihana homma että yösyötöt jäi pois noinkin helposti! Kiva lukea näitä kun niin samojen asioiden kanssa painitaan täälläkin. Meillähän tyttö jätti kuin jättikin ihan itsestään yösyötöt pois ja nyt onkin melkein viikko nukuttua täysiä öitä. Mutta ongelmanahan on nimittäin täälläkin tuo levotottomuus kun uni häiriintyy kun unissaan kontataan ja hakataan päätä pinnikseen. Siihenhän ei varmaa auta kuin aika...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäi kyllä todella helposti. Hetki taisi olla juuri oikea. :) Oi, ihan mahtava juttu. Onnea täysistä öistä sinne. :)

   Se on kun sitä konttaamista pitää öisinkin harjoitella. :D Onneks se vaihe ei kestä yleensä kauan. :)

   Poista
 6. Oi hienoa, että yövieroitus on sujunut noin hyvin! :) Tällaisia juttuja on niin kannustava lukea, kun itse välillä epäilee onko se edes mahdollista :D Meillä on sama homma edessä viimeistään ensi kuussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä sujunut todella hyvin, yllätyin todella siitä kuinka hyvin. :) Ja kyllä on mahdollista. :D Itsekinnmeinaan alkuun mietin tuleeko tästä mitään.
   Valtavasti tsemppiä kun teillä on tämä homma edessä.♡♡

   Poista
 7. Hienoa, että teillä on mennyt noin hyvin! ♡

  Me mietitään myös miten saataisiin Emilyltä yö tuttipulloilu pois. Vaikeaa se tulee olemaan, koska meillä ei syödä edes tuttia. Omat yöunet varmasti paranisivat, jos ei joutuisi tunnin-kahden tunnin välein juosta antamassa maitoa tytön huoneessa. Emilyllä kun kiusaa hampaatkin samaan syssyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähti kyllä sujuun tosi hyvin. :)

   Ai siellä vaaditaan öisin noin tiuhaan maitoa. Varmasti paranisi, kun ei katkeaisi unet noin usein. Siellä tulee varmasti olemaan haastavaa kun se tutti ei ole käytössä, mutta sitten paljon syliä vaan. Tsemppiä sinne öihin.♡

   Poista
  2. Alkuilta on pahinta oikeestaan, maitoa täytyy antaa vähintään tunnin väkein se 5-6 kertaa ennenkuin Emily nukahtaa hyvin. Isken kyllä neidille 210 milliä maitoa nukkumaan mennessä mutta sekään ei riitä.

   Nyt parina yönä onneksi herännyt vaan kerran maitoa pyytämään :)

   Kiitos paljon ♡ Aleksin lomalla aletaan kokeilemaan :)

   Poista
  3. Syökö Emily illalla puuroa ennen nukkumaan menoa? Meillä Hugo syö ison lautasellisen ja päälle sitten pikkuisen tissiä, niin on pärjännyt sillä nyt sinne aamuun. :)

   Mahtava juttu, jospa se siitä hiljalleen alkaisi uni maittaa. :)

   Poista
 8. Onnea, sehän lähti hyvin käyntiin<3
  Mä ajattelin myös varsinkin ekana yönä kun esikoisen kanssa jätettiin yötissittelyt, että eihän tästä tule mitään ja itsekkin itkua tihrustaen meinasin luovuttaa, mutta sitkeys palkitaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no niin lähti.♡
   Kyllä se eka yö oli ikävä kun toinen itki niin lohduttomasti, mutta onneksi seuraavat sujuneet paremmin ilman isoja itkuja. :)

   Poista
 9. Mukavaa kuulla, että siellä nukutaan :) Se on aina siinä vauvavuodessa se huojentavin hetki, kun aletaan nukkua. Mä jännitän tällä hetkellä, että alkaako millanen hulinointi, kun siirrän kuopuksen pinniksestä isojen sänkyyn. Nyt on ollut niin rauhallisia öitä meidän perheessä ja syksyllä alkaisi päiväkoti-työarki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. :)
   Pitkästä aikaa on tuntunut, että talossa on vauva kun olen heräillyt öisin. :D Edelliset kolme kun nukkuneet yönsä läpi jo niin pienestä.
   Oi se on jännää aikaa. Toivotaan että siirto sujuu hyvin. :) Tsemppiä.♡ Meillä Ainon kanssa alkoi aikanaan aika hulinointi, mutta muiden kohdalla sujui todella hyvin.:)

   Poista
 10. Hienosti on teillä saatu yöt maidottomiksi! Eikö ole jännä, että vauvat on näissäkin jutuissa niin erilaisia? Itse en neljän ensimmäisen kanssa joutunut kummemmin miettimään koko asiaa, mutta viidennen kanssa kyllä paljonkin! Tsemppiä aamuyön herätyksiin! /äiti pohjoisesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on sujunut niin loistavasti. :)

   Ja todellakin erilaisia. :D Hugo muistuttaa eniten esikoistamme Iidaa, jos johonkin sisarukseen verrataan. Muiden kolmen kanssa ollut ihan eri meininki öiden kanssa.

   Hi, sielläkin ollut siis viidennen kanssa näin. :) Ja kiitos tsempeistä.♡

   Poista
 11. Olet sä kyllä supernainen! Mä olin niin onnellinen, että mies oli apuna yöimetyksen lopettamisessa. Tissin hamuilu on niin suurta äidin sylissä, että pitää olla tosi päättäväinen, ettei luovuta (ja olla sellainen paita, ettei vauva saa rintaa itse kaivettua :). Tosi kivasti mennyt teillä yöimetyksen lopettaminen. Se on hyvä palkinto, kun vauva alkaa sen jälkeen nukkumaan yönsä :) Mustakin tuntui, että rinnat pieneni tosi paljon yöimtyksen lopettamisen jälkeen, mutta kyllä sieltä on kuitenkin maitoa vielä riittänyt. P tosin alkuun imi päivällä sitten yönkin edestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos Jenni.♡
   Oli se niin sydäntä raastavaa kun toinen odotti saavansa rintaa, mutta onneksi lopulta kaikki menikin hyvin ja itkukaan ei ollut mahdotonta. :) Ja ihanaa kun siellä mies ollut apuna.♡

   Toivon että maito riittäisi vielä, paljon vain joutuu imemään että saa tarpeeksi.

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...