Kaksplus.fi

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Päivä Koiramäessä


Pikkuruisia taloja, suloisia eläimiä, teatteria ja paljon muuta nähtävää. Eilen lähdin kahden nuorimman kanssa viettämään mukavaa päivää Särkänniemen Koiramäkeen. Mukaan otimme myös ystäväni ja hänen reilun vuoden ikäisen tyttären. Ja voi jukra kuinka kiva päivä meillä olikaan. Isommat sisarukset menivät mummulaan, sillä he eivät millään olisi malttaneet viettää pitkää aikaa Koiramäen puolella, vaan houkutus laitteisiin olisi ollut liian suuri. Teemme sitten erikseen reissun heidän kanssaan.

Koiramäki on ihan mahtava paikka ja pienille lapsille siellä nähtävää riittää. Aino piti erityisesti sen hahmoista, sekä isosta liukumäestä. Nähtävää oli pienelle paljon. Eläimiä oli kiva päästä hieman rapsuttelemaan ja possut olivat Ainosta niin kauniita ja söpöjä. Myös pieni teatteri esitys oli kiva ja juuri sen pituinen että lapset sen jaksoivat hyvin katsoa. Hugo jopa tuntui olevan siitä enemmän innoissaan kuin Aino. Pikkuruisiin taloihin oli kiva päästä sisälle tutkimaan. Suosikki näistä taisi olla koulu, jossa pääsi piirtelemään liitutauluun ja samalla Aino järjesteli seinällä roikkuvat kirjaimet ties kuinka monta kertaa uusiksi. Myös iso väritettävä seinä oli sellainen jonne oli päästävä kahdesti värittelemään.Pyörähdimme myös huvipuiston puolella. Ainosta oli kiva katsella hurjia laitteita ja pääsihän hän myös itse muutamaan. Ainakin possujunaan ja leppäkerttuihin tyttö pääsi ilmaiseksi kun on vielä alle 100cm pitkä. Alkuun hieman jännitti (kuten kuvasta näkyy), mutta voi sitä riemua kun possujuna lähti liikkeelle. Sitä katsellessa ei voinut kuin hymyillä. Huvipuiston puolella katseltavaa oli vaikka kuinka ja myös Hugo viihtyi hyvin, kun ympärillä tapahtui koko ajan.Kuten kuvistakin näkee, niin ilma oli vaihteleva. Ihan alkuun pidettiin takkia ja muutama sadepisarakin tipahteli taivaalta alas. Onneksi ei kuitenkaan alkanut satamaan. Välillä Aino taas otti takin pois ja valitteli kuumuutta. Hugolta otin takin pois vasta noin tuntia ennen kuin lähdimme kotiin. Vasta silloin aurinko alkoi kunnolla paistamaan ja lämmittämään. Mutta toisaalta ennemmin tämmöinen keli että vaatetta voi vähentää kuin ihan porottava aurinko ja kuumuudesta kiukkuavat lapset.

Myös Hugo viihtyi koko reissun todella hyvin. Tuon ikäisen vauvan kanssa kulkeminen on kyllä niin helppoa. Hugo katseli tyytyväisenä joko rattaista tai oli välillä sylissäni. Tuntui jotenkin niin helpolta olla liikkeellä kahden kanssa. Sitä ei tarvinnut koko ajan miettiä missä kukakin mahtaa mennä, vaan pystyi keskittymään täysin noihin  kahteen.Aino nautti kyllä ihan koko päivän, lukuunottamatta pientä kiukkua joka iski heti alussa ja ihan lopussa. Mutta niitähän ei lasketa, hih. Tämä oli tytön toinen vierailu Koiramäessä. Viimeksi hän kävi reilun vuoden iässä ja pitää todeta, että kummassakin iässä tekemistä ja ihmeteltävää on piisannut. Koiramäkeen kannattaa ehdottomasti lähteä pienten kanssa, päivän saa helposti kulumaan ja siitä nauttii varmasti niin lapset kuin vanhemmatkin. Ainakin meillä kaikilla oli oikein mukava ja onnistunut päivä ja parasta oli jakaa se päivä ihanan ystävän kanssa.


Ystäväni nappasi meistä ihanan kuvan


Oletteko te käyneet tänä kesänä jo Koiramäessä?


Lapsilla kuvissa päässä ihanat NopsuPopsun lippikset. Toisella  ruusukkeella ja toisella ilman.24 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia! Jos sää sallii niin meidän olisi tarkoitus mennä tuonne tänä sunnuntaina :) ennen en ole Koiramäen puolella käynytkään niin oli kiva lukea tämä postaus niin tietää vähän mitä siellä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiramäki on kyllä aivan ihana paikka. Ja varsinkin pienille (sekä äidille ja isille) siellä on paljon nähtävää ja ihmeteltävää. :) Toivotaan että on hyvä keli. :)

   Poista
 2. Koiramäki on kyllä hauska! Meillä on myös tapana käydä Särkänniemessä kerran kesän aikana - yleensä lähdemme päiväretkelle mökiltä joka sijaitsee vain vartin venematkan päässä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kiva paikka. Pakko ollut käydä siellä joka kesä, vaikkei nuo isommat siellä enää niin jaksa olla kun on kiire laitteisiin. :)
   Oi, vähänkö kiva kun pääsette menemään veneellä. :)

   Poista
 3. Koiramäki on ihan huippupaikka! Kävittekö siinä angrybirbs puistossa mikä löytyy siitä alueelta? Me löydettiin se viimeksi sattumalta ja jestas kuinka tytöt tykkäsi :D Aivan ihania kuvia teistä ♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on. :)
   Mentiin siitä ohi, mutta Aino olisi kadonnut siihen ihmispaljouteen heti, joten menemme sinne sitten joku toinen kerta kun on isompi sisarus mukana, joka vähän katsoo missä tyttö menee. Itse kun en sinne sekaan olisi päässyt nyt Hugon kanssa. :)
   Kiitos.♥

   Poista
 4. Ihana postaus ja alkoi tehdä mieli mennä tonne Koiramäkeen, harmi kun vähän kaukana!
  Voi kunpa meilläki olis onnistunu helposti reissut vajaa vuoden ikäsen kanssa, jostai 8-9 kk iästä alko pahimmillaan vaihe, jolloin lapsi nousi koko ajan vaunuissa seisomaan ja sai jännittää sydän kurkussa, että millon tulee alas... Hirvee hästäys joka paikkaan. No, ehkä vähän myöhemmin sit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin ihana paikka. Jos liikutte joskus likeellä niin poiketkaa siellä ihmeessä. :)
   Siellä on vauhdikas tapaus. :D Saa nähdä koska Hugolle iskee se vaihe, kun rattaissa istuminen alkaa olla tylsää. :)

   Poista
 5. Oli kyllä niin hauska päivä! ♥ Ensi vuonna uudestaan. :)

  VastaaPoista
 6. Meidän lapset rakastaa Koiramäki-kirjoja, mutta tuolla ei olekaan kukaan meistä vielä käynyt. On kyllä sillä "pitäisi joskus"-listalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kirjat on ihania.♥
   Kannattaa kyllä poiketa, oikein ihana paikka. :)

   Poista
 7. Kyllä mä vielä joskus tuonne meen, niin kivalta se näyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla on kyllä paljon nähtävää myös aikuiselle. :) Eli ei kun käymään vain. :D

   Poista
 8. Tulipa sopivaan aikaan tämä postaus. Juurikin ollaan mietitty josko elokuussa tehtäisiin joku pieni kesäreissu, ja Koiramäki on vanha ehdokas :)

  VastaaPoista
 9. Koiramäki houkuttelisi, houkutteli jo viimekesänä. Taitaa kuitenkin jäädä vielä toistaiseksi meiltä väliin, tulee muuten liikaa menoja yhdelle kesälle. Joskus tuonne on kyllä päästävä! :)

  VastaaPoista
 10. Ihania kuvia!!

  Meilläkin Ellu oli 1v4kk ensimmäisellä Koiramäki -visiitillään. Tänä kesänä ei sinne suunnata, mutta jospa sitten seuraavana, on se sen verran ihana paikka! Ensi talven aika voisi ottaa projektiksi lukea kaikki mahdolliset Kunnaksen kirjat, noin niin kuin lämmittelynä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna.♥
   Se kyllä on ja nähtävää riittää. Teillä sitten toinenkin pikkuinen mukana.♥ Hih, no se olisi hyvä. :) Meidänkin pitäis alkaa lueskella uudestaan noita meidän kirjoja ja pari uuttakin saatiin jouluna ja niiä ei olla keretty vielä edes aloittaa. Vois kyllä, niin olis luettu ensi kesään mennessä. :D

   Poista
 11. Meilläkin on tarkoitus mennä käymään Koiramäkipuistossa :) Ehkäpä sitten pyörähdetään myös huvipuiston puolella. Näsineula olisi kiva käydä näyttämässä lapsille, delfinaario samoin. Katsotaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin ihana paikka ja kannattaa ihmeessä käydä myös huvipuiston puolella. :)
   Delfinaario loppui, joten sinne ei enää pääse. :/ Onneksi kävimme lasten kanssa viime kesänä katsomassa yhden esityksen.

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...