Kaksplus.fi

keskiviikko 10. elokuuta 2016

Äiti onko sulla vauva mahassa?
Tiedättehän ne katseet? Onkohan tuo raskaana. Kyllä sen vatsa hieman pömpöttää. No en ole varma niin en kehtaa kysyä. Samalla huomaat kuinka hän yrittää kamppailla pitämään silmänsä katsomassa sinun silmiin sen sijaan, että ne vaeltelevat vatsasi seudulla. Huomaat että oma olosi vähän vaivaantuu ja koitat peitellä vatsasi seutua. Jep, pari kertaa näin on käynyt.

En voi kuitenkaan syyttää raskautta, voi kumpa voisinkin. Syynä on nimittäin pöhötys joka iskee usein kerran kuussa tai ihan siitä että päivän aikana syöminen on jäänyt ja iltaa kohden lapot suuhun ihan mitä sattuu. Aino eräs ilta kysyikin minulta, äiti onko sulla vauva mahassa? Menin alkuun hieman hämilleni. Onko pöhötys välillä niin suurta, että näytän raskaana olevalta? No ei varmasti tai ainakaan tuo kolmevuotias ei osaisi sitä niin katsoa. Luultavammin tämä liittyi siihen kun olimme muutama tunti ennen sitä katsoneet valokuvia, joissa osassa odotin Hugoa, joten kysymys varmasti johtui siitä.

Olen myös pistänyt merkille sen, että kun lapsistamme nuorin on lähennellyt vuoden tai kahden ikää, alkaa tuttujen katseet vaellella kummasti vatsani seudulla. Ehkä he ovat vähän aavistelleet tai (kauhulla) odotelleet vauva uutisia. Muistan edelleen kuinka nopeaan vatsani alkoi turvota Hugon odotusaikana. Varsinkin iltaisin vatsa oli sen verran iso, että oli vaikea saada sitä piiloon. Silloin muistan kuinka mietin mitä puen päälleni jottei se näy. Hyvin onnistuin peittelemään, ainakin luulen. Vaikka olen aina rakastanut vauvavatsaani, niin alkuun olen halunnut pitää sen piilossa. Pitää niin ihanaa salaisuutta ihan vain minun ja miehen (sekä muutaman ystävän) välisenä asiana.

Laitan alle kuvan siitä pöhötyksestä joka välillä iskee ja sen viereen kuvan kun olen raskausviikolla viisitoista. Eihän tuo pöhötys nyt niin valtava ole, omaan silmään se varmaan eniten pistää, näin luulisin. Mutta kun vertaan tuohon raskausviikon viisitoista kuvaan niin onhan ne nyt aika samanlaiset. Tuo pöhötyskuva on otettu aamulla ja illalla vatsa voi turvota enemmänkin.
Mutta kuten jo sanoin, niin tällä kertaa kyse ei ole siitä että olisin raskaana. Nyt syksyn tullen uskon taas syömisenkin paranevan kun enää suurin osa ajasta ei kulu ulkona tai reissatessa, jolloin on tullut lapattua suuhun vähän mitä sattuu. Onneksi pahin pöhötys on vain parina päivänä kuussa, mikä on varmasti ihan tavallista meillä kaikilla naisilla.


12 kommenttia:

 1. Voi ei :D Tää on kyllä niin tuttua :D Välillä näyttää kun olis raskaana vaikkei olekkaan ja jopa itse alkaa uskoa siihen katsellessa peilistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti moni turpoilee kerran kuussa. :D Ja kyllä sitä näyttää silloin raskaana olevalta. :)

   Poista
 2. Oon pahoillani jos tää loukkaa sua, mutta mä en huomaa noissa kuvissa mitään eroa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tässä hainkin. :D Kerran kuussa, naistenvaivojen aikaan turpoan mahasta ja näytän samalta kuin 15 viikolla raskaana (siksi et huomaa eroa). Onneksi tuo pöhötys laskee parissa päivässä. Eli aina ei vatsa pömpötä noin miten kuvassa nyt näkyy. :)

   Poista
 3. On kyllä niin sievä vatsa sinulla ollut raskausviikolla 15!

  VastaaPoista
 4. Sehän on ihan normaalia että maha venyy päivän aikana ja pömpöttää illalla. Hoikilla ihmisillä se vain näkyy paremmin kuin muilla ja sinä olet hoikka. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih no tämä on kyllä totta. :) Täällä pahimmat turvotukset onneksi vain muutaman kerran kuussa muutamana päivänä. :)

   Poista
 5. Mä oon järkeillyt näin: pieni lapsi katsoo vatsaa alhaalta ylöspäin ja pömpöttävä vatsa voi näyttää silloin vielä oikeaa kokoa suuremmalta. Ja kyllä itselläkin vatsa välillä pömpöttää ja oma 4v. poikani asiasta aina välillä huomauttaa. "Äiti, sulla on iso maha" ei tunnu kauhean kivalta. Vaikkei lapsi sitä pahalla sanokaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä totta. Asiat näyttää sieltä alhaalta lapsen silmin erilaiselta. :) Mutta joo eihän se kivalta tunnu vaikkei lapsi sitä pahalla tarkoitakkaan.
   Meillä yksi lapsista hoki Hugon syntymän jälkeen, että äiti oot niin iso ja siinä synnyttäneen ja imettävän äidin hormonihuuruissa se kyllä kirpaisi. Vaikka tiedän ettei tarkoittanut pahalla.

   Poista
 6. Heh mulla vatsa näyttää ikäväkyllä aina sellaselta kuin oisin viikoilla 15 raskaana 😅 Ja siis varsinkin just kun on se aika kuusta.. Eli tuttua on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla melki jokaisen naisen ongelma tämä muutaman päivän kuussa kestävä turvotus..

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...