Kaksplus.fi

tiistai 23. elokuuta 2016

Vauva-ajan tarpeelliset (6kk-12kk)




Kokosin puoli vuotta sitten kasaan listan meidän vauva-ajan tarpeellisimmista tavaroista. Voit lukea sen täältä. Nyt kun vauvavuosi on ohi, ajattelin koota postauksen siitä, mitkä olivat seuraavan puoliskon tarpeellisimmat tarvikkeet. Ainakin nämä alla olevat koettiin meillä oikein hyväksi toisella puoliskolla ja osa käytössä varmasti vielä pitkään.

Vaunut ja rattaat
Vaunuja käytettiin melkein vuoden ikään asti. Oikeastaan vasta pojan täyttäessä yksitoista kuukautta, alkoi vaunujen käyttö jäädä vähälle. Rattaat oli käytössä siinä sivussa ja varsinkin silloin kun lähdettiin reissuun. Rattaiden käyttöönottoa pitkitti valjaiden tuleminen ikävästi liian ylhäältä jolloin ne hiersivät ikävästi pojan kasvoja. Tämä ratkesi kuitenkin istuinpehmusteen avulla. Nykyään rattaat ovat käytössä päivittäin.

Manduca
Puoleen vuoteen ei mahdu montaa päivää, jolloin poika ei olisi ollut manducassa. Se on paikka johon hän rauhoittuu ja jossa jaksaa ihan vain hengailla. Jos sylipula iskee ja äidillä on tekemistä on manduca ollut oikea pelastus. Mistään hinnasta en vielä olisi valmis tuosta luopumaan. Ja Hugo repun nähdessään odottaa jo kädet ylhäällä valmiina pääsemään kyytiin. Vieläkin poika matkustaa ennemmin edessä kuin selässä ja onhan hän niin suloinen kun painaa päänsä rintakehääni vasten.

Koska unet ulkona alkoivat vihdosta viimein maistumaan puolen vuoden tienoilla, oli itkuhälytin kovassa käytössä ja on sitä edelleen. Vanha itkuhälytin vaihtui jokin aika sitten uuteen ja olen ollut siihen niin tyytyväinen. Päivittäisessä käytössä tuokin melkein on.




Pinnasänky
Ihan pienenä Hugo nukkui pitkään kainalossani sekä vaunukopassa lyhyitä aikoja, mutta hienosti hän oppi nukkumaan omassa sängyssä, joten toisella puolikkaalla vuodesta pinnasänky on ollut käytössä. Ja tulee olemaan varmasti vielä pitkään.

Reunapehmuste
On ollut meillä kyllä aivan ehdoton. Hugolla on tapana tunkea käsiä ja jalkoja pinnojen väliin ja kun hän sitten meinaa kääntyä on esim jalka ikävästi pinnojen välissä ja huuto sen mukainen. Reunapehmusteen ansiosta tuo väliin jääminen on ainakin hieman vähäisempää kuin ilman sitä.

Turvakaukalo ja turvaistuin
Turvakaukalo oli meillä aika pitkäänkin käytössä, mutta lopulta matkat oli aika tuskaa koska poika ei viihtynyt siinä yhtään, joten kesäkuussa vaihdoimme sitten turvaistuimeen. Autoilemme usein, joten istuin on meille ihan välttämätön. Siirtyminen isompaan tuoliin toi helpotuksen autoiluun ja nykyään matkat sujuu oikein hyvin.



Meidän syöttötuolimme on merkiltään Stokke Steps ja mihinkään muuhun en enää vaihtaisi. Se on todettu meillä hyväksi ja oli mitä mainioin tuoli puoli vuotiaalle joka aloitteli istumista syöttötuolissa. Tuolin mukana olleet valjaat otettiin heti alusta käyttöön ja koska poika tottui niihin heti, ei niiden laitto aiheuta rimpuilua. Lisäksi hän istuu nätisti koko ruokailun ajan, eikä kinkeä jatkuvasti ylös.

Hugo on ensimmäinen lapsistani kenelle hommasin kunnon hoitolaukun ja hyvä niin. Kaikki tavarat ovat löytyneet sieltä reissussa niin helposti. Lisäksi se ei edes näytä pelkältä hoitolaukulta, vaan sitä voi käyttää jälkeenpäinkin. 


Mainitaan tähän erikseen vielä, että äidin koko vauva ajan parhaat ja jokapäiväisessä käytössä ovat olleet imetysliivit, kestoliivinsuojat sekä imetyskoru, jonka ansiosta äidin rintakehä ja kasvot ovat säästyneet pahimmilta nipistelyiltä.

Siinä ne olivat meidän vauva-ajan tarpeelliset. Mitkä ovat olleet teidän perheessä vauvavuoden suosikit? 


Ps. Tarkkasilmäiset ovatkin ehkä huomanneet että blogiini on ilmestynyt Kaksplussan kehykset. Blogikoti vaihtui ja olen tästä oikein innoissani.


20 kommenttia:

  1. Meidän vauva-arjen tärkein kapistus oli varmaankin liina. Ja taitaa olla edelleen vaikka Ässä on jo 1v8kk. Ilman sitä en varmana olisi koskaan saanut mitään tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä liinailu toimii varmasti yhtä hyvin, kun meillä manducan kanssa. :) Iso apu kyllä arjessa. :)

      Poista
  2. En tiedä saako tällaista kysyä, mutta minkä arvoinen sun hoitolaukku oli hinnaltaan kun sen ostit? Onko se edelleen ihan ehjä, vai onko alkanut jo rispaantumaan esim. kantokahvoista? Mun on niin vaikea päättää, kun haluisin Kärkkäiseltä yhden 120e maksavan hoitolaukun! Mun budjetille se meinaa olla vähän liikaa, mutta jos se kuitenkin maksaisi itsensä takaisin eikä tarvisi olla puolen vuoden välein ostamassa uusia laukkuja :)

    Meidän vauva -aikana oli tarvetta aika paljon myös keinuvalle sitterille ja leikkimatolle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En maksanut ihan täyttä hintaa, mutta muistaakseni maksettavaa minulle siitä jäi vajaa 80€ tai jotakin sinne päin. Ja mitään vikaa ei koko laukussa ole. Tuo on ollut erittäin kestävä ja voisin väittää ihan uudenveroiseksi. Tuo hoitolaukun otsikko on linkki, josta pääset kurkkaamaan laukusta hieman enemmän infoa. Materiaaleltaan tuo on todella kestävä ja olen kyllä edelleen valintaani tyytyväinen. Voin siis suositella ainakin samaa laukkua joka itseltäni löytyy. :)

      Meilläkin nuo olivat tarpeellisia ensimmäisen puolen vuoden aikana. :)

      Poista
    2. Hoitolaukusta sen verran, että löysin ovh. n.100€ Babymel hoitolaukun, käytettynä. oli palvellut jo parin lapsen ajan ja nyt meillä, edelleen kuin uusi. Et tässä kohtaa hinta on aika vähäinen käyttövuosille. Ja kaikki ne mietityt yksityiskohdat, ilolla käytän <3

      Poista
    3. Meilläkin on Babymel ja siis kyllä tuosta laadusta maksoi enmmän. :) Mukava käyttää kun kaikki löytyy niin helposti ja näyttääkin vielä hyvältä. :)

      Poista
  3. Oon miettinyt jo pidempään, pitäisiköhän ostaa imetyskoru. Vajaa 5kk vauva on alkanut repiä syödessään naamaa ja kaulaa. Nyt kun siitä mainitsit, pähkäily alkoi taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kyllä suositella. :) Ensimmäisen korun ostin Hugon ollessa kolmisen kuukautta (muistaakseni) ja hän hoksasi idean heti. Ihan paras hankinta ikinä kun itse säästyi nipistelyltä.

      Poista
  4. Voi melkein kuule herätin Minean,ku huomasin että oot siirtynyt kaksplussalle!! (Neiti oli siis tissillä) hurjasti onnea!!!!sä niin sovit tuohon joukkoon♡♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, oot ihana.♥
      Ja kiitos, musta tuntuu että olen nyt oikeassa paikassa. :)

      Poista
  5. Manduca on kyllä loistava! Mä en ois poikien kanssa pärjännyt yhtään ilman sitä tai ainakin elämä olis ollut hurjasti hankalampaa :D

    VastaaPoista
  6. Oikein hyvä lista, kaikki tarpeellisia :) Ton itkuhälyn haluisin vaikkei kunnon tarvetta edes ole :D Ja onnea blogikodista ♡♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana.♥
      Tuo itkuhälytin on kyllä aivan huippu. Jos teillä on joskus vielä tarvetta, niin kannattaa kyllä hommata Nabby. :)

      Poista
  7. Onks se perheblogit.fi kuitenkin olemassa edelleen? Onneea uuteen blogikotiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.♥
      On olemassa, mutta tämä tuntuu kuitenkin enemmän minun paikalta. :)

      Poista
  8. Meillä 7kk:n suosikkina on kyl ihanat Emmaljungan yhdistelmät. Niillä on kilometritolkulla kuljettu pitkin pusikoita, talvella vaunusukset edessä, et päästiin jäälle ja metsäpoluille. Nyt on Scooterit niitä hetkiä varten, kun pitää pakata koira ja lapsi autoon ja lenkille muihin maastoihin. Kiva kuulla, et vaunut on teillä ollut pitkään käytössä, kun musta tuntuu, että tosi moni ympärillä siirtää kovin aikaisin vauvansa ratasosaan, mä vaan nukutan lastani vaunukopassa enkä oo hetkeen ajatellut luopua ;)
    Trikooliina oli meillä pikkuvauvavaiheen pelastus. Jos ei muualla tullut uni, niin liinaan yleensä nukahti. Nyt kun 7kg meni rikki, alkoi liina joustaa liikaa ja tuntua raskaalta, joten piti löytää joku muu ratkaisu päivittäiseen metsälenkkeilyyn. Manduca meillä oli, mut jatkoi matkaa, kun en vaan saanut säätöjä sopivaksi. Nyt on kotiutunut Koala Ring Tai, ja se on rakkautta hiippahuppuineen kaikkineen <3
    Babybjörnin sitteri on ollut päivittäisessä käytössä, ja on edelleen, kun siihen saan "teljettyä" sähkösaappaan oman suihkun ajaksi ;)
    Hei ja Nabby odottaa ärrällä noutajaansa, kun patterisyöpön itkarin kans taas tuossa taistelin :)
    Tässä nyt mieleen tulevat tärkeimmät. Tokikaan en kyl luopuis pinniksestä tai syöttiksestä. tosin tripp trappin voisin vaihtaa johonkin helpommin siivottavaan, kun ei tuosta ergonomiastakaan oo paljon iloa, kun jalkalauta oli säädettävä niin alas, ettei Aarnilla vahingossakaan yllä ees varvas lautaan, kun saa ponkaistua tuolia kunnolla liikkeelle. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli vain vaunut ja sitten erikseen Scootterit. Emmaljungissa on niin ihanan tilava vaunukoppa, että siellä mahtuo Hugokin olemaan pitkään. Joten mielelläni niissä nukutin pisempäänkin. :)
      Kiva juttu että siellä löytyi uusi ihana kantoväline tilalle. :) Hihii, ihana. Sitteri on kyllä oikein kätevä apuväline. Meillä Hugo tykkää nykyään istua ja touhuta suihkun lattialla samalla kun olen itse pesulla. Ostin niitä pesuhuoneen pehmeitä mattoja ja levitän ne suihkun alle, niin on Hugolla pehmeä istuskella ja ei pääse kolhimaan itseään.
      Hei mahtavaa. Toivottavasti tykkäät Nbbysta. Me ollaan kyllä tykätty. :)
      Ai teillä tehdään noin syöttiksessä. :D Meillä steps ja ollaan kyllä tykätty ja on ollut helppo pitää puhtaana. :)

      Poista
  9. Ihana lueskella kokemuksia niistä jutuista, mitkä ovat oikeasti käytössä osoittautuneet tarpeellisiksi! Itse odotan parhaillaan toista lastani ja koska esikoisen vauva-ajasta on jo neljä vuotta aikaa, on tuotteet ehtineet kehittyä todella paljon, eikä hänen vauva-ajastaan olekaan paljon käyttötavaroita säästetty. Nyt on siis kaiken tarpeellisen hankinta uudelleen edessä ja tuntuu tosi hyödylliseltä tällaisten postausten avulla muistella itsekin, mitkä niistä kaikista olivatkaan niitä tosissaan hyödyllisiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tästä (ja aiemmasta) postauksesta on hyötyä. Äkkiä sitä unohtaa mitkä olikaan niitä oikeasti tarpeellisia edellisellä kertaa. :)
      Niin paljon on myynnissä nykyään ihan kaikenlaista vauvatavaraa, että ei tiedä mitä niistä ostaa. :D

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...