Kaksplus.fi

torstai 3. syyskuuta 2015

Lyhyet kuulumiset reumapolilta

Meillä oli kesän jälkeen käynti reumapolille. Lumi on taas hieman ontunut jalkaansa ja pelkäsinkin että mitä sieltä löytyy. Ultralla ei näkynyt selvää nesteilyä, mutta lääkäri näki saman kuin mekin olimme nähneet ettei Lumi kävele taaskaan puhtaasti. Jalkaa väännellessä sekä vasen nilkka että lonkka tuntuivat jäykiltä eikä niitä saatu taivuteltua yhtä helposti kuin oikean puolen jalkaa. Positiivista oli se että kaularanka liikkui ainakin paremmin. :)

Hoidoksi koitetaan nyt alkuun viikottaista fysioterapiaa (josta oltiin kesätauolla) sekä nostettiin pronaxen annosta, jota ilmankin kerettiin olemaan jo jonkin aikaa. Oli niin loistava juttu ettei ainakaan Methotrexaten annostusta lähdetty nostamaan, koska se on alkanut jälleen aiheuttamaan pahaa oloa. Foolihapon ottokin on välillä aikamoista taistelua sillä enää ei kelpaa se piilottelu piltin soseisiin vaan ne kaikki tulee ylös. :/ Saatiinkin neuvo että jos koitetaan jemmata osa foolihaposta vaikka vaahtokarkin sisään. Tosin niin pienenä määränä ettei Lumi sitä huomaa. Epäilen kyllä ettei se onnistu, mutta koitamme tuota silti. :)

Nyt sitten seuraillaan tilannetta ja toivotaan että pelkkä tulehduskipulääkkeen nostaminen korjaisi hieman tilannetta parempaan. Kurja jos tulehdukset tekevät taas paluun. En millään haluaisi rajoittaa tytön menemistä, kun juuri on saanut nauttia niin siitä, kun saa tehdä taas ihan kaikkea.

Samalla kertaa pyörähdettiin myös silmäpolilla, jossa kaiken todettiin jälleen kerran olevan erittäin hienosti, huh! Seuraava käynti silmäpolille olisi sitten vasta puolenvuoden päästä. Onneksi sentään silmissä kaikki on kunnossa. :)

Mukavaa torstaita kaikille!

5 kommenttia:

 1. Toivotaan että tilanne korjaantuu! Täällä pidetään peukkuja ❤

  VastaaPoista
 2. Kuinka Lumi jakselee? Kyllä nuo on niin kurjia uutisia aina. Sille ei vaan voi yhtään mitään!! Meillä neidillä löytyi yllättäen nilkasta nestettä... Mutta onneksi sillä samaisella lääkärireissulla käytiin punktioissa nukutuksessa, niin nilkka hoidettiin samalla. Nyt on ruvennut oireilemaan polvi, mikä ei ole koskaan oireillut... Seuraamme tilannetta. Toivottavasti olis jotain ohi menevää. :)
  Kovasti voimia sinne!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä koitetaan nyt purkaa pronaxenia jotta nähtäisiin oliko annoksen nostolla jotakin vaikutusta (en kyllä huomannut itse muutosta kun annosta nostettiin pariksi viikoksi). Jännityksellä odotan mitä tapahtuu kun annos nyt pienenee. Lumi kyllä keventää vasenta puolta paljon ja fyssarissa ollaan koitettu venytellä lonkkaa ja ollaan opeteltu ns istumaan oikein jotta asento olisi lonkalle se paras. Kumpa nyt vain ei keräisi mitään nestettä sinne.

   Onneksi teillä oli punktio niin saatiin nesteet samoin tein pois nilkasta. Ja voi harmi että nyt polvi alkaa oireilemaan. :/ Meillä Lumilla oli polvi yhdessä vaiheessa oikea ongelma, mutta nyt onneksi pysynyt hyvänä. Toivotaan että siellä polven tilanne rauhoittuu pian.Tsemppiä sinne myös.♥

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...