Kaksplus.fi

sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Äiti on nyt vähän herkillä

On se kyllä kummallista kuinka oma mieli heittelee päivittäin häränpyllyä. Välillä se itku vain tulee mitä kummallisemmista asioista ja välillä pienikin vastoinkäyminen muuttuu niin suureksi. Joskus ei ole edes mitään kunnollista syytä, mutta silti itkettää. Se helpottaa ja pian olo on jo parempi. Lapsista taitaa olla jo ihan normaalia että äiti tirauttaa muutaman kyyneleen melkein päivittäin. Olen heille jo kertonutkin että äiti saattaa nyt itkeä mitä kummallisemmista syistä ja mitään hätää ei kuitenkaan ole.

Olen taas muutamina öinä nukkunut todella huonosti ja levottomasti. Seurakseni saapui nyt närästys ja arvatkaa vaan oliko kaapissa Rennietä, no ei tietenkään. Onneksi puolilasillista maitoa ja loppu yö puoli istuvassa asennossa nukkuen helpotti oloa. Vaikka ei sitä kyllä nukkumiseksi voinut kutsua, sellaista pientä torkkumista. Seuraavana yönä heräilin vähän väliä ja sitten kun viimein nukahdin heräsin kun toisesta koivesta vetää ihan älyttömästi suonta. No eihän siitä nukkumisesta sitten oikein enää mitään tullut. Piti vetää villasukat jalkaan loppuyöksi, jotta sain edes jotenkin torkuttua. 

Noina levottomina öinä puhelimesta on tullut korvaamaton kaveri. Televisiosta ei tule mitään ja ei viitsi nousta ylöskään, joten olen sitten selaillut kaikkea puhelimella. Erilaiset verkkokaupat ja facebookin kirpparit on tullut koluttua läpi jo monena yönä. Onneksi kuitenkaan joka yö ei mene näin huonosti vaan sekaan mahtuu niitäkin kuin nukun kuin pieni possu illasta aamuun. Nuo levottomat yöt kuitenkin tekevät äidistä todella herkän ja olenkin huomannut että seuraavat päivät huonojen unien jälkeen ovat aika itkuisia. Tämä on minulle ihan uusi juttu, koska yleensä en kärsi mistään nukkumis ongelmista. 


Nyt uskon myös lähestyvän ultran vaikuttavan siihen että jännitän enkä oikein osaa rentoutua ja näin ollen kaikki menee vähän pyllylleen. Onneksi jännäämistä ei ole enää kauan edessä ja pian sekin on ohitse. Myös taapero vaistoaa hyvin äidin mielialat ja Aino käykin halimassa äitiä monen monta kertaa päivässä. Mikä tekisikään paremmalle mielelle kuin pienet kädet kaulan ympärillä tiukasti kietoutuneina ja poskelle annettu suukko. Se jos joku saa olon heti paremmaksi, tosin ensin vierähtää muutama onnen kyynel. :)

Tämä äiti taitaa tänään ottaa pienet päikkärit. :) 
Mukavaa sunnuntaita kaikille! 

24 kommenttia:

  1. Tiedän nuo yöt. Itsekin herään ainakin kolmesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä yleensä nukun tunnin, sit herään ja valvon pari ja sit taas saan nukutuksi+vessa reissut.. Onneks on myös niitä hyviä öitä. :)
      Tsemppiä sinne öihin. :)

      Poista
  2. ♥ jaksamista ja parempia öitä sinne!

    VastaaPoista
  3. Jaksamisia loppumetreille <3 Kyllä tuo aika on niin rankkaa, itse oon myös kärsinyt huonoista öistä loppuraskaudessa ja kyllähän se vaikuttaa kaikkeen jaksamiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.♥
      Mä taas edellisissä odotuksissa oon nukkunut niin hyvin ja nyt taas näin huonosti..Toivottavasti ultran jälkeen nukun sit jo paremmin kun jännitys helpottaa. :)

      Poista
  4. voi,että. Nuo rikkonaiset yöt on vielä niin tuoreessa muistissa,että yäks. Kovasti tsemppiä!!! ja ota ihmeessä päikkäreitä jos vaan pystyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :)
      Päikkäreitä oon nyt saanut onneks jonkin verran nukuttua..koitan torkkua vain vähän niin ei sitten vaikuta öihin. :)

      Poista
  5. Itsekkin olen itkuherkkä seuraavana päivänä, jos en ole nukkunut yötä kunnolla. Väsymys ihan yksistään aiheuttaa sen.
    Luonnollinen lääke närästykseen on juoda raaka kananmuna. Riko lasiin muussaa haarukalla ja nauti. Ei ehkä hyvän makuista, mutta auttaa.
    nimimerkki: kokeiltu on ;)

    ps. En välitä kirjoitusvirheistä, kun teen niitä itekkin. Mut sulla luki hauskasti että nukut aamusta iltaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyi, kuulostaa jo niin ällöltä, mutta pistän korvan taakse jos mikään muu mahdollinen keino ei auta. :D Nyt on onneksi muutama renniekin jo kaapissa. :)
      Hih, kiitos kun vinkkasit tänne, väsymys ei tule yksinään. :D Kävin korjaamassa illasta aamuun. :))

      Poista
  6. Tsemppiä valvomiseen! Itselläkin tuollaiset yöt on vielä tuoreessa muistissa eikä hevillä unohdu.. Se on niin hermoille käypää ja ärsyttävää kun tekisi mieli nukkua ja monesti väsyttikin ihan kamalasti mutta unta ei vain saanut..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.♥
      Kyllä ottaa päähän kun herää muutaman tunnin jälkeen eikä väsytä enää yhtään. Tää on mulle ihan uutta kun muista ei oo tämmöistä ongelmaa ollut. Onneks mukaan mahtuu myös niitä hyviä öitä. :)

      Poista
  7. Voimia ! Minullakin mikään ei ole raskaudessa ollut niin rankkaa kuin ne huonosti nukutut yöt :/ puhelimen selaaminen tuli mullakin tutuksi . Jos jalasta vetää suonta niin kannattaa painaa jalkaa kovalla voimalla maahan. Se auttaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.♥
      Tää on niin outoa kun muiden odotuksissa ei oo tätä ollu riesana, mutta tuleepahan tämäkin koettua. Mulla vetää nyt tyhmästi suonta usein tuosta oikeasta jalasta säären kohdalta hieman ulkosivusta ja sitä ei meinaa saada pois ollenkaan. Olen yleensä "vetänyt" vastakkaiseen suuntaan, mutta juuri tuohon kohtaan ei meinaa saada minkäänlaista venytystä aikaiseksi. Pitää koittaa tuota sun vinkkiäkin, kiitos siitä. :)

      Poista
  8. Voi että, tuo kuulostaa tosi tutulta. Nyt hurjasti jaksamista ja halauksia vaikeampiin päiviin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Janni.♥
      Toivottavasti yöt vielä paranisivat niin kerkeisi levätä kunnolla ennen Minin syntymää. :)

      Poista
  9. Voi, paljon tsemppiä loppuraskauteen! Itsekin nukuin loppuaikana huonosti. En tosin onneksi kärsinyt suoraan unettomuudesta vaan heräilin vessaan tunnin parin välein.
    Tsemppiä myös ultraan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. <3
      Mä käyn vessassa tosi monta kertaa yössä jos en saa nukutuks, mutta jos on hyvä yö niin en herää kertaakaan vessaan. :) Toivotaan että ultran jälkeen jännitys helpottaisi ja unetkin paranisi..

      Poista
  10. voima-halaukset sinne levottomien öiden kanssa <3 Taitaa luonto-äiti valmistella vauva-aikaa siltäkin osalta ja hormonit hyrrää saaden mielen herkäksi...

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...