Kaksplus.fi

perjantai 17. heinäkuuta 2015

Rv 35+0 Äitiysloma alkaa!!!

Tänään tuli täyteen 35 viikkoa ja näin ollen 36 raskausviikko pyörähti käyntiin. Päiviä laskettuunaikaan on jäljellä 35. ei todellakaan enää paljoa. Noin päivissä sanottuna tuo määrä kuulostaa kyllä todella vähältä. Raskautta on sen sijaan takana päin jo 245 päivää, hurjaa! Näillä viimeisillä raskausviikoilla sikiö lihoaa eniten, jopa yli 200g viikossa! Aika hurja määrä.. Jos Mini kasvaa tuohon malliin olisi hän laskettuna päivänä semmoiset 3400g - 3600g tai näin arvioin itse.

Tänään on myös ensimmäinen äitiysloma päivä. Mikäänhän ei muutu kun tässä kotosalla olen ollut muutenkin, mutta onhan kuitenkin jollain tavalla ihan eri asia olla äitiyslomalla kuin kotihoidontuella. Nyt kun äippäloma virallisesti alkoi voin oikein luvan kanssa alkaa laittaa noita vauva juttuja. Päätin nimittäin alussa että tällä kertaa laitan kaiken valmiiksi mahdollisimman myöhään, joten nyt ei varmaankaan mene kauan kun sairaalakassi on pakattu sekä vauvalle että äidille, kaikki ostettu valmiiksi, sänky pedattu jne. :) Voi kyllä myös olla että näin loppuajasta tämä vauva hömpötys täällä bloginkin puolella vain lisääntyy. Sen verran suuri osa tämä odotus on tällä hetkellä elämääni ja tämä on juuri se paikka minne sitä eniten puran, etten kyllästytä sukulaisia sekä ystäviä näillä höpinöilläni. :)


Mielessä pyörii jo paljon se miltä Mini mahtaa näyttää syntyessään. Muistuttaako hän ihan veljeään vai onko enemmän siskojensa näköinen, onko hänellä isän vai äidin nenä, onko hänellä hiuksia jne. Se on aina niin ainutlaatuinen hetki kun saa pienen ensimmäistä kertaa syliin ja näkee miltä se oma rakas näyttääkään.♥ Ensimmäiset päivät kuluu varmasti vain ihmetellessä toisen ihanuutta ja painaen mieleen joka ikisen piirteen pikkuisesta.

Nyt kun laskettu aika alkaa läheneen niin johan olen saanut kuulla kommentointia siitä kuinka pieni maha minulla on ja olenko oikeasti niin pitkällä. Omaan silmääni maha on juuri minulle sopivan kokoinen eikä tunnu mitenkään pieneltä. Alussa se kasvoi ihan hurjaa kyytiä, mutta sitten näin loppua kohden kasvu on rauhoittunut paljonkin. Mulla on jokaisessa odotuksessa ollut ihan erikokoiset mahat ja siihen vaikuttaa myös paljon se että aamuisin ei ole pahemmin turvotusta ja illalla paisun kuin pullataikina. Kyllä tämäkin pötsi tekee kengännauhojen sitomisesta, sukkien laittamisesta ja muusta kumartelusta jonkin verran hankalaa. Sitä on tullut taas kehitettyä kaikenlaisia kikkoja kun iltaisin laittaa villasukkia jalkaan. :) Myös jalkojen seivaaminen on aika mielenkiintoista puuhaa.

Silti minusta on niin mahdottoman ihanaa kun tuo maha tuossa keikkuu mukana ja toisaalta jo niin paljon harmittaa kun pian siitä pitää luopua. En muista että olisin yhdessäkään odotuksessa kuvannut ja silitellyt vatsaani näin paljon. Olen myös kuvannut sitä kun Mini myllää masussa minkä kerkeää, aika melske siellä masussa välillä käykin. Tämä odotus on ollut tähän mennessä kyllä helppo ja olen sen vuoksi pystynyt tästä niin paljon nauttimaan. Ei ole edes pahemmin liitoskipuja ollut ja närästyskin riippuu paljon siitä mitä olen illalla suuhuni laittanut. :)


Nyt sitten vain nautitaan näistä viimeisistä viikoista tämän masun kanssa ja laitetaan kaikki valmiiksi Miniä varten.

Oikein ihanaa viikonloppua kaikille!

23 kommenttia:

 1. Ihana masu on kyllä sullakin ! ♡

  Meillä odotetaan myös kovasti, milloin pikkuinen saapuu ja minkänäköinen hän tulee olemaan :) Saa nähdä kenestä on kopio tällä kertaa. Evelyn oli aivan Aleksin näköinen ja niin on oikeastaan edelleen, joitakin piirteitä kyllä on multakin saanut :D

  Hyvät viikonloput myös sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.♥
   On kyllä niin jännittävää odottaa millainen pikkuinen sieltä maailmaan saapuukaan. Onneksi me kohta jo molemmat saamme pikkuisemme syliin asti.♥

   Poista
  2. Niimpä :D Joka päivä odotan jo, että millon alkaa tapahtumaan vaikka samalla se onki pelottava ajatus :D

   Poista
  3. Synnytys on kyllä sellainen, että sitä loppu vaiheessa jo odottaa ja ajattelee niin kovasti ja sitten kun supistukset alkaa niin miettii että ei tässä nyt mikään kiire olis ollut. :D

   Poista
  4. Samaa mieltä :D Siinä vaiheessa melkee rukoilee, että saispa vielä olla kotona ilman huolen häivää :'D

   Poista
 2. Ihana on masunen ♥ Miksi kaikkien muiden masu näyttääkin aina niin ihanalta ja söpölttä ja oma oli jotain ihan muuta.. :D

  VastaaPoista
 3. Kaunis masu! <3 ja nauti nyt mammalomasta ja viimeisistä raskausviikoista! Kohta hän on täällä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.♥
   Kyllä todellakin nautin. :) Ajatella että pian saan jo oman pikkuiseni syliin asti.♥

   Poista
 4. Ihana ja kaunis masu <3
  nyt nauttimaan loppuajasta ja todella paljon tsemppiä tulevaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.♥
   Kyllä täällä niin nautitaan tästä. Ei edes katkonaiset yöt haittaa, kyllä tämä odotusaika sen verran ihanaa on.♥

   Poista
 5. Ehkä sen takia kun tiedät kyseessä olevan viimoinen raskaus olet kuvannut ja silitellyt masua enemmän. Nätti maha tuo onkin. <3 Nauti, vielä kun voit. Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.♥
   Näin minäkin olen asian ajatellut. Olen kyllä ottanut nyt kaiken irti tästä viimeisestä odotuksesta. :)

   Poista
 6. Oi miten upea maha <3 Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Voi miten kaunis olet ja tuo maha! <3 Ihanaa äitiyslomaa!

  VastaaPoista
 8. Kun mulla oli vauvakuume pahimmillaan niin tuntuu että joka puolella oli vaan raskaana olevia ja niin palavasti halusin oman masun jota silitellä. Mäkään en tykkää että kukaan vieras tulee mahaa silittelemään. Tutut saa kyllä koskee, tosin harva niin tekee. :)
  Kiitos paljon tsempeistä.♥

  VastaaPoista
 9. Jännittävää lukea näitä loppuraskauden juttuja kun omakin loppuraskaus on vielä tuoreessa muistissa :) Mielenkiintoista myös kurkata (ainakin omassa mittakaavassani) suurperheen elämään, kun itse tässä on opetellut vauva-arkea vasta oman esikoisen kanssa. Jään seurailemaan blogiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa seurailemaan. :)
   Tämä loppuraskaus on kyllä jännittävää, vähän niin kuin alkuraskauskin. :) Ihanaa aikaa sinne esikoisen kanssa.♥ Itsellä tulee elokuun toinen päivä kuluneeksi 10 vuotta esikoisen syntymästä.

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...