Kaksplus.fi

perjantai 31. heinäkuuta 2015

Raskausviikko 37+0 Täysiaikainen

Näin se on, jos Mini päättäisi syntyä nyt häntä ei pidettäisi enää ennenaikaisena. Ajatella että Mini on nyt valmis vauva ja voi oikeastaan syntyä ihan koska vain. Vauvan paino on nyt n. 2950g, pituus päästä peppuun n. 33cm ja koko pituus n. 46cm. Ajatella että nyt tuli täyteen 37+0 joten sehän strattasi käyntiin jo 38 raskausviikko, hurjaa!!!

Lähestyvä synnytys pyörii päivä päivältä enemmän mielessä ja pää tuntuu olevan ihan täynnä vauvaa. :) Olen myös miettinyt paljon sitä mitenköhän Aino tulee suhtautumaan vauvan tuloon ja siihen kun olen sairaalassa vauvan kanssa. Aino on nimittäin oikea äidin tyttö ja on erittäin mustasukkainen. Mietin myös sitä, että kuinka kova ikävä minulla tulee olemaan lapsia, sillä synnytyksen jälkeen olen aina ollut erittäin herkillä. Nämä pyörivät päivittäin mielessä ja tulevat varmasti pyörimään ihan loppuun asti. 


Samalla kun pyörittelen päässä noita aiheita, niin pitäisi oikeastaan miettiä sitä kuinka toimitaan jos lähtö tulee päivällä. Kuinka nopeasti J kerkeää töistä kotiin? Kuka tulee katsomaan lapsia, vai napataanko heidät mukaan ja vanhempani nappaavat heidät kyytiin sairaalalta kun sinne päästään. Kuka kerkeää päästämään koiraa pihalle. Jos lähtö tulee yöllä (niin kuin muista on tullut) niin päästäänkö naapurin mummulasta tänne katsomaan? Jääkaapin oveen pitäisi tehdä ohjeet, monelta koululaisella alkaa koulu ja pitää olla bussipysäkillä ja milloin eskarilaisen pitää olla esikoulussa. Jos lähtö tulee kun on Lumin pistospäivä niin pitää olla ohjeet mistä lääke löytyy ja monelta pistäminen ja muiden lääkkeiden otto tapahtuu. Paljon on vielä tekemistä tämän suhteen ja ihme kyllä olen enemmän huolissani juuri näistä asioista kuin itse synnyttämisestä. :)

Tottakai synnytys jännittää ja mietin sitä kuinka tulen kestämään kivut ja kumpa vain kaikki menisi hyvin. Toisaalta en halua tehdä pahemmin mitään suunnitelmia, koska synnytys tuskin sujuisi sen kaavan mukaan mitä olen ajatellut. Siksi olen päättänyt etten mieti sitä turhia. Toivon että kaikki menee hyvin ja luotan kätilöihin ja heidän ammattitaitoonsa.


Pieniä hankintoja olen tehnyt vielä Minille, mutta kaikki tarpeellinen on kyllä kasassa. Viimeisimpänä hankin Milestone Baby cards vauvakortit, joita olen katsellut jo pitkään. Nyt ne kotiutuivat ja aikas ihania ovat. Facebookin kirpparilta löysin kauan metsästämäni ihanaakin ihanammat Newbien nallepyllyt koossa 56cm.

Toiveena olisi että Mini pysyttelee masussa lähelle laskettua aikaa, sillä elokuun alku on meillä todella täynnä ohjelmaa. Tänä viikonloppuna ei ainakaan parane syntyä, sillä J viettää kolmekymppisiään, ensi viikolla juhlitaan meidän 10v esikoista ja 9v kummipoikaa. Sitten alkaakin jo koulut ja esikoulu, on meidän 5v hääpäivä ja lista vain jatkuu ja jatkuu. Sillä lasketun ajan viikolla alkaa jo rauhoittumaan, joten silloin Minin olisi hyvä syntyä. :)

Nyt ihanaa perjantaita kaikille!

24 kommenttia:

 1. Onnea täysiaikaisuudesta! Täällä nyt se 41+0 eikä naurata enää :D onneks vointi on tosi hyvä! Eilen kerättiin mustikoita 3 tuntia ja oli ihanaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.♥
   Kyllä ne lasketunajan jälkeiset päivät tuntuu kovin pitkiltä, mutta ei enää kauan kun pikkuinen sieltä syntyy. Jospa jo vaikka ihan piakkoin. :)

   Poista
 2. SInulle tuo masu vain sopii. <3 Itse näytin lähinnä kiukkuiselta sotanorsulta.. ;)
  Ja muistan niin elävästi tuon ajan kun mietin koko ajan miten toimitaan kun lähtö tulee ja miten arki pyörii kotona kun olen itse pois. Koululaisten kanssa on niin monta asiaa mietittävänä. Synnytystä en ehtinyt miettiä oikeastaan ollenkaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos.♥
   Ei tässä kyllä kerkeä niin paljon itse synnytystä miettimään. :) Muistan kun säkin näitä asioita pyörittelit ja kaikki meni kuitenkin hyvin. Varmasti menee meilläkin, mutta aina nämä asiat kuitenkin "vaivaa". :)

   Poista
 3. Onnittelut täysi
  aikakaudesta. :)

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä loppumetreihin <3
  Meillä ainoastaan esikoinen on syntynyt 41+1, eli "yliajalla" mutta muut ovatkin sitten tupsahdelleet viikkojen 36 ja 39 välissä! Että tosiaan, teidän pieni voi syntyä nyt ihan milloin vain :)

  Mistähän se johtuu muuten, että tosi usein sinne synnärille lähdetään yöllä? :)
  Oiskohan päivän touhuista rauhoittumisella jotain vaikutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.♥
   Meilläkin meni esikoinen yli reilusti, mutta muut ovet syntyneet joko päivä ennen tai päivä jälkeen lasketun. :) Joten niille paikoille odotan Mininkin syntymän ajoittuvan.

   Kai sitä yöllä rentoutuu sen verran että synnytys sitten vain käynnistyy. Olis outoa jos tästä lähdettäisiin päivällä synnyttämään. :)

   Poista
 5. Voi, kohta hän on täällä! Ihana tuo masu kyllä, ihan tulee omaansa ikävä :'D

  Ja noi milestone-kortit on kyllä tosi kivat, harmittaa kun meillä jäi ne sitten tilaamatta vaikka tarkoitus oli! Kiva sitten nähdä millaisia kuvia otatte, jos niitä blogiin aiot postatakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on.♥
   Kiitos, mä kyllä niin tykkään tästä mahasta ja tulen vrmasti niin ikävöimään sitä.

   Mä oon pyöritellyt että tilaanko nuo vai enkö, mutta kyllä ne sen verran kivat on että pakkohan ne oli sitten tilata. :) Varmasti tulee täälläkin kuvia näkymään. :)

   Poista
 6. Oot kyllä niin kaunis mamma ♥ Onnea täysiaikaisuudesta :) Jännät viikot; koskaan ei tiedä millon se pikkuinen päättää syntyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos.♥
   Kyllä tässä alkaa jännäämään että koska pikkuinen syntyy. Ja nämä viimeiset viikot tuntuu kyllä vierivän niin vauhdilla.

   Poista
 7. Toivottavasti pikkuinen pysyisi mahassa lasketulle viikolle, niin saisitte juhlat juhlittua ensin. :D

  VastaaPoista
 8. Aika menee niin nopeaan. Hurjaa! =)

  VastaaPoista
 9. Onnea täysiaikaisuudesta, enää ei tarvitse kauaa odotella <3

  VastaaPoista
 10. Voi että kuinka aika menee nopsaan! Ei mee enää kauaa kun teidän Minikin tänne tupsahtaa :D
  ja kyllä kaikki varmasti menee hyvin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika tuntuu nyt lentävän siivillä. :) On vain yksi hujaus kun Mini on jo sylissä.♥
   Luotan siihen että asioilla on tapana järjestyä. Kun synnytys sitten lähtee käyntiin niin kaikki varmasti hoituu omalla painollaan. :)

   Poista
 11. Pian saammekin varmaan ihastella ihanien masukuvien sijaan suloisia vauvakuvia.
  Toivotaan silti, että Mini päättää syntyä vasta lähellä laskettua aikaa, jotta kiireenne olisivat jo hellittäneet.
  Onnea täysiaikaisuudesta ja stemppiä loppu metreille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mitä luultavammin kyllä. :)
   Toivotaan tosiaan että Mini viihtyy vielä masussa. Eihän laskettuunkaan ole enää kuin 20 päivää!! :D
   Kiitos.♥

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...