Kaksplus.fi

keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Erotuomarina

Älkää nyt viitsikö, voitte hyvin leikkiä samaa leikkiä. 
Toinen voi olla vaikka sen täti joka tulee kylään kahville. 
Kyllä voitte piirtää samoilla värikynillä, älä omi kaikkea että toinenkin saa! 
Mahdutte kaikki kyllä leikkimään tässä! 
Ei vedetä kyllä mitään rajoja! 
Älä ota toiselta kädestä, se ei tunnu yhtään kivalta! 
No voisitteko vain leikkiä autolla vuorotellen? Niin molemmille jää hyvä mieli. 
Voisitteko vaan nyt leikkiä sovussa?!

Kun on monta lasta tulee eteen väkisinkin tilanteita, jossa joutuu toimimaan erotuomarina vähän väliä ja ohjaamaan leikkiä niin sanotusti oikeaan suuntaan. Erimielisyyksiltä ja taisteluilta ei selviä ja on ihan hyvä että niitä välillä onkin, mutta ainakin suurimmat saadaan selvitetyksi. Monesti lapset leikkii jakautuen kahteen. Kaksi vanhinta keskenään ja kaksi pienintä taas keskenään. Silloin leikit sujuukin yleensä hyvin, sillä onhan isommilla jo ihan eri touhut kuin kahdella pienimmällä. Joskus kuitenkin kaikki haluavat leikkiä samaa ja silloin niitä tilanteita tulee ja paljon.

Ton kanssa ei vaan voi leikkiä!
Toi haluaa että mä oon äiti ja mä haluun olla sisko!
Toi vaan pilaa koko leikin!
Toi ei tajuu että sen piti olla koira!
Sä et nyt saa enää leikkiä tätä!
Mee pois!

Päivässä kuuluu välillä lukuisia kertoja sana, Äiti! Yleensä käyn katsomassa mistä kenkä puristaa ja sen mukaan sitten teen ratkaisun, että annanko lasten selvittää riidan itse vai tarvitaanko siihen apuani. Aika monta tilannetta sopivat keskenään, mutta välillä on kyllä hyvä pistää tilanne poikki ja ohjata leikin kulkua tai sitten vaihtaa leikki kokonaan. Aino ei tietenkään ole aina ihan perillä leikin kulusta ja ymmärrä vielä niin hyvin roolia mikä hänelle on leikissä jaettu ja hermostuukin kun ei saa tehdä asioita omalla tyylillään. Iida osaa hyvin jo olla noteeraamatta Ainon puuhia, mutta Lumi ja Matias huomaa heti jos Aino ei leiki tavalla jolla pitäisi. Silloin monesti meinaavat lempata toisen heti leikistä, mutta Iida monesti pitää Ainon puolia, jolloin leikki taas jatkuu.


Eiks noi tajuu että haluun olla yksin?!
Voisitko pitää noi pois?!
Sano noille ettei tänne saa tulla!
Antakaa mun olla!

Iida on sen verran muita vanhempi, että tykkää puuhailla kaikkea ihan yksin. No tietenkin kun hän on yksin jossain kiinnostaa toisia paljon, mitä se sisko nyt puuhailee. Ja koska ovat erittäin uteliaita, niin pian on kolme tapausta tunkemassa itseään Iidan seuraan. Silloin puutun monesti heti siihen ja ohjaan kolmikon muualle. Vanhin haluaa omaa tilaa ja sitä pitää välillä saada tämän menon keskellä. Vaan helppoa ei ole pitää muita poissa ja puolituntiakin tuntuu puolelta päivältä. Tekemisen pitää olla erittäin mieluista että kolmikko pysyy poissa eikä häiritse siskoa. Monesti Iida meneekin sitten yläkertaan tekemään omia juttujaan, kun siellä saa olla rauhassa.

Saa nähdä mikä meno on vajaan vuoden päästä kun Hugo työntää oman lusikkansa tähän soppaan. Voin jo kuvitella kuinka pienet kädet koskevat varsinkin niihin hienoihin legorakennelmiin, junarataan ja palikkatorneihin. Kuinka kaikkea pitää päästä koskemaan ja maistamaan. Mahtaa se jälleen olla mielenkiintoista aikaa ja luulen että erotuomarille on tässä taloudessa töitä vielä moneksi vuodeksi eteenpäin.

16 kommenttia:

 1. Heheh on siinä varmasti äidinkin mielikuvitus kovilla, että saa jokaiselle mieluisan vastauksen =D tsemppiä ja pitkää pinnaa!! Fazerin sinistäkin joskus ;)

  VastaaPoista
 2. Hah:D kuulostaa niiiiin tutulta. Sen tietää jo siitä äänen sävystä millä ÄITIII huudetaan että mikä on homman nimi=) Musta tuntuu että meidän muksuilla on ainakin jotain kausiakin tämän asian kanssa, välillä menee monia päiviäkin, että leikit menee putkeen ja välillä saa olla minuutin välien selvittelemäs kahinoita.Ehkä se tästä, joku päivä...=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuo äänensävy kertoo ktllä niin paljon. :D
   Jossain ihme kausissa tämä meilläkin menee ja eniten kiistaa on aina silloin kun ollaan lomalla, esimerkiksi nyt syyslomaillessa näitä tilanteita on ollut enemmän. :)

   Poista
 3. Voi eikä :D Tuota sitten odotellessa! Meillä se on kutakuinkin näin "äiti henni tulee! äiti henni ottaa! henni eieieiei! hennillä on minun lelu!" Henni ei oikein noteeraa helmin raivoomista vaan jatkaa leikkejään yleensä vaikka toiselta nousisi millanen savu korvista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, noinhan se juuri menee. :)
   Pienemmät ei yleensä noista kielloista niin perusta vaan ihmettelee vaan että mitä tuo tossa nyt vauhkoo. :D

   Poista
 4. tuttua, tuttua.. t. 6.n äiti

  VastaaPoista
 5. Täällääkin tytöt tappelee aika useinkin joka päivä. :S

  VastaaPoista
 6. Huohhelihuoh, mitä tuohon nyt sanois muuta kuin että tutulta kuulostaa <3 Tsemiä <3 :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...