Kaksplus.fi

torstai 1. lokakuuta 2015

Miten äiti voi?

Synnytyksestä on nyt kulunut kuusi viikkoa ja ajattelin kertoa kuinka tämä äiti voikaan. Sillä aika moni on kysellyt nyt lähiaikoina että kuinka ihmeessä jaksan näin monen lapsen kanssa. Ihanaa huomata että monia kiinnostaa jaksamiseni.♥ Pitää heti aluksi todeta, että mielestäni todella hyvin. Eihän tämä arki nyt koko ajan mitään ruusuilla tanssimista ole ja välillä tekisi mieli vaan oikaista sohvalle ja nukkua vaikka edes se vartti tai tunkea korvat täyteen pumpulia kun melutaso kämpässä nousee. Päikkäreihin ei kuitenkaan ole mahdollisuutta, ellei kaksi pienintä nuku samaan aikaan. Mutta olen niin odottanut tätä vauva-arkea että pieni väsymys ei paina. Elän niin tässä kuplassani ja hormonihuurut auttaa hyvin jaksamaan. Myös päiviin on löytynyt jo jonkin moinen rytmi, joka helpottaa kyllä kummasti.

Aluksi koitin myös sinnikkäästi pitää kotia ihan tip top (voiko meidän kämppä muka koskaan olla sellainen kun sitä mukaa sotketaan kun mä siivoon), sillä en kestä jos kotona on kaaos. Koska Hugo kuitenkin viihtyy niin paljon sylissä, niin päätin että nyt on höllättävä. Nyt kotona on kertynyt pöydille epämääräisiä pinoja posteja ja kaiken maailman lappusia sekaisin. Pyykkivuori muistuttaa välillä oikeasti sitä vuorta ja imuria ulkoilutetaan harvemmin kuin yleensä. Lastenhuoneessa on välillä kaikki lelut yhtä aikaa lattialla ja helpompaa on välillä sulkea vain ovi. En kyllä edelleenkään kestä sotkua, mutta pakko se on vähän höllätä. En halua väsyttää itseäni siivoamisella. Ennemmin vähän kämppä sikin sokin kuin väsynyt äiti lasten kanssa. Kunhan Hugo vielä kasvaa ja alkaa viihtyä lattialla niin silloin on sitten aikaa siivoillakkin.

Kortti kehyksessä saatu walldesign.fi

Mandugassa poika viihtyy hyvin ja silloin saan tehtyä paljonkin. Silloin on myös hyvin aikaa keskittyä isompiin, jotka kaipaavat myös äidin huomiota. Mielestäni olen hyvin saanut oltua kaikkien kanssa, eikä kukaan ole jäänyt ilman huomiota. Kun koko päivän sitten touhuaa lasten kanssa niin illalla tarvii sitä aikaa ihan itselle. Hugo nukkuu onneksi pienet iltatirsat miltei joka ilta. Silloin kaivan esille läppärin sekä suklaata ja istun sohvalle ja syvennyn blogeihin tai surffaan nettikaupoissa. Heh, joskus tosin syön suklaata ja laitan pyykkiä kuivumaan tai viikkaan kaappiin. Omalta ajalta sekin tuntuu kun sen saa tehdä ihan yksin. Kun sitten pääsee nukkumaan niin uni tulee kyllä hetkessä.

Kävin tällä viikolla myös jälkitarkastuksessa. Siellä oli ne perus höpinät kuulumisista, ehkäisystä, pissanäyte, punnitus ja Hb. Mulla oli kaikki niiltä osin kunnossa ja Hb oli taas 148 joka on normaali mulle. Vaaka oli myös mukavalla päällä ja näytti nyt 59 kiloa. Oma tavoite on 58kg (paino ennen raskautta 56) joka olis mulle oikein passeli. Hyvin on tuo paino tullut alas tällä sipsin ja suklaan mässytykselläkin. Imetys kyllä tiputtaa tehokkaasti. Toisaalta mulle on ihan sama mitä vaaka näyttää kunhan itellä on hyvä olla. Lupaa en vielä saanut tehdä kuin syviä vatsoja, sen verran on vielä sitä vatsalihasten erkaumaa. Ei siis kiirehditä vatsalihasten suhteen, vaan otetaan rauhallisesti.


Tiivistettynä tämä äiti on opetellut hieman hölläämään, voi ja jaksaa hyvin sekä nauttii uudesta ihanasta arjesta viiden lapsen kanssa.

20 kommenttia:

 1. Kiva kuulla että teillä sujuu noin mukavasti <3 ja siis oot jo ihan mallin mitoissa :D Uskomatonta!

  VastaaPoista
 2. Ihana kuulla ❤ ja siivoamisesta täälläkin on tingitty- sitä ehtii sitten myöhemmin! Mukavaa alkanutta lokakuuta teille ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, aina kerkee myöhemmin siivoon. :)
   Kiitos ja ihanaa alkanutta lokakuuta sinne myös.♥

   Poista
 3. Ei kannata ottaa tosiaan stressiä nyt siitä siivoomisesta, ehdit tehdä sitä myöhemmin vaikka kuinka paljon! Mukavaa,että teillä arki sujuu hyvin ♡ Ja sä oot tosiaan jo uskomattoman hyvissä mitoissa! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nea.♥
   Välillä tekis mieli siivota koko kämppä kerralla kuntoon, mutta silti kuitenkin vietän aikaa ennremmin lasten kanssa..kerkeehän sitä huomennakin siivota. ;)

   Poista
 4. Olipa kiva lukea näin kivoja kuulumisia! :) Ja olet kyllä palautunut ällistyttävän hyvin! Itsekin oon nyt joutunut hieman hölläämään ton siivoomisen suhteen, vaikka vaikeeta se kyllä on. Etenkin kun näin syksyllä hiekkaa tulee koirien tassuissa joka päivä monta kertaa sisälle asti, välillä on vaan pakko tehdä edes pikaimurointi ettei hiekka rahise varpaissa. Mutta sama ajatus kuin sinulla, ennemmin hyvinvoiva ja jaksava äiti kuin koko ajan siisti koti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija.♥
   Sitä hiekkaa tulee kyllä ihan käsittämättömän paljon sisälle ja mä harrastan myös noita pikaimurointeja. :) Sitten sitä kerkee ja joutuu imurin kanssa huhkimaan kun pienet viettää lattialla paljon aikaa ja laittaa tyyliin kaiken suuhun. :)

   Poista
 5. Hyvältä näyttää! :) kiva kuulla, että vointi on hyvä. Sulla tuota laumaa kun riittää <3

  VastaaPoista
 6. Tuo on kyllä hyvä taito,osata laittaa asiat tärkeys järjestykseen. Ei niihin lehtipinoihin kukaan kuole=) Nyt vaan nautit siitä kuplassa elosta<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatii vähän harjoitusta sulkea silmät tolta tavaramäärältä, mutta kyllä se tästä. On noidan lasten kanssa niin ihana viettää aikaa.♥

   Poista
 7. Mä hölläilin kans Hipun ollessa ihan pieni. Imuri oli ainut jota oli kyllä ihan pakko heiluttaa lähes päivittäin tän koiralauman takia, mutta muuten hölläsin. Ja se kannattaa! Nyt en muista sitä sotkua yhtään mutta sen ihanan ajan vauvan kanssa sitäkin paremmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennemmin sitä muistaa tämän ihanan vauva-ajan kuin sen kuinka aina oli siistiä. Nyt pitää nauttia tästä ajasta.♥

   Poista
 8. Tätä olen minäkin miettinyt, että miten ihmeessä sitä jaksaa useamman lapsen kanssa kun tämän yhdenkin äitinä on välillä kädet niin täynnä ja väsy painaa. Kiva kuitenkin tietää, että se on mahdollista ja vieläpä ihan täysjärkisenä ;)

  Hienoa, että voit ja jaksat noin hyvin, vaikka menoa siellä varmasti riittää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. :) Sitä on kasvanut tämän lauman mukana ja tuntuu niin normaalilta että ympärillä tapahtuu koko ajan. Ulkopuolisia saattaa hirvittää mutta meille tämä on sitä normaalia arkea. :D Välillä sitä järkeä kyllä koetellaan. ;)

   Poista
 9. Vau miten hyvältä näytät! Raskaudesta ei näy jälkeäkään <3 Kyllä siivoamiset ehtii tehdä myöhemminkin, arki on nyt varmasti hektistä, yritä nauttia siitä ja levätä. Meillä on ainakin sotkua aina, vaikka kuinka siivoan, lapset sotkee sitä mukaan. Se on lapsiperheen arkea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura.♥
   Sehän se on että vaikka kuinka siivoo niin sitä sotkua kyllä piisaa. :)
   Viikonloppusin olen koittanut siivota pikkuisen enemmän kun J ei mene töihin. Parissa tunnissa saa jo vaikka mitä aikaan. :)

   Poista
 10. Hienoa kuulla, että voit hyvin! :) Ja tuo höllääminen on ihan hyvä! :) itsellekin se oli aika vaativaa, mutta vielä yhden lapsen kansssa sotkut pysyy ihan siedettävissä rajoissa, ainakin toistaiseksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä on pitänyt nyt höllätä tai muuten ei millään jaksais pyörittää tätä arkea. Varsinkin kun välillä kukutaan yöllä Hugon kanssa. :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...