Kaksplus.fi

tiistai 10. helmikuuta 2015

Miten raskausuutiseen on reagoitu?

Paljastin täällä blogin puolella salaisuuteni viime viikon perjantaina ja muutamalle läheiselle pari päivää aikaisemmin. Kun tein positiivisen testin kerroin siitä ensin ystävälleni joka oli itsekkin raskaana. Olin tuolloin ihan alussa ja halusin pitää tämän kanssa ihan matalaa profiilia. 

Kun raskaus sitten eteni ja viikkoja kertyi uskalsin paljastaa siskolleni ja parille ystävälle, myös J kertoi parille omalleen. Sitten päätettiin ettei kerrota kenellekään enne kuin ollaan käyty nt-ultrassa. Tasan viikko sitten oli tuo päivä ja saimme onneksemme hyviä uutisia. Päätin yllättää äitini ja ajella suoraan ultrasta hänen työpaikalleen. Soitin että olen tulossa ja yksin. :) Kun pääsin työpaikalle ja kaivoin laukkuani aavisti äitini siinä mistä oli kyse. Sain halauksen ja onnitteluja. Iso kivi vierähti sydämmeltä, sillä olin jännittänyt tätä paljon. Juurikin sitä kuinka perheemme reagoi uutiseen viidennestä lapsesta. Pidetäänkö meitä jo ihan hulluina? Oli ihanaa kun oman perheen vastaanotto tämän uutisen kanssa oli niin lämmin ja ihana.

Seuraavana päivänä kerroin yhdelle ystävälleni ja sitten J:n äidille. Hän kysyi että koska olisi laskettu ja kerrottuani sanoi että no elokuussa riittää sitten synttäreitä. Hänkin oli ihan iloinen puolestamme. J ei ollut yhtään innostunut kertomaan ja hänellä on myös monta ystävää jolle ei ole halunnut asiasta kertoa, koska ei jaksa kuunnella sitä "oletteko uskontoa vaihtaneet" "miten muka mahdutte asuntoonne" "ethän muuta kerkee kuin töissä käymään" "tarviitte kohta linja-auton" jne. Ymmärrän kyllä, koska itsekkään en haluaisi niitä kommentteja kuulla.


Lapsillekkin on nyt kerrottu tulevasta pikkusisaruksesta. Iida otti asian todella hyvin ja oli yhtä hymyä. Ainon synnyttyähän hän ilmoitti että "jos näitä tulee lisää niin muutan naapuriin". :) Kysyinkin että joko olet muuttamassa niin tyttö vastasi että "ei, perhe on tärkein" ja pääsen sitten hoitamaan sitä ja kumpa se olisi tyttö. :) Lumi kysyi uutisen kuultuaan että "oikeesti vai" ja Matias alkoi huutamaan "no eihän oo kun en mää nää sitä" ja katsoi samalla mun mahaa. :) Hih, ihana! Aino puolestaan ei vielä asiaa ymmärrä joten hänen kanssaan asia otetaan puheeksi sitten myöhemmin. :)

Jännitin todella, todella paljon kun julkaisin salaisuus- postauksen täällä blogissa, mutta olikin ihana huomata kuinka teitä oli niin monta onnittelemassa ja kuinka moni muisti tämän olevan minun suurin haaveeni. Monen kommentin kohdalla itku pääsi ja oli ihana huomata että muut olivat aidosti onnellisia puolestamme. Kiitos siis teille kaikille vielä kerran.

Niin monesti törmää siihen ikävään asiaan ettei raskausuutisen kerrottua kukaan pahemmin enää onnittele, varsinkin jos kyseessä on jo esim se kolmas, neljäs tai viides lapsi. Olen törmännyt tähän jo edellisen raskauden kohdalla. Se vetää mielen matalaksi, kun itse sitä on kuitenkin niin onnellinen ja jos joku kuullessaan tokaisee vaan että "ai taas vai", niin ei kyllä tuu kamalan kiva olo. Ihmeekseni olen saanut tähän asti vain kivoja onnitteluja tämän raskauden kanssa. :)

24 kommenttia:

 1. Ihania nuo lapsiesi kommentit! <3
  Minusta jokainen raskaus on onnittelun paikka. Se on ihme, joten onnittelen vielä kerran. Onnea! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos Selina.♥
   Lapsilta saa aina parhaat kommentit. :) Ihan samaa mieltä olen kanssasi siitä että jokainen raskaus on ihme ja onnittelun paikka. :)

   Poista
 2. Noi kommentit on niiiiin tuttuja. Parhain oli ku kysyttiin että eikö todellakaa tiietä mikä kondomi on ja että eikö niitä saa enää äitiyspakkauksen mukana. Ja aina jaksetaan kauhistella ku sanon että meidän lapsiluku todnäk ei oo vielä tässä. Ihan varmasti sitä kuulee kaikenlaista, mutta mitä sitte. Kaikki lapset on rakkaudella valmistettu, teidän valinnat ja teidän perhe. Tsemppiä! 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. ♥
   Jotkut vaan osaa päästään niitä sammakoita suustaan, vaikka vois pitää mölyt mahassaan. Kyllä sitä välillä harmittavan paljon kuulee näitä ihme kyselyitä perheen koosta ja kauhistellaan jos toiveissa on lisää. :/

   Poista
 3. Noi "tarviitte kohta linja-auton" jne kommentit on niin rasittavia! Mun anoppi on muutaman kerran tässä Lucan syntymän jälkeen sanonut ihan suoraan että nyt olis hyvä pitää taukoa. :D oon sitten monesti miehelle sanonut että eiköhän pyöräytetä vielä yksi tähän perään niin loppuu ne huutelut :D

  Jokaisella kuitenkin on se oma elämä elättävänä ja elämähän on valintoja :)

  Mun poika sanoi kans että muuttaa pois jos tulee vielä lapsia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo muilla se suurempi huoli noista autoon mahtumisista ja kodin koosta taitaa olla kuin perheillä itsellään. :D Meillä lapset ainakin viihtyy samoissa huoneissa ja kun aika tulee että halutaan omaa tilaa niin varmasti jokaiselle sellaista järjestyy. :)

   Hih, siellä pojalla sitten samat aatteet kun meidän tytöllä pari vuotta sitten. :D

   Poista
 4. Minusta on vaan ihanaa, kun jotkut "uskaltaa" vielä nykypäivänä tehdä useamman lapsen. <3

  VastaaPoista
 5. Olipa jotenkin ilkeitä noi kommentit. Mitäpä se muille kuuluu =/ toisesta sisään ja toisesta ulos! ihania toi pienten kommentit tosiaan =) sieltä se totuus tulee heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne aikalailla kirpaisee kun niitä heitellään..eipä ne uppoo vaikka olis osa huumorilla heitetty. :/ Kyllä sitä on oppinut ottaan noita toisestakorvasta sisään, hetken jäänyt kalvamaan, mutta sitten unohdettu. :)
   Lapset on kyllä ihan huippuja laukomaan noita juttuja. :)

   Poista
 6. noi kommentit on kyllä niin tökeröitä! Meillä nyt kolme lasta pienillä ikäeroilla ja kun kolmas ilmoitti tulostaan ja kun se jossain vaiheessa selvisi äitilleni ensimmäinen kommentti oli -oliko se vahinko ja tietääkö kalle ( lapsen isä siis) . ei tuntunut kyllä kovin kivalta kun tietysti asia oli ihan suunniteltu ja haluttu. nyt välillä neljäs lapsi mielessä pyörähtää mutta huomaan ajattelevani paljon juuri sitä mitä ne ulkopuolisetkin asiasta jo sanoisi, taasko, eikö noita jo olisi, ei osaa enää töihin lähteä ym tuollaisia tökeröitä heittoja..

  Mutta itekkin olen kyllä aina iloinen vauva uutisista ja onnittelen ihan sydämmestäni oli se raskaus sitten eka tai viides . ja on juuri ihanaa että jotkut uskaltaa tosiaan tehdä niitä mukuloita useammankin sen normi kahden sijaan. ja minusta se oman sydämen äänen seuraaminen on se tärkein juttu ja tehdä juuri niin kuin itsestä oikeaksi tuntuu eikä välittää toisten mielipiteistä!
  -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. :( Nää kommentit kyllä kirpaisee ja inhottavaa kun niin moni niitä joutuu kuulemaan. Kyllä sitä aina pohtii mitä muut ajattelee kun lapsia tulee lisää, mutta jos vielä lisää haluatte niin älkää viis veisatko muiden mielipiteistä, eihän teidän ratkaiut kuulu heille.♥

   Itsekkin vauvauutisia kuullessa onnittelen aina, sillä kyllä se niin upea ja mahtava juttu vain on, oli se lapsi sitten perheen kuinka mones vain. :) En voisi edes kuvitella etten onnittelisi.

   Poista
 7. mulla on mennyt uutinen ohi, jotrn onnea raskauteen ^_^

  VastaaPoista
 8. Mä en pysty käsittämään, että ihmisten mielestä on ok arvostella muita lapsimäärästä tai "vitsailla" just jostain linja-autosta. Jokaisen ihmisen oma asiahan on kuinka monta lasta haluaa. Vaikka itse ei haluaisi kuin yhden tai kaksi niin ei se tarkota että joku viidettään odottava on tullut vahingossa raskaaksi tai lapsi olisi virhe. Inhottavaa jos ensimmäinen ja toinen lapsi muka ansaitsee onnittelut ja muut sit ei kun se kaksi lasta on se normi ja "oikea" määrä. Teidän lapsi on toivottu ja rakastettu ja raskaus ansaitsee ihan yhtä sydämelliset onnittelut.
  Mä oon hirveän iloinen teidän puolesta, kovasti olinkin toivonut että tämän toiveesi vielä saisit. Musta on myös tosi kiva, että on blogi jossa odotetaan samoihin aikoihin kuin meilläkin, me ollaan vain pari viikkoa teitä jäljessä :)
  Meillä odotetaan vasta toista, mutta mua jännittää kertoa, kun asutaan vielä pienessä kolmiossa vuokralla. Tarkotuksena olis saada isompi asunto ostettua ennen vauvan tuloa, mutta ei tietenkään ole takeita että sellanen löytyy ihan ajoissa. Vähän mietin että ajatteleeko meidän perheet, että lapsi on vahinko ja ollaan ihan hulluja. Tai sit että miehen vanhemmat ajattelee että mä olen jotenkin tätä lasta vaatinut vaikka ei taloakaan vielä ole (mä oon kotona esikoisen kanssa, joten miehen palkalla eletään ja se sen asuntolainankin maksais). Ihan yhdessä kuitenkin päätettiin että vauva saa tulla, mies jopa innokkaampi kuin minä, mä olisin vielä muutaman kuukauden jaksanut odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista.♥
   On kyllä käsittämätöntä että näitä jutuista vitsaillaan vaikka nämä ovat juuri perheen omia ratkaisuja. Toivon todella että perheenne ottavat tämän iloisen asian hyvin vastaan ja toivottavasti löydätte teille juuri sopivan asunnon. Mutta varmasti mahdutte hyvin alkuun myös tuohon kolmioon. :). Onnea valtavasti sinnekkin odotukseen.♥

   Poista
 9. Minusta on aivan ihanaa että haaveesta on nyt tullut totta <3

  Minäkin tosiaan tiedän nuo uskontoaiheiset kommentit - niistähän kerroin eräässä lapsilukua käsittelevässä postauksessani, jossa kerroin tapaamisestani yhden vähän kaukaisemman tutun kanssa kaupassa.

  Tuttua on myös tuo jännitys, muahan jännitti mielettömästi kuinka uutiseemme kolmannesta lapsesta tullaan reagoimaan. Onneksi ne reaktiot oli sitten pääasiallisesti hyviä. Vaikka toisaalta, on monta ihmistä jotka ei silloin uutisen kuultuaan onnitelleet eikä oikein erityisemmin reagoineet mitenkään vaan käyttäytyivät niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan, mutta jotka on nyt vauvan synnyttyä tulleet käymään ja onnitelleet yllättävän sydämellisesti... mikä on tietysti tuntunut hyvältä.

  Mies on muuten myös saanut kyselyitä (silloin mun raskausaikana) että laitettiinko Talvivauva alulle mun aloitteesta. Oletusarvo on ilmeisesti joillakin ollut se, että minä painostin Miestä. Vaikka niin ei ollutkaan. Ehkä mulla oli meistä se kovempi vauvakuume tai ehkä se ilmeni vähän konkreettisemmin, mutta kyllä me pienokaista molemmat kuitenkin yhtälailla toivottiin, joten tuollaiset oletukset toki kirpaisee.

  Ja mitä tulee noihin asuntoasioihin; yllättävän suurella porukalla sitä mahtuu pieneenkin tilaan. Tunnen muutaman suht. pienessä kodissa asuvan, isomman perheen, jotka yksinkertaisesti tykkää tiivimmästä asumisesta ja viihtyvät hyvin kodissaan (vaikka varmasti niitä haasteitakin joskus ilmenee). Meillä taas on ihan mukavasti tilaa ja tämä taas tuntuu sopivan meille hyvin (=musta tuntuu että on tilaa hengittää). Mutta joka tapauksessa nuo kauhistelut aiheeseen liittyen... argh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tuntuu että muita huolettaa enemmän perheen asiat kuin perhettä itseään. Varsinkin asunnon koko tai auton koko. Meillä talossa viisi makkaria joista yksi niin iso että sen voi jakaa kahtia. Lisäksi iso olohuone, tilava keittiö jne. :) Ja autokin on 7 paikkainen.
   Ihmeellisiä kysymyksiä on tullut kuultua vaikka mitä ja osa niistä loukkaa.

   Tökerö tuo kysymys mitä mieheltäsi on kysytty. Meillä minä olen se joka on kuumeillut ja vauvasta puhunut, mutta yhdessä tämä lapsi haluttiin.♥

   Poista
 10. Nuo kommentit on kyllä ilkeitä. :/ Saisivat ihmiset itse ajatella omalle kohdalleen samaisia kommentteja. Mutta ihanaa, että perheenne on ottanut asian hyvin! :) Ja nuo lasten kommentit, ihania! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä jotkut ei tahdo ajatella yhtään mitä sammakoita suustaan päästää. :/
   Lapset on kyllä ihan huippuja kommentteineen.♥

   Poista
 11. Voih. Mulla on jäänyt kokonaan näkemättä tällainen uutinen. ONNEA!!! Ihana uutinen. Meillä kanssa viitosen yritys käynnissä. Pieni kateuden pisto sydämessä luin sun raskaudesta mutta äärettömän iloinen olen silti teidän puolesta.
  Meitä kaverit on onnitellut kaikista neljästä raskaudesta. Sukulaiset vaan ensimmäisestä ja osa myös toisesta. Itse onnittelen kaikkia, oli se sitten ensimmäinen tai kahdeksas (kuten erällää kaverillani).
  Oikein hyviä vointeja sinulle ja koko perheelle. Ihanaa, nyt vaan masukuvia odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helinä.♥
   Oi ihanaa, onnea viitosen yritykseen.♥
   Kyllä se kirpaisee jos joku jättää ainakin omasta lähipiiristä onnittelematta ja töksäyttää tilalle jotakin tökeröä. Itse sitä tulee automaattisesti aina onniteltua. On se lapsen odottaminen ja saaminen niin ihana asia.♥

   Poista
 12. Voi että, mä en ole huomannu tällasta uutista ollenkaan!! Lueskelin äsken noita uudempia postauksia, ja tajusin että jotain oleellista on jäänyt huomaamatta :D Oikein paljon onnea teille odotukseen <3 <3 !!! Vauvauutiset on ihania <3 !

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...