Kaksplus.fi

keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Minille vakuutus

Heti raskauden alussa päätettiin J:n kanssa että vauvalle haetaan jo odotusaikana vakuutusta. Näin kun vakuutuksen ottaa jo ennen lapsen syntymää luo se turvaa, sillä voihan jo odotusaikana sattua jotakin tai sitten synnytyksessä. Tai sitten pieni päättää tulla maailmaan ennen aikojaan. No vaikka meillä on mennyt kaikki synnytykset hyvin ja kaikki syntyneet ihan lasketun tienoilla halusin kuitenkin Minille vakuutuksen, ihan vain varmuuden vuoksi. 

Jokin aika sitten laitoin hakemusta vetämään, mutta aavistelin jo silloin että lisäselvitystä kaivataan. Minähän osallistuin sikiöseulontaan ja siellä kaikki oli pikkuisella vallan hyvin ja Mini vastasi pari päivää isompaa. Kuitenkin korjattu MoM arvo oli juuri sillä raja-arvolla, että kätilö päätti että raskausviikolla 28 olisi kontrolliultra vauvan kasvusta. Tuo arvo siis voi viitata pienikasvuisuuteen ja siihen että istukan toiminta pitää tarkistaa. Ei siis mitään vakavaa, näin kätilökin sanoi. :) Rakenneultrassakin Mini vastasi paria päivää isompaa ja kasvoi hyvin. Ultraava lääkäri sanoi, ettei välttämättä näillä arvoilla tarvitsisi edes ultrata ja kun Minikin kasvaa näin hyvin, mutta voidaan se nyt kuitenkin tarkistaa.Nyt sitten vakuutusasiat ovat topissa sen aikaa että pääsen tuossa kontrolliultrassa käymään ja saan toimitettua sen jälkeen kaikki siellä tarvittavat lausunnot. Toivon että vakuutus kuitenkin saadaan, sillä tuo arvo kun ei ollut edes hälyttävä, harmi jos se nyt kaatuu siihen. :( No mutta jos ei sitten nyt saada niin uusi yritys lapsen synnyttyä sitten. Tänään sitten varailin sitä kontrolliultraa ja ilokseni se on jo ensiviikolla. Ei enää kauan odotusta kun pääsee kurkkimaan pientä ja saa jonkin painoarvion, sillä rakenneultrassa sitä unohdin kysyä ja sitä ultraaja ei ollut kirjannut ylös.

Tuo arvo ei itsellä ole pahemmin kummitellut mielessä, sillä Tampereella kätilö silloin sanoi että mitään hätää ei olisi ja kun ultrissakin ollut kaikki mallillaan niin en ole asiasta pahemmin edes välittänyt. Meillä on lapset muutenkin olleet aika pikkuisia syntyessään joten en tästäkään mitään jättiläistä odota. Tosin voihan se olla että Mini onkin kaikista suurin syntyessään. Se selviää meille sitten elokuussa. :)

Nyt sitten jännätään ultraa, kerätään kaikki tarvittavat lippuset ja lappuset kasaan ja sitten jännätään saadaanko vakuutusta vai ei. Toivotaan parasta. :)
Oletteko te ottaneet vakuutuksen jo odotusaikana?

12 kommenttia:

 1. Toivottavasti tosiaan saatte vakuutuksen tuosta huolimatta, ovatpas he sitten tarkkoja sen suhteen!
  Mekin olemme ottaneet molemmille lapsille vakuutukset jo raskauden aikana, heti kun se on ollut mahdollista ottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä kyllä toivotaan. :) Ihmettelen kyllä jos se jää saamatta kun kyseessä on vain tuommoinen juttu, mutta koskaan noista kun ei tiedä.
   Mä meinasin nyt vallan unohtaa kun nää viikot vierii niin nopeaan. Tosin tuon arvon takia sitä ei olisi edes myönnetty yhtään aikaisemmin.

   Poista
 2. Toivottavasti kaikki olisi ultrassa ok ja saisitte Minille vakuutuksen. :)

  Meillä Sennille hommattiin vauvavakuutus jo odotusaikana. Tyttö on ollut koko pienen ikänsä hyvin terve, eikä vakuutusta ole siten tarvittu, mutta päivääkään ei olla vakuutuksen ottamista kaduttu. Koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu ja koska vakuutukselle voi tulla käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä toivotaan. :)
   Miten voikin aina näin jännittää nuo ultrat.

   Meilläkin on otettu vakuutukset yleensä odotusaikana, mutta nyt ollaan isompien vakuutuksista luovuttu. Alkoi neljän lapsen vakuutusmaksut olla aika hurjia, että sillä summalla käyttää sitten yksityisellä jos tarve sen vaatii. :)

   Poista
 3. Hei,, meilläkin tuli kiire ottaa vakuutus tälle pikkuiselle eilen, kun lääkäri ei ollut antanut vielä lausuntoa mistään. Aleksiksellakkin oli vakuutus Ifin kautta. Toivon, että saatte myös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olis kyllä ihana juttu jos sais tuon vakuutuksen. Inhottavaa jos se jää näin pienestä kiinni kun kyse ei ole mistään vakavasta kuitenkaan. :/

   Poista
 4. Me ei saatu Aktialta vakuutusta kun oli tullut turvotuksen takia 5kg kuukaudessa. OP Pohjolasta saatiin sitten, vakuutus, pari viikkoa ennen vauvan syntymään. Heillä ei siis ollut sitä 3kk sääntöä että vakuutus pitää ottaa 3kk ennen laskettua aikaa :-) eivätkä olleet niin tarkkoja kun netissä tehtiin hakemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks tosiaan on noitakin vakuutusyhtiöitä joissa ei oo tota et pitää hakee 3kk ennen laskettua. Me haettiin nyt samasta paikasta missä muutkin vakuutukset on ja netissä tein hakemuksen. Toivotaan että kun saan laput toimitettua niin vakuutus sitten myönnettäisiin. :) Kiva juttu että te saitte vakuutuksen sitten toisesta paikasta. :)

   Poista
 5. Toivoisin kovasti postausta teidän turvaistuimista ja rattaista/vaunuista! Käyttökokemuksia ja miksi valitsitte juuri ne! Blogiasi on kiva lueskella!��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)
   Toteutan postaukset jossain vaiheessa. :) Voin tehdä jo turvaistuimistakin vaikka ollaan vaihtamista suunniteltu :)

   Poista
 6. Moikka! Meillä on kummallakin tytöllä vakuutus ja otettu jo raskausaikana. Nyt vanhemman tytön ollessa selittämättömässä kuumeessa totesimmme, että hyöty vakuutuksesta viikonloppuina meidän kaupungissamme ei ole kaksinen. Meillä on tarjolla vain yleislääkäri, ei lainkaan labraa tai röntgeniä. Kävimme siis kuitenkin keskussairaalan pth-päivystyksessä, että saimme crp:n, pissanäytteen ja nielunviljelyn. Ilmeisesti asiakaskunta ei ole riittävä seudullamme. Tampereella esim. päivystää mm. lastenlääkäri ja korvalääkäri ja labraankin pääsee. T. Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei viikonloppuna ole päivystystä, vaan mennään sitten suoraan Tampereelle Acutaan jos on tarvetta. Ja jos lapsella on jotakin ettei täällä osata auttaa niin aika herkästi pääsee Treelle. Aika vähän ollaan lasten kohdalla jouduttu aikoinaan vakuutuksia käyttämään ja isompien kohdalla niistä luovuttiinkin jo kun maksut oli hurjat ja tuolla summalla maksellaan helposti tyttömme reumasta johtuvat kulut. Olen silti aina halunnut vakuutuksen syntyvälle lapselle ja sitä on pidetty aina se pari vuotta ainakin. :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...