Kaksplus.fi

lauantai 14. kesäkuuta 2014

Baby shower - Muista myös sisarusta.

Mietin pisemmän aikaa, miten muistaisin ystäväni esikoista kun pikkusisarus syntyy perheeseen. No mietin pitkään jotakin lelua tai kirjaa, mutta sitten kuin tilauksesta luin Harmaa ja muut iloiset värit -blogista kuinka he olivat tehneet isommalle sisarukselle ja samalla äidin avuksi katastrofipäivän selviytymispakkauksen. Nappasin sieltä idean itselleni ja kokosin kivaan, värikkääseen paperipussiin isoveljelle muutaman jutun. 


Tästä paketista tulee olemaan iloa sekä äidille, että tulevalle isoveljelle. Omilta ajoilta muistan sen, että ainakin imetyksen aikana isommat sisarukset tekivät milloin mitäkin kun huomasivat, ettei äiti pahemmin pääse liikkumaan. Pussin sisällä on kirja, jota on kiva lukea esikoiselle vaikka siinä samalla kun syöttää vauvaa. Dvd:n jonka voi laittaa pyörimään ja antaa käteen vaikka muutama nami karkkiaskista. Lisäksi kassissa on vielä värityskuvia, värityskynät sekä tarroja. :)


Toivottavasti tästä selviytymispaketista on hyötyä. :)

12 kommenttia:

 1. Ihana idea <3 Täällä raskaushuuruissa tuli tippakin silmään kun musta tämä oli niin kovin ajattelevaista sinulta :) Terv, puolitoistavuotiaan äiti ja toinen masussa 12. vkolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, voi sinua. :)
   Minusta on tärkeää muistaa myös tulevaa sisarusta jotenkin. Tämä vaikutti koko perheen kannalta hyvältä ja toimivalta jutulta. :)

   Poista
 2. Sinä kyllä osaat ajatella kaikkee! Ja siitä babyshoewer vihkosestakin iski nyt kateus, kun pakko saada tehtyä tulevalle morsiamelle yhtä hieno polttarivihko :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vihkosta tuntui pitävän kaikki vieraat ja itse juhlakalukin (mikä lämmitti ihanasti mieltä). Se vei kyllä aikaa, mutta halusin tehdä sen. Niin tuohon päivään voi palata helposti sen avulla ja ihana muistohan siitä jää ystävälleni. :)

   Sinne tulee varmasti hieno polttarivihko. :)

   Poista
 3. Tosi kiva idea!
  Meillä on aina minun vanhemmat tuonut jotain isommille lapsille pienen syntymän jälkeen ja onnitellut heitä ensin ja pyytänyt että näytä/näyttäkääs missä pikkusisarus on jne ja antanut pienten olla "keskipisteenä".
  Toisen syntyessä meinasin loukkaantua äidilleni ;) miksi hän ei minua onnittele ekana! Mutta sit äiti kertoi miksi näin ja tajusin että olinpa itsekäs. Pienet sisarukset on hyvin tärkeä ottaa huomioon! :) ja tällä tavalla myös äiti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ollaan aina ostettu jotakin isommille ja on saaneet ne joko sairaalassa tullessaan katsomaan vauvaa tai sitten kun tulemme vauvan kanssa kotio. :) Isompien sisarusten huomioiminen ensin on kyllä tärkeää, etteivät he koe oloaan "hylätyksi".

   Poista
 4. Oi, olipa ihana idea! :) Mä ajattelin ostaa tolle tuöevalle isoveikalle (vauvan syntyessä about 2v) jonkun uuden pehmoeläimen (rakastaa niitä yli kaiken) ja antaa sen sitten sairaalassa vauvalta lahjana :) Ja aion sanoa myös tosta isoveikan huomioimisesta ensin, kaikille ketkä tulee käymään :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos. :)

  Meillä on toimittu ihan samalla tavalla, kuin sinä aiot. :)

  VastaaPoista
 6. Onpa hyvä idea, pitääkin pitää tämä mielessä tulevaisuutta varten :)

  Serkulleni, joka just sai viidennen ja kuudennen lapsensa, ei pidetty babyshowereita mutta kun laitoin etukäteen jotain vauvoja varten, koetin myös muistaa vanhempia lapsia jollain pienillä paketeilla jotta tulivat kaikki huomioiduiksi...

  VastaaPoista
 7. Hihii, meillä nyt jo tuore kahden lapsen äiti piti tätä koko juhlien parhaana antina. :D Ilmeisesti se on jo muutamat imetysmaratonipäivät pelastanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin niiden imetysmaratonien kohdalla tuommoinen pakkaus on kullan arvoinen. :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...