Kaksplus.fi

torstai 12. kesäkuuta 2014

Silmä-ja reumapoli kuulumisia

Tänään vihdoin pääsin kuulemaan mikä on tytön tilanne lastenreuman suhteen. Aina sitä miettii kun sinne lähdetään, että jos jokin kuitenkin on vialla, vaikka todellisuudessa tietää että kaiken pitäisi olla hyvin. Mutta mitä jos ei sitten olekkaan? Kuinka siitä iskisikin se karmea huonoäiti fiilis. Tällä kertaa oli kuitenkin aika varma että kaikki on hyvin..vähän kuitenkin epäilytti.

No ensinnäkin pitää sanoa että automatka sujui, ehkä viileän kelin takia, ilman minkäänlaista pahoinvointia. Ihan parhautta, sillä yleensä matkaan on sisältynyt muutamia toppeja. Ensiksi suuntasimme silmäpolille ja onneksi matkaan tarttui muutama sateenvarjo, sillä muuten olisimme olleet kuin uitettuja koiria. Sitä vettä meinaan satoi ja paljon yhdessä vaiheessa.

Silmäpolilla J meni ison S:n kanssa vastaanotolle ja minä jäin pikku S:n ja pikku E:n kanssa odotusaulaan. Käynti oli jälleen aika nopea, mutta uutiset olivat jälleen hyviä. Oikein hymyilyttää kirjoittaa näitä. :) Näkö oli ok, silmänpaine saatiin hyvin mitattua, silmät terveet ja lääkärinkin (nainen) vastaanotto sujui nopeaan. Silmien osalta terve tyttö ja käyntiväli harvennetaan 4 kuukauden käyntiväleistä 6 kuukauden käyntiväleiksi. Ihan mahtava juttu!! :D Silmäpolin jälkeen ajeltiin mäkkiin syömään, katsastettiin auto ja poikettiin latentarvikeliikkeessä, josta kävin ostamassa rattaisiin uuden sadesuojan.

Kuvien laatu huono..että mun puhelimessa on surkea kamera..
Seuraavaksi palasimme tayssiin ja nyt menimme vuorostaan reumapolille. Tätä käyntiä jännitän aina kaikista eniten. Meillä oli jälleen sama lääkäri kuin edelliselläkin kertaa, joka oli ison S:n kannalta mukava juttu. :) J jäi tällä kertaa muiden kanssa odottamaan aulaan ja minä menin tuonne vastaanotolle reippaan tytön kanssa.
Ensiksi lääkäri kyseli kuulumiset ja vilaisi täyttämäni kaavakkeen. Sen jälkeen tytöstä otettiin tuoreet mitat jotka syötettiin kasvujkäyrälle ja tasainen käyrä sinne piirtyikin. :) Sitten S käveli varpaillaan, kantapäillään, meni kyykkyyn, kurkisti molempien olkien yli, katsoi napaa ja kurkisti takana seisovaa lääkäriä. Kaikki näytti hyvältä, joten sitten ultrattiin kaikki nivelet, kun niitä oltiin ensin "väännelty" ja katsottu aristaako jotakin tai löytyykö liikerajotteita.

Kaikki oli hyvin. Voi sitä onnen tunnetta joka sillä hetkellä aina valtaa kun kuulee ettei mitään tulehduksia ole. :D Lopuksi keskustelimme lääkärin kanssa LÄÄKKEENPURUSTA!! Senhän piti alkaa vasta jouluna, mutta koska tilanne on niin hyvä ja edellisestä nivelten punktiosta on kulunut pari vuotta, uskallettiin se nyt hiljalleen aloittaa. Nykyisin S on ottanut "prinsessatabletin" (=reumalääke) joka perjantai. Nyt uuden lääkityksen mukaan se otetaan joka kymmenes päivä. Siis niin ihanaa!! Nyt pitää vaan kirjoittaa lääkepäivät kalenteriin, josta sitten J:n kanssa tiedämme milloin lääke annetaan. Jos oireita ilmaantuu pitää heti olla yhteydessä polille, mutta toiveikkaana jatketaan, että lääkityksestä päästäisiin vielä eroon. :)

Nämä kuulumiset olivat kyllä paljon parempia mitä osasin odottaa!! Miettikää meidän viisivuotiaan lääkkeiden otto vähenee ja se on meille ISO juttu.

20 kommenttia:

 1. Ihania uutisia, mahtavaa että teillä meni noin hyvin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä todella mahtavia uutisia. :) Tämmösten uutisten jälkeen on hymy korvissa taas muutaman päivän. :)

   Poista
 2. Tosi hienoo että kaikki oli kunnossa! :) ja tuo että lääkkeitä tarvii antaa harvemmin, mahtava juttu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin tuo lääkejuttu on ihan mahtavaa. :) Välillä näiden vuosien aikana juurikin tähän pisteeseen pääseminen tuntui ihan mahdottomalta. Nyt on hyvä fiilis. :)

   Poista
 3. Aivan huikean hienoja uutisia :)! Ihanaa, huippua ja maailman parasta, et kaikki noin hyvin mallillaan!
  Ja varsin reipastus on kyl teidän neidistä kasvanut, paljon halauksia sinne <3
  Ps. Soittelinkin tänään reumapolille, ja kuulin, että Kati oli palannut opintovapaalta juuri. Tuttu, kiva lääkäri on kyl parasta varmasti S:lle, ja muillekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä niin huippu uutisia. :) Kuinka ihanaa onkaan kun lääkkeet vähenee ja tyttö paranee. ♥ Tätä lääkepurkua on niin kauan odotettu ja nyt toivon sormet ristissä ettei takapakkia tule. :)
   Kati on kyllä kiva ja varsinkin S tykkää hänestä paljon. :)
   Halaukset vastaanotettu. ♥ Kiitos. :)

   Poista
  2. Täällä kans kaikki sormet ja varpaat ristissä, ettei mitään takapakkia tule, vaan lääkkeistä pääsisi suunnitelman mukaan eroon :) onpa tätä tietä jo tallattu, alkuun yhdessä ja sit täältä taustalta seuraten. monta hyvää ja huonompaa hetkeä mahtunut matkaan. Nyt neitiselle onneksi kuuluu hyvää, aikalailla parasta mitä toivoa saattaa, kyllä sopii hymyillä tänään ja huomennakin :D

   Poista
  3. Kiva kun oot tallanu meidän kanssa tätä polkua. <3
   Tämä äiti on tällä hetkellä niin onnellinen ja täynnä hymyä. :) Ja on sitä varmasti vielä huomennakin. :D

   Poista
 4. Ihan huippu juttu! Varmasti iso ja positiivinen asia. Mahtavaa! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden vuosien jälkeen nämä uutiset on meille iso juttu. Lääkkeitä tyttö on niin paljon saanut, että toivotaan että niistä hiljalleen päästään eroon. Tosin voi myös olla ettei päästä, mutta ajatellaan positiivisesti. :)

   Poista
 5. Mahtavia uutisia, ei voi muuta sanoa! <3

  VastaaPoista
 6. Olipa ihana uutinen!! Hienoa! Lasten sairaudet ja sairastamiset ovat aina tosi kurjia. Mutta hienoa, että lääkkeitä voidaan nyt jopa alkaa purkamaan. :) Tsemppiä teidän arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.♥
   Koville tämä pitkäaikainen sairaus on välillä ottanut (sekä vanhempia että itse tyttöä) ja todellakin välillä tuntunut siltä ettei tähän pisteeseen päästä ikinä..mutta tässä sitä nyt ollaan. :) Ja tuntuu kerrassaan mahtavalta. :)

   Poista
  2. Voin kyllä kuvitella, että välillä on voimat olleet vähissä. Huoli lapsesta kyllä syö omia voimia. Mutta pääasia että nyt on suunta parempaan! Ja nauttikaa nyt tuosta hyvästä tunteesta!

   Poista
  3. Koitetaan nyt nauttia, vaikka tiedän kohta sen ajatuksen hiipivän takaraivoon, että mitä jos tuleekin takapakkia.. Mutta koitetaan ajatella positiivisesti. :) Nyt tällä hetkellä kaikki on kuitenkin hyvin. ♥

   Poista
 7. Oi miten ihania uutisia, näistä tuli itsellekin hyvä mieli! Siskollani oli lapsena (ja on edelleen) pitkäaikaissairaus, joten S:n kuulumiset kiinnostaa aina erityisesti. :)

  VastaaPoista
 8. oi ihanaa, että ootte saanu hyviä kuulumisia molempien käyntien osalta :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...