Kaksplus.fi

perjantai 19. syyskuuta 2014

Suolakurkkupurkkien uusi elämä

Meille on kertynyt tuhoton määrä suolakurkku purkkeja ja sillipurkkeja. On isoja ja vähän pienempiä. En ole raaskinut niitä viedä kierrätykseenkään, kun ajattelin että niille on jossain vaiheessa kuitenkin tarvetta. Noita purkkejahan pystyy käyttämään vaikka missä tarkoituksessa, mutta nyt vilautan millaiseen tarkoitukseen osa meidän purkeistamme pääsi. :)

Yleensä olen niitä isompia purkkeja käyttänyt maljakkoina tai täyttänyt kävyillä ja monesti laittanut sinne vaikka kynttilän palamaan. Tällä kertaa tuunasin lapsille erilaisista purkeista säästöpossut. Valitsin ensin sopivat kuvat purkkeihin ja leikkasin niitä tarvittaessa. Sitten leikkasin kartongista kuvan levyisen ja hieman pidemmän suikaleen ja rullasin ne rullalle ja asetin purkin sisälle.


Sitten vielä leikkasin mustasta kartongista ympyrät jotka liimasin korkin päälle. Sitten vain kolikoita sisään ja säästöpossu omalla kuvalla oli valmis. :) Toki jos haluaa voisi kanteen tehdä reiän josta kolikot saa sisälle, mutta minä tein tällä kertaa näin. Valmiista säästöpossuista tuli ihan kivat ja jokainen lapsi tietää nyt helposti mikä on se oma possu. :)

Tein myös kolmesta suolakurkkupurkista keittiöön lieden lähelle säilytyskipot pihtejä, lastoja ja kauhoja varten. Siitä ne on nopea nappasta käyttöön kun niitä tarvitaan. :) Kiedoin purkkien ympärille vielä ruskeasta narusta rusetit. Kupit on lisäksi helppo pitää puhtaana kun heittää ne vaan astianpesukoneeseen välillä. :)


Kannattaa ihmeessä säilyttää suolakurkkupurkit ja antaa niille uusi elämä vaikka

- maljakkona
- kynttiläkippona
- säästöpössuna
- hillopurkkina
- karkkipurkkina
- kaakaopurkkina
- tuikkujen säilytyskippona
- pata padan säilytyskippona
- astianpesukonetablettien säilytyskippona

Vaihtoehtoja on vaikka ja mitä. :)

10 kommenttia:

 1. Kiitos hyvistä vinkeistä! :D mulla noita purkkeja on varmaan sata tuolla kaapissa ja en oo keksinyt niille vielä mitään käyttöä, mutta tossahan noita ideoita onkin useempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä. :)
   Kiva jos vinkeistä oli apua ja purkit pääsevät käyttöön. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. :)
   Mustakin niistä tuli kivat ja kuvaakin on helppo vaihtaa. :)

   Poista
 3. En syö suolakurkkuja, mutta hillopurkit taipuu yhtä moneksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään pahemmin mutta mies tykkää syödä niitä. :)
   Hillopurkit käy myös samaan tarkoitukseen. :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...