Kaksplus.fi

perjantai 26. helmikuuta 2016

Mahtava syöttötuoli - kasvaa lapsen mukana


Jokin aika sitten täällä blogissa pohdin millainen syöttötuoli meille hankittaisiin. Edellinen kun oli jo niin huonossa kunnossa että siitä hankkiuduttiin eroon. Mietin että tulisiko meille ihan vain perus syöttötuoli vai sittenkin jo pitkän aikaa haaveilemani Stokken Steps -syöttötuoli. Pähkäilin ja pyöritin näitä vaihtoehtoja koko ajan mielessäni, mutta aina vain päädyin tuohon Stokkeen. Sen ulkonäkö ja pitkäikäisyys veti kovasti puoleensa. Ja arvatkaa mitä, nyt meidän keittiössä komeilee mitä ihanin syöttötuoli. Ilokseni ihana Oz Baby lähti tekemään kanssamme yhteistyötä.

No miksi ihmeessä päädyimme Stokke Steps* tuoliin ja millainen se edes on? Ihan ensimmäisenä tuolissa viehätti kaunis muotoilu, voiko syöttötuoli ollakin noin kaunis. Myös materiaalit olivat se joka herätti kiinnostuksen, sillä vain jalat ovat puuta ja muuten se on muovia. Näin ollen uskon että tuolin puhtaana pitäminen on mukavampaa, varsinkin kun tarkoitus on myös se että Hugo sormiruokailee. Edellinen tuolimme oli kokonaan puuta ja kuinka inhottavaa olikaan rapsuttaa siitä likaa irti. Ei kiitos enää sitä samaa. Tämän tuolin voi ostaa joko Natural tai Walnut Brown värisillä jaloilla. Meille kotiutui tuo jälkimmäinen väri.


Tietystikään pelkkä kaunis ulkonäkö ei voinut olla peruste tuolin valinnalle. Seuraavaksi tässä Stokken Steps tuolissa kiinnostikin sen pitkäikäisyys. Tuoliin nimittäin voidaan liittää lapsen iän myötä erilaisia istuinjärjestelmiä, mikä on mielstäni ihan mahtava juttu. Tämä tuoli kasvaa ja muuntautuu lapsen mukaan aina ihan vastasyntyneestä sinne 10 ikävuoteen asti. Erittäin pitkäaikainen tuoli on siis kyseessä. Ei tarvitse jälkeenpäin miettiä juniorituolin ostamista.

Ihan pieni pääsee mukaan ruokapöydän ääreen kun tuoliin liitetään Stokke Steps Bouncer babysitteri. Sitä pystyy myös käyttämään tavallisen sitterin tapaan lattialla, aika mahtavaa. Babysitterissä on lisäpehmuste vastasyntyneelle, lelukaari sekä 5-pistevaljaat joissa on olkapehmusteet. Sitteriä voi käyttää syntymästä aina 6 kuukauden ikään asti ja se jäljittelee liikettä, jonka lapsi kokee äidin sylissä ollessaan. Sitterin runko on muovia ja päällysteitä on ihanissa väreissä, kuten harmaa, sininen, oranssi ja punainen. Voi kumpa olisin hommannut tämän jo ennen Hugon syntymää, olisi ollut niin hyvä systeemi. 


Meille ei tätä sitteriä siis enää hommattu, sillä Hugon voi laittaa suoraan tähän Stokke Steps Baby Settiin*. Tuo baby set on erittäin helppo asentaa ja poistaa tuolista ilman minkäänlaisia työkaluja. Näin tuolista saa nopeasti lisäpaikan vaikka kylään tulevalle taaperolle tai muille lasten ystäville. Baby setissä on myös korkeus -ja syvyyssuunnassa säädettävä selkänoja. Baby setistä löytyy  myös valjaat, joiden ansiosta ruokailija pysyy tukevasti paikoillaan. Uskonkin että tämä on ihan paras tämmöiselle juuri puoli vuotta täyttäneelle vauvalle. Myös tämä osa on muovia, joten sen puhdistaminen on varmasti helppoa. Kun Baby set liitetään tuohon Stokken Steps tuoliin, voidaan sitä käyttää aina 6 kuukauden ikäisestä 3-vuotiaaksi asti. Meidän syöttötuoliin kotiutettiin myös Baby settiin käyvä istuinpehmuste*. Istuinpehmusteen avulla syöttötuolista tulee varmasti vielä mukavampi paikka istuskella. Istuinpehmusteen materiaalit ovat ÖköTek 100-hyväksyttyjä. Väreinä löytyy samat kuin tuohon sitteriinkin, eli sininen, punainen, oranssi sekä harmaa, joka löytyy meiltäkin. Tuohon istuinjärjestelmään on saatavana vielä Baby settiin kiinnitettävä Stokke Steps Baby Set tarjotin. Tarjoitin on reilun kokoinen ja sen avulla lapsi saa itselleen kivan pöytätilan. Tarjotin on muovia ja sen pinta on sileä, jonka vuosi se on helppo pitää puhtaana. Meille tätä tarjotinta en halunnut, sillä meidän keittiöön ei mahdu syöttötuolia oman tarjottimen kanssa. 

Kaiken pohjana on siis tuo Steps tuoli ja siihen ostetaan aina lapsen kasvun myötä uusi osa. Toki tuon tuolin voi ostaa ihan vain juniorituoliksi, sillä onhan se nyt todella kaunis muodoiltaan. Pitää myös mainita se, että tuoli on erittäin helppo ja nopea kasata. Nyt keräämme hieman käyttökokemuksia Hugon ja Ainon kanssa tästä ihanasta tuolista ja palailen sitten kertomaan millainen tämä on kunnon käytössä.


Postaus on toteutettu yhteistyössä Oz Baby:n kanssa. Koodilla: Stokke teillä lukijoilla on mahdollisuus saada 200€ ylittävistä Stokke ostoksista 20€ alennuksen. Koodi on voimassa helmikuun loppuun asti. 

Lisäklsi siellä on menossa Turvallisuusviikot 16.2-29.2. 2016 kaikki turvaistuimet ja turvakaukalot varusteineen sekä kodin turvatuotteet vähintään -10%.

*merkityistä tuotteista saatu alennusta.

18 kommenttia:

 1. Meidän kummitytöllä on juuri tuo tuoli ja se on kyllä upea! :) Kovaa käyttöä uudelle syöttötuolille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, pääsee kyllä kovaan käyttöön. :)
   Tämä kyllä miellyttää omaa silmää.

   Poista
 2. Tuo Steps on kyllä nätti tuoli ja sopii kivasti teidän keittiöön! :) Meillä on Tripp Trapp ja mm. sen vuoksi siihen päädyttiin, että siihen saa tarjottimen ja on sitten pitkäikäinen, samoin kuin tuo Stepsikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä kovasti. :)
   Tähän stepsiin saa myös tarjottimen, mutta meidän keittiöön se ei olisi mahtunut. :) Mukavan pitkäikäisiä molemmat tuolit.

   Poista
 3. Jee, sinä sait sen, etkä varmasti kadu valintaasi! Meilläkin on pienemmällä tytöllä se minun puinen syöttötuolini ja kyllä huomaa eron syöttötuolia ja Stepsiä puhdistaessa :D Tuohon Stepsiin on leikki-ikäisen helppo kiivetä istumaan ja tulla alas,kun on niin tukeva ja leveät portaat. En voi kyllä muuta kuin kehua tuota tuolia sekä ulkonäöllisesti että toiminnallisesti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä sellainen tuoli, etten vain saanut sitä mielestäni. Ja tuo puhdistaminen on se miksi tämä stepsi tuntui myös niin hyvätä. :) Meillä Aino testasi ennen kuin kiinnitettiin tuo vauva osa tuohon ja näppärästi sujui kiipeäminen. Lisäksi tuoli on ihanan turvallisen oloinen, ei yhtään kiikkerä. :)

   Poista
 4. Kivannäköinen on tuo Stepskin! Meillä on kanssa Tripp Trapp juuri sen pitkäikäisyyden vuoksi. Siskon kouluikäiset pojat käyttävät omia tuoleja edelleen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin kyllä tähän stepsiin ihan täysin. Sen muotoilu ja pitkäikäisyys on kyllä parasta. :)

   Poista
 5. No nyt on kyllä hienon näköinen tuoli! :D Stokke perinteisesti osaa kyllä tehdä hyvin toimivia tuotteita joten oletan, että tämä on täysin nappi-valinta! Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tämä kyllä on. :) Olen kuullut stokken tuoleista pelkkää hyvää, silti Tripp trapp ei ollut se jota halusin vaan olin täysin myyty tälle. Vaikuttaa kyllä niin hyvältä, että odotukset on aika kovat. :)
   Mukavaa viikonloppua myös sinne.♥

   Poista
 6. Onpa kiva systeemi! Nyt vasta törmään tähän ekaa kertaa. Kyllä nääs manasin tossa joku aika sitten kun meidän puisesta rappasin puuroa irti :E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kyllä on. :) Tuntuu ajatuksena tuo muovi kivemmalle. Vaikka vaan ottaa tuon baby setin irti ja pesaisee lavuaarissa jos oikein on sotkuinen. :) Meidän edellinen oli kokonaan puuta ja se putsaaminen oli niin ärsyttävää.

   Poista
 7. Toi on kyllä niin unelma tuoli! ♡ Onneksi nyt ostit sen minkä oikeesti halusit :) Ja meillä kans oli edellinen syöttis puuta, hermot meni useaan kertaan kun sitä joutui rapsuttelemaan. Meille tuli sitten ikean muovinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ja kyllä oli aivan oikea ratkaisu tämä hommata. Hugo ainakin tuntuu viihtyvän. :) Meillä joutuu Ainon juniorituolin rapsuttelemaan kerran viikkoon läpi, vaikka sen joka ruuan jälkeen aina jotenkin putsailee.

   Poista
 8. Meillä on Stokken valkoinen Tripp Trapp -tuoli ja ollaan kyllä tykätty siitä todella paljon. Olen niin kova huitomaan menemään rätin kanssa, että harvoin siihen ehtii mitään pahemmin jämähtää kiinni. ;) Mietinkin, että pitäisikö ihan suosiolla hankkia toinen samanlainen tuoli seuraavaakin tulokasta varten, kun tuo menee tosiaan niin pitkään. Tavallinen tuoli kun tuntuu vielä aivan liian matalalta ainakin tuollaiselle reilu 80 cm taaperolle. Meillä on muuten Ikeasta hankittuja valkoisia tuoleja ja samaa sarjaa olisi korkeampi lasten tuolikin, mutta se ei tunnu kovin käytännölliseltä, kun lapsi ei voisi kiivetä siihen itse (ja se on saatava tehdä, koska nyt on sellainen vaihe, että "minä teen kaiken itse!" :D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. :)
   Tripp Trapp kyllä myös hyvä juuri sen pitkäikäisyyden vuoksi. Ehkä se olisi hyvä hankinta myös toiselle. Tosin voin lämpimästi suositella tätä stepsiä. On todella tukeva ja Hugon saa istumaan tuohon baby osaan todella tukevasti, ei heilu yhtään. :)
   Tuo minä teen kaiken itse -vaihe on niin ihana. :D

   Poista
 9. Meillä on tuo sama steps ostettuna puolivuotiaalle :) Tosi hyvältä vaikuttaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, tämä on kyllä ollut hyvän tuntuinen tuoli, nyt kun olemme sitä hetken käyttäneet. :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...