Kaksplus.fi

maanantai 21. syyskuuta 2015

Hei meillä valvotaan + arvonnan voittaja

Hei meillä on tosiaankin vauva, me nimittäin valvotaan öisin, eli nukutaan katkonaisia öitä. No niinhän se yleensä onkin niin kun talossa on vauva, mutta minulle tämä on vähän uusi juttu, sillä kolme edellistä ovat heränneet maksimissaan kerran ja simahtaneet heti syötyään. Tuntuu kuin olisi palattu ajassa kymmenen vuotta taaksepäin, siihen kun Iida oli vauva, silloin viimeksi unet ovat olleet katkonaisia.

Hugo nimittäin on päättänyt että yöllä on hyvä heräillä kahden maissa ja valvoskella se reilu pari tuntia. Pitää seurustella ja syödä, jonka jälkeen sitten huudetaan kun tulee syömisen jälkeen pulautus ja sen myötä hikka. Huudetaan lisää tissiä, jota äiti ei tuolle ahmatille anna ettei puklaa ihan hulluna lisää. Ja tuttihan ei meinaa kelvata aluksi ollenkaan. Pienen "taistelun" ja sylissä kanniskelun jälkeen se vihdoin kelpaa. Lasken pojan sänkyyn, tutti tippuu ja aletaan alusta. Kun sitten reilut parituntia ollaan valvottu antaa väsynyt äiti väsyneelle pojalle tissiä ja vihdoin kainalossa tuhisee maailman suloisin olento, jolla valuu maitoa suupielistä. Äiti painaa onnellisena pään tyynyyn ja nukumme vierekkän vajaan parisen tuntia, jolloin alkaa päristä se himputin kello. Miks aamu tulee aina niin nopeasti!?


Hugo siis herää kaksi kertaa, joista ensimmäisen jälkeen nukahtaa hyvin, mutta toisen jälkeen alkaa aika hulinat. Näin on ollut nyt monena yönä ja kun muistelen niin hänhän herää ihan samoihin aikoihin kuin silloin itse raskauden yhdessä vaiheessa valvoskelin. Minua siis valmisteltiin jo silloin tähän tulevaan valvomiseen. Edellisen kolmen kohdallahan tämmöistä ei ollut ja hehän ovat sitten nukkuneetkin yöt läpi jo tämän ikäisinä. Silloin onkin tuntunut ettei talossa edes ole vauvaa ja äiti on ollut ihan ylipirteä. :)

Päivällähän poika nukkuu 1-4 tunnin päikkäreitä. Silloin olen tekemättä mitään erikoista ja koitan lepäillä. Nukkumaan en kuitenkaan pysty kun on nuo muut joiden kanssa täytyy kuitenkin touhuta ja mä tulen niin kiukkuseksi jos edes nukun ne päikkärit. Nyt sitten katsotaan kuinka kauan tämä vaihe kestää vai valvooko Hugo nyt sitten kolmen edestä. Omat unet ovat nyt jääneet neljään maksimissaan viiteen tuntiin ja nekin pätkinä. Vielä ei väsy vaivaa, kai sitä elellään vielä jossain niin vauvahuumassa.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ja hei, tulihan sitä suoritettua arvontakin ja värityskirjan onnellinen uusi omistaja selvillä. Teitä osallistujia oli kiva määrä ja uusia lukijoitakin tuli lisää. Tervetuloa kaikille uusille ja toivottavasti viihdytte matkassamme. 

Tällä kertaa arvoin voittajan arvontakoneen (random.org) kautta, sillä mitään lappusia en kerennyt kirjoittelemaan. Mutta pidemmittä puheitta..


Laittelen sulle sähköpostia kohta puoliin.

14 kommenttia:

 1. Voi ei.. :/ Mutta tervetuloa kerhoon. Hippu nukkui ekat vajaa 3kk hyvin mutta sen jälkeen ollaan kyllä heräilty varmaan jonkun muunkin edestä.
  Onneksi hormoonit auttaa valvomaan ja kyllä nämä pikkuiset sitten myöhemmin nukkuu täysiäkin öitä. Ja kyllä se unessa tuhiseva pikkuinen autta jaksamaan sen valvomisenkin.
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :D Oon saanu nukkua jo niin monta vuotta hyvin että kyllä tässä on jo aika vähän valvoakkin. :) Kyllähän tuo sitten jossain vaiheessa taas alkaa nukkumaan, ainakin paremmin kuin nyt.

   Poista
 2. Voi hitsit, oisoa meilläkin ollu noin hyvin nukkuvat lapset kun sun :D Meillä nukutaan aina päivällä tosi paljon ja yölläkin nukutaan, mutta ei ennen 01:00 yöllä. Siihen saakka itketään masuvaivoja. Meillä myös herätään kahden tunnin välein syömään :D Saa tosiaan olla silmät ristissä aamulla.

  Hugo päätti, että haluaa olla erilainen vauva kun sisarukset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edelliset kolme on kyllä nukkuneet aivan älyttömän hyvin. :) Hugo tosiaan haluaa tehdä asiat omalla tyylillä.:D
   Meilläkin itkeskellään masuvaivojen kanssa jonkin verran ja välillä vähän pitkin päivää. Tsemppiä sinne ja toivotan että iltaitkut siellä alkaisi pian helpottamaan. <3

   Poista
 3. Voih, noi vauva ajan valvomiset unohtaa kyllä nopeasti tai ei unohda sitä että on tullut valvottua vaan sen väsymyksen tunteen unohtaa. Itse en meinaa muista enää tuliko nukuttua vai ei, ei varmaankaan kun en paljoa ensimmäisistä kuukausista muista :D Lohduttaudu sillä, että jouluna saatte varmaan jo nukkua hyvät yö unet! Voi Hugo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvin ne kyllä unohtaa, vähän samalla tavalla kuin synnytyskivut. :)
   Hih, jouluhan on jo ihan pian. :D

   Poista
 4. Tsemppiä öihin! Meillä juniori on valvottanut illalla, vaikka herää aikaisin aamulla. Päikkyrytmiä yritetään taas hioa kuntoon:/ kun aamu ulkoilun jälkeen nukahtaa ja päivä ulkoilun jälkeen uudestaan ja sitten ei illalla meinaakkaan uni tulla:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Voi, toivottavasti siellä löytyy pian hyvä rytmi niin illalla tulisi uni nopeammin. :)

   Poista
 5. Kuulostaapas tutulta. Meillä on koko muksu lauma ollut tuollaisia nukkujia. Kateellisena oon kuunnellut kun kavereiden vauvat on nukkunut just parin vkon ikäisistä läpi yön. Meidän muksut on heränny sinne 9kk asti parin tunnin välein=) Meidän geeneillä ei tehdä mitään öitänsä läpi nukkuvia vauvoja!!!
  Hurjasti tsemppiä sinne yövalvomisien keskelle!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä näköjään ensimmäinen ja viimeinen ovat tämmöisiä huonommin nukkujia ja kolme keskimmäistä ovat sitten nukkuneet heidänkin edestä. Tunnin välein kuulostaa kyllä inhottavalta..eihän siinä kerkeä edes nukahtamaan kun pitää jo nousta.
   Kiitos tsempeistä.♥

   Poista
 6. Ei kuulosta kovin hyvältä nuo yövalvomiset. Tsemppiä, jospa tuo yövalvominen olisi vain joku vaihe. Niin kuin kaikki muukin vauvojen ja lasten elämässä :D Kiitos vielä arvonnasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tämäkin vaihe mene tästä ajallaan ohitse, ainakin toivon niin. :) Onnea vielä arvonnan voitosta ja toivottavasti paketti löytää pian perille. :)

   Poista
 7. Meidän viidestä vain ensimmäinen on ollut hyvä nukkuja ja loput neljä sitten ihan toista maata... Valvottu siis on (ja edelleen jatketaan :) täälläkin, milloin mistäkin syystä. Jaksamista sinne, toivottavasti teillä yöt helpottaa pian ❤

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...