Kaksplus.fi

torstai 17. syyskuuta 2015

Äidin haave

Minulla on haave, on ollut jo pitkään. Tai oikeastaan minulla on lukuisia haaveita, mutta tämä liittyy ammattiin. Tämä haave on vain sellainen että se saattaa todellakin jäädä vain siksi. No mikä ihmeen haave minulla sitten oikein on? 

Se on kätilön työ. Voi että kuinka unelmoinkaan että voisin joskus tehdä sitä työtä. Se olisi siitä niin ihanaa että todellakaan mikään päivä ei olisi samanlainen, pystyisi työskentelemään niin monessa eri paikassa, näkisi syntymän ihmeen ja niitä pieniä suloisia vauvoja. Saisi toimia äidin/perheen tukena ja tsempparina, toimia vastasynnyttäneiden osastolla tai olla mukana odotuksen ihmeessä ja vaikka mitä muuta. Tietysti työssä on myös varjopuolensa ja joutuu myös kohtaamaan niitä ikäviä asioita ja olemaan tukena tilanteessa, joka ei todellakaan olisi ollut se oma valinta. Mutta jokaisessa työssä on myös niitä ikäviä puolia.

Se miksi tuo työ voi jäädä vallan haaveeksi on se että opiskelu ei tällä hetkellä sovi elämäntilanteeseen. Viime opiskeluista on niin kauan aikaa ja pää "pehmennyt" kotona ollessa, joten matematiikkaa ja kieliä pitäisi hioa ainakin vuosi ellei toinenkin ennen kuin edes uskaltaisi pääsykokeisiin. Lisäksi pitäisi myös edes päästä siihen tilanteeseen että pääsisi edes koko kokeisiin ja että tulisi vielä valituksi opiskelemaan. Lisäksi asumme vielä sen verran kaukana mahdollisista opiskelupaikoista että sekin olisi hieman haasteellista. 

En silti meinaa helpolla luopua unelmastani. Onhan tässä vielä ikää jäljellä alkaa opiskelemaan ja työvuosiakin on vielä "rutkasti" edessä. Elämäntilanteen pitää kuitenkin muuttua sen verran että tuo olisi edes jotenkin toteutettavissa. Koska ei ole takeita että koskaan pääsisin tuota haave ammattiani toteuttamaan pitäisi tietysti olla se toinen vaihtoehto. Toinen haaveeni onkin työskennellä lasten ja nuorten parissa. Se on siis heti hyvänä kakkosena. 

Tulevaisuus sitten näyttää miten tämän äidin tulee haaveidensa kanssa käymään. Minusta on hyvä että on haaveita ja unelmia joita lähteä sitten toteuttamaan. Aina se ei kuitenkaan onnistu tai ole edes mahdollista. Mutta yrittää ainakin kannattaa, eipä sitten myöhemmin harmita kun tietää edes koittaneensa. :)
Muistakaa myös käydä osallistumassa ihanaan arvontaan t ä ä l l ä ja vielä kerkeää jättää myös oman veikkauksensa siitä minkä Mini saa lauantaina nimeksi k l i k

29 kommenttia:

 1. Onnea Onni-blogeihin pääsystä ♡ aon ihana paikka ja ihanat ihmiset :)

  VastaaPoista
 2. Älä ihmeessä heitä haaveita hukkaan. :) Ei kätilöksi opiskelemaan pääsemiseksi tarvitse kieliä tai matikkaa varsinaisesti osata. Monimuoto-opiskelut ja verkko-opiskelutkin on kuitenkin keksitty.

  VastaaPoista
 3. Onnea Onni-blogeista! Ja onnea myös haaveesi tavoitteluun! Mulla on vähän samanlainen unelma, haluaisin joko kätilöksi tai neuvolantädiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.♥
   Samat haaveet sielläkin. Kätilönammatilla kun pystyisi olemaan niin monessa mukana. :) Ei muuta kuin sielläkin unelmaa toteuttamaan kun siltä tuntuu. :)

   Poista
 4. Tiedän yhden ihmisen, jolla oli sama haave ja koska "elämä" jne tuli vähän siihen niin kuin "tielle" niin kouluttautuikin monin eri tavoin doulaksi. Joten tapoja ja mahdollisuuksia on ja varmasti pääset haluamaasi, tavalla tai toisella! Haaveet on tehty juurikin siksi että niitä tavoitellaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, haaveita kohti ja niitä toteuttamaan.♥
   Itselläkin on tuo doulaksi kouluttautuminen pyörinyt myös mielessä. :)

   Poista
 5. Kätilön ammatti on kyllä ihana ♡ Itsekin mietin sitä mutta hautasin sen juurikin niiden varjopuolten vuoksi :/ Toivottavasti joskus pääset opiskelemaan tätä haave ammattiasi :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä ammatissa saisi kyllä olla monessa mukana.
   Tuo varjopuoli on se joka voisi välillä ottaa koville, mutta jokaisessa työssä on ne hyvät ja huonot puolensa.
   Kiitos ♥ Toivotaan että joskus haaveet käyvät todeksi.

   Poista
 6. Tiedätkö, ennen kuin edes ehdin lukea mistä ammatista haaveilet, mielessä kävi juuri kätilön työ! Sinua sen kummemmin kuin vain blogin kautta tuntematta voisin hyvin kuvitella, että sopisit täydellisesti kätilön ammattiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ihana juttu että ajattelit juuri tuota ja voisit minut siinä työssä nähdä. :)
   Meidän neuvolantädille kun tästä mainitsin jokunen aika sitten niin oli myös sitä mieltä että se ammatti sopisi minulle hyvin.

   Poista
 7. Oi toivottavasti siellä onnistaisi. :) Olisi kyllä mahtava juttu.
  Kyllä unelmista kannattaa pitää kiinni ja toteuttaa niitä niin paljon kuin mahdollista.♥

  VastaaPoista
 8. Onnea Onni-blogeista! Sä sopisit kyllä varmasti hyvin kätilöksi! Ainakin minä olisin ottanut sinut mielelläni kätilökseni. <3 Ootko lukenut Sydämen asialla -blogista Eevin kätilöopinnoista? Ne on minustakin tosi mielenkiintoisia postauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos Jonna.♥ Kätilön työ olisi kyllä juuri sellaista mitä haluaisin tehdä.
   Ja kyllä olen lueskellut. :)

   Poista
 9. Hauska lukea,kun jollai muulla on sama haave ku itellä ja vieläpä samoja syitä miksi ei välttämättä pääse sitä opiskelemaan ainakaan ihan heti.:) Mutta iteki aion pitää sen mielessä ettei koskaan tiiä,vaikka se unelma kävisikin toteen!:) siinä lähes yhtä kivana vaihtoehtona pitäisin terveydenhoitajan ammattia ja mieluusti juuri äitiysneuvolaan haluaisin töihin.
  Mutta katsotaan miten tässä käy.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ompas hauska sattuma että meillä on sama tilanna. :) Ei muuta kun tavoitellaan meidän unelmia ja ehkä joskus saadaan vielä työskennellä haaveammatissamme. :)

   Poista
 10. Onnea blogiyhteisöstä- ja onnea haaveellesi ❤ Ihanaa viikonloppua, palaan paremmalla ajalla lukemaan edelliset postauksesi- nyt on ollut turhan vähän aikaa blogeille ☺

  VastaaPoista
 11. Toivottavasti saisit haavettasi jollain tapaa toteutettua jossain vaiheessa <3 haasteita varmasti on mutt unelmaa kohden vaan :)

  VastaaPoista
 12. Onnea Onni-blogeihin pääsystä! 😊

  Onpa sinulla ihana haave ja toivottavasti se toteutuu tavalla tai toisella, sillä minäkin voisin nähdä sinut niin hyvin kätilön työssä, vaikka en sinua henkilökohtaisesti tunnekaan. Tuo doulaksi ryhtyminenkin voisi olla tässä vaiheessa hyvä vaihtoehto (siis sitten,kun Mini vähän kasvaa) ja veisi unelmaa omalla tavallaan eteenpäin. Tsemppiä siis unelman tavoitteluun!!! 😊

  Ps.Hauska sattuma, että itsekin aion tehdä postauksen omista haaveistani, kunhan palaan pieneltä blogitauoltani 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. <3
   Sitä minäkin toivon ja kyllä aion myös lähteä jossain vaiheessa sitä haavetta tavoittelemaan. :) Hih, odotan postaustasi innolla ja mukavaa blogitaukoa. :)

   Poista
 13. Ihana ammatti tuo kyllä on=) Siinä saisi toimia niin monena ja mikä ihaninta työskennellä niiden ihanien pienten parissa. älä hautaa haaveitasi vaikka ne voi haasteellisilta tuntuakkin elämän joissain vaiheissa, onhan sinulla aikaa.

  minun eräälle tutulleni kävi niin että hänellä neljä lasta ja ainainen vauvakuume kuulemma =) no hänkin päätti sitten että haluaa kätilöksi ja pääsee näin jotenkin helpottamaan sitä ainaista vauvakuumetta ja kun oma lapsiluku piti jo olla täysi. kuinkas kävikään, opinnot alkoivat ja etenivät, työ ei lopullista helpotusta vauvakuumeeseen tuonutkaan vai sai aikaan sen niin polttavan ja nyt viides vaavi tulossa =) =) Ihanaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaa onneksi on ja koska tiedän että se olisi se mun juttu niin se antaa lisää potkua alkaa sitä haavetta toteuttamaan. :)

   Hih, siinä voi myös käydä noin että se oma vauvakuume iskee. :) Lopullista helpotusta siihen koskaan tulee mut ainakin voi lievittää sitä. :)

   Poista
 14. Minäkin arvasin haaveesi! Itse olen kätilö, usean lapsen äiti, hieman vielä isompi pesue itselläni kuin sinulla. Ja aina vaan jaksan innostua työssäni raskaudesta, syntymästä, vauvoista, imetyksestä, vanhemmuudesta. Maailman mielenkiintoisin alue! Onnea haaveillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.♥
   Voi että ihanassa ammatissa olet. :) On kyllä niin monipuolinen ammatti ja varmasti mikään päivä ei ole samanlainen.
   Huoh, jospa minäkin joskus vielä voisin tuossa ammatissa toimia. :)

   Poista
 15. Mullakin haaveena kätilön hommat, ajattelin nyt syksyn haussa jo hakea, kunhan löydän amiksen paperit. Tuskin sinne nyt heti pääsen joten on hyvä aloittaa pommittaminen ajoissa ;) Älä vaan heitä haaveita hukkaan, susta tulisi loistava kätilö! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa että päätät hakea jo nyt. :) Mulla se on mahdollista vasta kun nuo pikkuisen kasvaa, ehkä parinvuoden päästä. Mutta en aio kuopata haavettani vaan sitkeästi tavoitella sitä. :)
   Susta oli muuten ihana se juttu lehdessä.♥

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...