Kaksplus.fi

maanantai 16. marraskuuta 2015

Tavoitteena 6kk täysimetys

Koska viimeistä kertaa pääsen kokemaan imetyksen ihanuuden olen tehnyt päätöksen, että jos vain onnistun niin täysimetän ensimmäiset 6kk. Mitään soseita emme siis ala maistelemaan ennen sitä. Tietenkin siis vain jos Hugo jatkaa kasvuaan hyvin minun maidolla niin soseet saa pysyä poissa. Jotenkin tästä imettämisestä on nyt tullut minulle äärettömän tärkeä asia ja kun tämä on viimeinen kerta, niin aion ottaa siitä kaiken irti. 

Alku oli kivulias ja hieman hankalakin. Pelkäsin että maitoa tulee taas yli kysynnän ja rintatulehduksen takia olen taas todella kipeä. Näin ei onneksi käynyt (ainakaan vielä) sillä päätin etten käytä rintapumppua kuin aivan pakon edessä.  Kävikin niin, miten minulle ei ole koskaan ennen vielä käynyt, että kun söin tai join liian vähän niin maito alkoi vähentyä.   Muutamaan kertaan jo tosissani pelästyin että tässäkö tämä nyt oli. Onneksi ei, vaan tajusin että pitää syödä ja juoda enemmän.


Edellisillä kerroilla maitoa on tullut ihan liikaa ja olen kärsinyt pahoista suihkutisseistä. Tulee sitä  maitoa nytkin välillä suihkuamalla, mutta pääosin kuitenkin sillain normaalisti. On ollut ihan outoa kun liivinsuojia kuluu vähän ja pärjään välillä jopa vain yhdellä suojalla per rinta. Edellisillä kerroilla on parhaimmillaan ollut neljä päällekkäin ja alinkin on kastunut tai jos on ollut maidonkerääjä niin se on pitänyt tyhjätä välissä ainakin kerran. Tällä kertaa maidonkerääjälle ei pahemmin ole ollut käyttöä.

Nyt kun maidontulo on näin tasaista ja rinnat ei pingota jatkuvasti, olen nauttinut entistäkin enemmän imettämisestä. Kun imetyksestä lähti kipu pois ja saatiin jonkinmoinen rytmi, niin puolenvuoden täysimetys tuntuu täysin mun jutulta. Silläkin uhalla että kiinteiden maistelu voi takkuilla myöhemmin, niin kuin kävi Iidan kohdalla. Iidalle sain menemään yhden teelusikallisen sosetta suuhun tytön ollessa 8kk. Siihen asti kaikki syljettiin pois ja välillä itku kurkussa koitin saada tytön syömään, sillä vain tissi kelpasi. Muistan kyllä sen päivän kuin eilisen, kun vihdoin sain vain lapata sosetta tytön suuhun koko purkillisen (ruusunmarjasosetta) .Eiköhän se kiinteiden syöminen sitten jossain vaiheessa ala onnistumaan. Ja mistä sitä tietää vaikka Hugo innostuisi siitä jo ihan ensimmäisellä kerralla.

Meillä on imetetty jo näiden viikkojen aikana mitä ihmeellisimmillä tavoilla ja välillä Hugo on raivonnut tissi suussa. Rintaraivareita on siis jo ollut (onneksi harvemmin). Niihin on yleensä auttanut se että istun sohvan reunalla ja pompin pikkuisen. Pian Hugo rauhoittuu ja tarraa rinnasta kiinni. Tai jos tämä ei ole auttanut niin sitten olen noussut seisomaan ja tehnyt samalla kyykkyjä, jolloin Hugo on napannut rinnasta kiinni. Ja voi jestas mikä huuto alkaa jos liian aikaisin erehdyt lopettamaan sohvalla hytkymisen tai kyykkyjen tekemisen. Heh, onneksi tein odotusaikana joka ilta sen 50-100 kyykkyä. Mutta ne hetket kun raivoamista ei ole ja käperrytään noin vartiksi Hugon kanssa sohvan nurkkaan, on jotain niin ihanaa. Se kun toinen katsoo sinua silmiin niin onnellisen näköisenä ja väläyttää tissi suussa mitä suloisimman hymyn saa ainakin tämän äidin silmät kostumaan. Ne hetket on vain täyttä kultaa.


Hugo täyttää tällä viikolla jo 3kk ja toivon että seuraavat kolme kuukautta sujuvat imetyksen kanssa mukavissa merkeissä. Saa nähdä onnistuuko minun tavoitteeni 6kk:n täysimetyksestä, mutta kovasti ainakin yritetään.

38 kommenttia:

 1. Minullakin on ollut sama 6kk tavoite, ja nyt kun tuo ikä alkaa pojalla olla enää muutamien viikkojen päässä niin tuntuu ihan hullulta, että näinkö nopeasti se on loppujen lopuksi mennyt ja aletaanko meillä ihan oikeasti kohta maistelemaan jo kiinteitä! Alun ongelmissa puolivuotinen taival tuntui kiviseltä ja pitkältä tieltä, mutta nyt kun mietin koko imetystaivalta niin on tämä ollut aika ihanaa :) Ja nuo hymyt syömisen lomassa on kyllä niin huippuhetkiä <3

  Tsemppiä teille tavoitteen saavuttamiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hieno juttu että siellä on päästy tavoitteeseen. ♥ Äkkiä se ensimmäinen puolivuotta menee, vaikka alkuun voi tosiaan tuntua pitkältä ajalta.

   Poista
 2. Ihana postaus! <3 Minulla riitti maitoa vain kolme kuukautta, mutta imettäminen oli kyllä ihanaa, kun sai pitää toista niin lähellä ja kun toinen nukahti siihen!! Ihan ikävä sitä aikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna.♥
   Imettäminen on kyllä ihanaa ja kun pieni nukahtaa syliin niin millään ei raaskisi laskea muualle nukkumaan. Monesti olenkin antanut nukkua sylissä ja ihaillut pientä murua.♥

   Poista
 3. Meillä molemmilla pojilla painonnousu hidastunut 4kk eteenpäin kun alkaneet vähän liikkumaan. Esikoiselle aloin maistattamaan soseita siinä 4kk paikkeilla mutta varsinaisesti syömään hän alkoi kyllä paljon myöhemmin.. Toiselle annoin ekan kerran sosetta vasta kun 6kk oli täynnä ja hänen syömis "ura" lähti kyllä vielä hitaammin käyntiin. Nyt jos pitäisi päättää niin päätyisin silti 6kk täysimetykseen koska lopputulos oli sama ja pääsi kyllä paljo helpommalla :D Nyt mun pikkunen on 1 ja puoli vee ja imetys jatkuu, katsotaan nyt kuinka kauan :) esikoista imetin 1v 10kk, ajatuskin lopetuksesta on niin haikea..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä onkin jo hieno imetystaival takana.♥ Mä toivon ettei Hugon syöminen sitten aikanaan takkuile yhtä paljon kuin Iidan kohdalla, mutta oppihan tuokin sitten ajallaan syömään, joten jos vain onnistuu, paino nousee ja maito riittää niin toivon tuon 6kk onnistuvan. :)

   Poista
 4. Ihana postaus! Uskon että pääset tavoitteeseesi! ❤

  VastaaPoista
 5. Imetys on kyllä ihana juttu! Mie olen iloinen, kun onnistuin kuuden kk täysimetyksessä tytön kanssa ja toivoisin nyt siihen vuoteen asti voivani jatkaa. Reumalääkkeiden aloitus kuitenkin kummittelee tulevaisuudessa, ja se on sitten imetyksen loppu :( Siihen asti nautin täysillä yöimetyksistäkin, sillä meille ei todnäk enempää lapsia tule, joten tieto viimeisestä imetyksestä on mielessä. Tsemppiä täysimetyksellenne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannariina.♥
   Imetys on kyllä ihana asia ja toivotaan että voit jatkaa vielä siihen asti kun haluat. Haikeaksi se mieli menee kun viimeistä kertaa täälläkin imetellään. Joten nautitaan täysin tästä ajasta.♥

   Poista
 6. Heh 😃 täällä myös kyykätään! Ilmeisesti Milan mielestä liikun liian vähän 😂

  VastaaPoista
 7. Mulla ollut myös nyt Venlan kanssa tavoitteena 6 kk:den täysimetys, mutta nyt Venla osoittaa niin suurta kiinnostusta ruokaa kohtaan, että taidan hyödyntää sen ja alkaa jo pikkuhiljaa maistattamaan kiinteitä. Eihän meillä siihen puoleen vuoteen enää edes ole kuin kolme viikkoa. :)

  Tsemppiä sinne imetyksen kanssa, mukavaa että tällä kertaa maitoa on tullut sopivasti (mulla myös suihkuaa, ei ole kivaa...). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa sitten hyödyntää se ja puolivuottakin jo kolkuttelee ovella. Ai kauhee kuinka aika on mennyt nopeeta. :)
   Kiitos Tuija ja samoin sinne.♥ Joo paljon kivempi nyt kun maitoa tulee tällain normaalisti. Ei ne suihkutissit ja liika maidontulo ole kyllä kivaa kun aina tuntui olevan täydet rinnat.

   Poista
 8. Mun imetystarinat on aika vaihtelevia! Esikoista imetin 4kk ja taistelujen ja takkuamisen jälkeen luovutin :( Kakkosen kohdalla oli vähän helpompaa, mutta mieheni lomautuksen vuoksi lähdin töihin pojan ollessa 6kk, joten imetys loppui siihen! Ison neidin imetys lähtikin sujumaan pikkuhiljaa tosi hienosti ja neiti olikin täysimetyksellä siihen puoleen vuoteen, lopullisesti rintaruoka jäi 10kk iässä mistä olin ihan ylpeä kahden "taistelun" jälkeen :)
  Pikkuveljeä imetin myös 5-6kk täysin ilman kiinteitä, rintaruokintaa jatkui vajaa yksivuotiaaksi ja sit tämä pienin meni juurikin puolivuotiaaksi täysimetyksellä ja päälle vuoden jatkui imetys kiinteän kera :)

  Onhan se haikeaa ajatella etten imetä koskaan enää ketään :) se on silti niin ainutlaatuista aikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne kaikki imetykset on erilaisia. ♥ Täällä myös aivan erilaiset imetyskerrat olleet jokaisen kohdalla. :) Yhden kohdalla ei onnistunut kuin kuukauden ja yhden kanssa lopeteltiin päälle vuoden iässä. Muiden kohdalla maitoa on tullut ihan liikaa ja Lumin kohdalla hyvä jos ollenkaan. Hugon kohdalla maitoa tulee myös vähän ja pieni pelko piilee että riittääkö toivomani ajan. En oo tottunut että sitä tulee näin "vähän". :)

   Haikeus iskee täälläkin. Onneksi ollaan molemmat kuitenkin saatu kokea tämä monta kertaa.♥

   Poista
 9. Ihanalta ja onnistuneelta kuulostaa sun imetys taipale ♡ Mulla takkuili pahasti Helmin kanssa, Henniä imetin 4kk mutta tyttö ei ilmeisesti saanut tarpeeksi maitoa niin jouduttiin antaa soseita/korvikkeita lisäksi. Toivon seuraavan lapsen kohdalla että pystyisin taas vain parempaan, on se imetys vaan niin ihana ja hieno asia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alun hankaluuksien jälkeen tää on ollut kyllä ihanaa jälleen kerran.♥
   Toivon että seuraavan kohdalla taas onnistuu. :) Meillä Lumin imetys tyssäsi jo kk iässä liian kireän kielijänteen takia, joka huomattiin liian myöhään.

   Poista
 10. Voi mitä muistoja tästä sun postauksesta tuli.Nuo tissi hymyt oli kyllä niitä parhaita ja ne hetket kun sai käpertyä pieni kainalossa torkkumaan sohvalle. Hurjasti tsemppiä imetykseen!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla.♥
   Ne hymyt joita toinen antaa kesken imetyksen on kyllä niin parhautta. Sillon kyllä vierähtää äidiltä onnen kyynel jos toinenkin.

   Poista
 11. Ihana postaus! :) Mulla oli kans 6kk täysimetys tavoite ja oon niin onnellinen että toteutui, vaikka 6kk tulee vasta ylihuomenna täyteen ja tänään jo aloitettiin sormiruokaillen. Imetys on niin ihanaa ja toivon että jatkuu vielä pitkään <3 Ihania imetyshetkiä teille ja toivottavasti tekin pääsette tavoitteeseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cariina. ♡
   Oi ihanaa että pääsit tavoitteeseen ja ihania imetyshetkiä sinne myös. ♡ Mekin meinataan ainakin osittain sormiruokailla. :)

   Poista
 12. Tavallaan oon kade sulle, kun saat vielä täysimettää :) ♥ pitäisköhän tehdä kolmas, että sais imettää vielä pidempää :D

  Meilki ekat kolme kuukautta oli vaikeimmat mut sit lähti helpottaa :)

  Mäkin tykkäsin jatkaa imetystä just sen vuoks, kun siinä sai niin ihanan yhteyden lapseen ♥ ja niin täälläkin on herkistelty, kun saa iloisen hymyn ja katseen syönnin aikana! Se on jotain niin koskettavaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Taitaa nämä ekat kuukaudet olla aina vähän sitä totuttelua. :)
   On ne imetyshetket vaan jotain niin ihanaa. ♡ Jos meillä onnistuu niin vuoden ikään asti koitetaan päästä. Voihan se olla että Hugo haluaa lopettaa aiemmin.

   Poista
 13. Kauan sun edelliset imetykset on kestäneet ja oliko lopetukset helppoa? Täällä on nyt vauva vuoden ikänen ja olisin valmis lopettaan, mutta hän ei.. :D eikä jaksas taistella :D ei muuten, mutta mulla näkö niin huonontunu, että ois pakko päästä silmälääkärille/optikolle, ja turha mennä nyt kun suositus on kai että vasta muutama kk imetyksen päätyttyä menee. :/ Mutta oon kyllä kiitollinen tästä meiän imetystaipaleesta, joka on kestäny koulunkäynnit ja max 11h työvuorot, kertaakaan ei oo tarvinu antaa muuta kuin omaa maitoa rinnasta tai sit pakkasesta :) (eipä sillä että oisin korvikkeen antoa mitenkää pahana asiana pitäny, mutta sille ei tullu tarvetta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellisiä olen muita imettänyt vuoden iän molemmin puolin ja Lumin kanssa imetys tyssäs 1 kk iässä, sillä liian kireä kielijänne huomattiin liian myöhään. Olen lopettanut imetyksen vaiheittain, jättämällä aina kerrallaan yhden tissin pois (tyyliin viikon aikana aina yksi syöttö pois ja viimeisenä aina se vaikein eli meidän kohdalla iltasyöttö). Tämä tapa on toiminut meillä hyvin. :)
   Siellä onkin jo hieno imetystaival takana.♥ Tsemppiä lopettamiseen molemmille. :)

   Poista
 14. Uskon myös että pääset hienosti tavoitteeseen. :) Mä tykkään imettää ne ensimmäiset kuukaudet (aivan ihania yhteisiä hetkiä ♥), mutta jokaisen kohdalla puolen vuoden kohdalla on tullut ahdistus. En oikein tiedä miksi. Ja soseet olen taas halunut ottaa heti mukaan kun vain mahdollista. :D Tosin allergiajuttujen takia myös suositeltavaa eikä meillä oikein olla enää pärjätty pelkällä maidolla. Mutta kaikkia olen imettänyt 6kk, 7kk ja 8kk ja ylpeä siitäkin taipaleesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tää mulle vähäinen maidontulo saa mut hieman epäileen sen riittävyyttä, vaikka hienosti Hugo sillä kasvaa. Mulle niin uus juttu että tulee näin hillitysti. :D
   Saatkin olla ylpeä noista imetystaipaleista.♥

   Poista
 15. Tsemiä <3 varmasti onnistut, kun luotat itseesi :)
  Meillä lapset on tosi vaihtelevasti oppineet kiinteitä ruokia syömään. Esim esikoinen ja kuopus ovat heti ensi kerrasta syöneet tosi hyvin ja nämä kesimäiset ovat oppineet taas huomattavasti pidemmän kaavan kautta :D ja 6kk täysimetys on toteutunut meillä kahden nuorimman kanssa <3 Aiemmin suosituksetkin olivat erimoisia ja neuvolasta "painostettiin" aloittamaan kiinteitä jo viimeistään 4kk iässä. Tai näin ainakin meillä oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nadja.♥
   Mulla on muiden kanssa ollut ns kiire aloittaa kiinteät, kun en halunnut sen olevan sellaista taistelua kun oli esikoisen kohdalla, mutta nyt Hugon kanssa taas haluan ehdottomasti täysimettää sen 6kk ja vasta sitten ottaa soseet kehiin. :)

   Poista
 16. Tsemppiä myös täältäkin <3 varmasti onnistut!
  Itselläni harmittanut todella paljon kun imetys on kahdesti mennyt todella huonosti. Ensimmäisellä kerralla maito ei vain noussut ja toisella kerralla nousi mutta ei tarpeeksi, vauvan paino nousi vain . Nyt 140g viikossa, joten neuvolatäti päätti että aloitetaan korvikkeen käyttö.Odotukset nyt kolmannen kohdalla on valtavan suuret, haluaisin niin täysimetyksen onnistuvan Toivon.. niin toivon onnistuvani ja tekeväni asiat oikein tällä kertaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.♡
   Toivotaan että kolmannen kohdalla onnistuisi haluamallasi tavalla. :)

   Poista
 17. http://nede93.blogspot.fi/2015/11/10-kysymysta-haaste.html
  Sulle ois haaste mun blogissa :)

  VastaaPoista
 18. Tsemppiä sinne imetyspuuhiin! Minä oon kolmen ekan kanssa täysimettänyt 6kk ja aloitellut sitten soseita imetyksen kaverina. Ei ole kyllä uponnut soseet ollenkaan.. Hyvin nuo kyllä nyt syövät :) Nyt neljännen kanssa aloittelin soseiden maistelut vähän aikaisemmin (n.5kk iässä), kun oli jo aivan mahdottoman kiinnostunut meidän syömisistä. Hyvin söi kaiken, mitä hälle annettiin :) ja hyvin syö edelleen (nyt 7kk). Aiemmista en kyllä edes muista tuollaista kautta, että olisivat olleet noin kiinnostuneita ruoasta, mitä nyt nuorimmainen. Hänen kohdallaan ajattelin, etten "uskalla" antaa herkkyyskauden mennä ohi. Mutta hyvä ja suositeltava tavoitehan tuo 6kk täysimetys on!

  VastaaPoista
 19. Minäkin olen 6kk imetystaipaleella. Meillä kasvettiin eka 3kk hitaasti, sitten tilasi pari viikkoa maitoa ja yhtäkkiä paino nousi alle kuukaudessa yli kilon :D Jos maidon vähyys epäilyttää, juo ja syö paljon, pidä vauvaa lähellä ja ihokontaktissa ja tissitä öisin runsaasti. Mä ihmettelen myös monesti molempia rintoja samalla syötöllä ja etenkin ennen päikkyjä. Jotenkin huvittaa, kun esikoisen kanssa raivarit tuntui ihan kamalilta ja nyt vaan naurattavat :)

  Jos vaan pystyn niin imetän taaperonakin ettei tarvi lehmänmaitoa antaa tai kalsiumin kanssa laskea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä ja ihanaa imetystaipaletta sinne.♡
   Tissiä oon antanut kun sitä vaatii, nyt menossa tiheänimun kausi kun syödään 2 tunnin välein normaalin kolmen sijaan. Illalla tankkaa oikein kunnolla ja monesti syötän silloin molemmista. :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...