Kaksplus.fi

torstai 2. kesäkuuta 2016

Vauvan hampaat

Hugolla on kaksi hammasta alhaalla ja niitä tehtiin todella kauan. Voi sitä kuolan määrää. Bodeja vaihdettiin tiuhaan ja samoin kuolalappuja. Siis oikeasti se kuolalappu oli jo ihan läpi märkä aivan hetkessä. Parhaimpia oli ne joissa toinen puoli oli fleeceä. Se ei heti päästänyt kosteutta läpi. Kun hampaat vihdoin tulivat läpi alkoi myös kuolaaminen rauhoittua. Nyt ollaankin sitten oltu jo pitkä tovi ilman noita lappuja ja mahtavaa kun bodiakaan ei tarvitse vaihtaa niin usein. 

Heti ensimmäisen hampaan puhjettua kaivoimme hammasharjan esiin. Hampaita on harjattu ihan alusta asti sekä aamulla että illalla. Tahnaa emme ole vielä ottaneet käyttöön, vaikka se löytyy jo hyllystä. Pitäisi nyt hiljalleen ottaa se mukaan hampaiden pesuun. Muistelin että Ainon ollessa pieni ohjeistettiin, että vesipesu aamulla ja tahnalla sitten illalla, jottei tahnaa käytettäisi liikaa päivässä. Hugo kuitenkin nielee kaiken tahnan, niin sitä saa laittaa harjaan todella vähän. Ohjeistus on toki voinut jo muuttua, mutta se selviää ensi viikolla kun Hugolla (sekä Ainolla) on hammaslääkäri käynti.Hih, hieman huvittavaahan se on käydä niitä kahta helmeä näyttämässä, mutta toisaalta saanpahan kuulla taas päivittyneet ohjeet hampaiden huollosta. Ja mitä luultavammin Hugo saa itselleen uuden hammasharjan. Hieman olen miettinyt antaako Hugo edes katsoa suuhun ilman että tulee itku,  sillä pojalla on nyt menossa vierastus vaihe. No mutta lähinnä se varmaan on taas sitä höpöttelyä ja ohjeistusta.

Vaikka nuo kaksi hammasta pojan suusta löytyy, niin olen todella hämmästynyt, ettei Hugo ole puraissut minua niillä tissillä ollessa kuin ihan pari hassua kertaa. Ja se on kyllä onni, sillä niillä saa kyllä tehtyä ikävää jälkeä ja sen jälkeen joka syöttöä varjostaa pieni pelko "pureekohan tällä kertaa". Olen myös oppinut että tissiä kannattaa antaa vain kun pojalla on oikeasti nälkä. Muuten hampailla tarrataan varmasti kiinni.

Kuolaa ei nyt tosiaan ole aikoihin tullut, mutta muuten ikenet tuntuu nyt kutisevan.  Jokohan ne ylähampaat alkaa puskea kovaa vauhtia läpi? Niiden puhjettua palojen syöminen helpottuu ja luulen että silloin se varsinainen pureskelu vasta alkaakin. Tällöin pitää myös muistaa tarkistaa tiuhempaan tuttien kunto, ettei vaan ole saanut purtua reikää.
Vauvan hampaat voi olla myös haasteellista harjata, mutta me olemme onneksi olleet onnekkaita, sillä Hugo rakastaa hampaiden harjausta. Pieni kikattaa kun äiti harjaa, hih.  Yleensä siis minä harjaan, mutta ajattelin että otamme tarvittaessa käyttöön sen tyylin, että Hugolla on oma harja ja minä siinä sivussa harjaan toisella. Nyt hieman jännätään koska tulee lisää hampaita ja ettei poika ole kovin kipeä suustaan, jottei hampaiden harjaamisesta tule yhtäkkiä inhoittava kokemus. Ja toivon että hampaiden harjaaminen on jatkossakin näin helppoa ja mukavaa mitä se tällä hetkellä on.


Mitä mieltä muiden pienet on hampaiden pesusta?16 kommenttia:

 1. Ihana hampaanharjaaja siellä <3 Meidän 2-vuotiaan kanssa hampaiden harjaaminen on kyllä ollut varsinainen show. Iltaisin tietty väsyttä kovasti ja sitten joku vielä tulee änkemään jotain harjaa suuhun. Hahaa.. Nykyään hän antaa isin harjata, mutta minulle hän vielä huutaa.. Huhu!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, Hugo kyllä rakastaa niin sitä puuhaa. :)
   Heh, kuulostaapa tutulta. :) Meidän Aino välillä inhoaa hampaiden pesua, mutta meillä äiti saa pestä ja isille huudetaan.

   Poista
 2. Kuolaamiseen liittyen en tajua miten meidän pojalla sitä tulee siis AINA, tuli hampaita tai ei. Kuolalappuja ollaan käytetty päivittäin syksytä asti, sellainen superkuolaaja tuo on :D

  Kiva, että teillä sujuu harjailu niin hienosti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih ihana. :D Vaikka eipä se kiva ole niitä kuolasia vaatteita jatkuvasti vaihdella.

   Poista
 3. Meilläki poika tykkää hampaiden harjauksesta ja haluaa lopuksi itsekkin vähän harjata :D varasitteko ite hammaslääkäriajan vai tuliko teille kutsu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpottaa kyllä kummasti, kun lapsi tykkää hampaiden harjaamisesta. :)
   Meille tuli aika kotio hammashoitolasta. Ei siis tarvinnut varailla itse. :)

   Poista
 4. Voi ihana pieni Hugo <3
  Meillä muuten hampaita vieläkin nolla, mikä imetyksen kannalta on ihan kiva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on kyllä niin ihana, että en kestä.♥
   Se on kyllä imetystä ajatellen ihan paras juttu. :D Nuo kaksikin hammasta tekee kipeää, jos sattuu nappaamaan tissistä kiinni.

   Poista
 5. Emilyllä tuli viimeviikon aikana jo kahdeksas hammas :0 Kyllä sattuu kun toinen puree. Kokoajan täytyykin olla jyystämässä jotain. Meillä purulelut ollut kovassa käytössä.

  Hampaidenharjausta Emily ei vierasta, mutta eipä hän siitä erityisemmin pidäkkään :D

  Onneksi teillä menee paremmin hampaiden harjaus pikku miehen kanssa ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, ompas siellä jo mahtava määrä hampaita. :D
   Mutta hienoa että hampaiden pesu kuitenkin sujuu, eikä ole kamalan hankalaa. :)

   Poista
  2. No joo on kyllä tullut yhdessä rytäkässä monta kerrallaan :D

   Poista
 6. Meidän pesut oli helppoja alusta asti, muutama "enpesehampaita"-vaihe on tullut ja kestänyt pari viikkoa, jollainen on meillä parhaillaan menossa, mutta nyt on kestänyt jo reilu pari viikkoa. En halua väkisin harjata ettei tule mitään kammoa, mutta joka aamu ja ilta koitetaan, muutaman kerran olen saanut taas huijattua pesemään alahampaat.. Kai tämäkin taas ohi menee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita vaiheita tullut täälläkin tasaiseen muilla lapsilla, varsinkin Ainolla. Meillä on toiminut se, että suussa menee muka Muumeja jotka koitetaan pyydystää harjalla. :D

   Poista
 7. Nuutti haluaa pestä itse, itku tulee siinä kohtaa kun äiti haluaa ruveta tekemään samaa hommaa.
  Nuutti kävi ekan kerran hammashoitajalla niin, että suussa ei ollut vielä yhtään hammasta:) Ikeniä sitten kurkittiin!

  Mutta on tuo kyllä tosi tärkeää,että opetetaan heti pienestä lapsille hampaiden pesu.

  Hugo on kyllä niin söpö<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ihana. :) Meillä on tehty niin että ensin me harjaamme ja sitte lapsi saa itse harjata lopuksi. Saa sitten hinkata niin kauan kuin haluaa. :D Ja Hugo on niin innoissaan aina pesemässä hampaitaan.
   Läinnä nuo pienten ensimmäiset käynnit onkin sitä puhumista. :D
   Huvittavaa se on käydä siellä siinä vaiheessa, vaikkei ole edes hampaita (mekin ollaan jonkun lapsemme kohdalla käyty niin). Ja tuntuu kyllä ettei sinne vauvan suuhun voi edes nähdä, ellei vauva huuda kurkkusuorana.

   Hugo on kyllä sellainen söpöläinen.♥

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...