Kaksplus.fi

torstai 21. heinäkuuta 2016

Ähtärin eläinpuistossaTätä reissua oli suunniteltu ja odotettu. Vihdoin koitti se päivä kun edessä oli reissu kohti Ähtärin eläinpuistoa sekä mökkiä. Matkaan lähdimme lasten sekä äitini ja siskoni kanssa. Mutta ennen matkaan lähtemistä aiheutti pakkaaminen harmaita hiuksia. Voitte varmasti kuvitella, kun tämmöinen kööri lähtee liikkeelle niin tavaraa "tarvitaan" paljon. Todellisuudessa puolet oli turhaa mutta niitä olisi voinut tarvita. Ja yllättäen unohdin pakata itselleni pitkähihaisen, onneksi autosta löytyi yksi. Kyseessä oli vain yhden yön ja kahden päivän reissu ja tavaran määrästä olisi helposti voinut luulla, että olemme suunnilleen muuttamassa, heh. Kun sitten saimme sullottua itsemme kokonaan autoon suuntasimme auton nokan kohti määränpäätä. Ensimmäisen vartin aikana ainakin kaksi kysyi, joko kohta ollaan perillä.

Ähtäriin saavuimme perille kahden aikaan päivällä ja meille jäi aikaa kiertää eläinpuisto nelisen tuntia. Mukana oli rattaat sekä manduca. Lisäksi otimme vielä kärryt, joissa Aino kökkikin suurimman osan päivästä. Lisäksi kylmälaukku kulki siellä kätevästi. Välillä niitä oli ikävä kuljettaa perässä, mutta todellisuudessa ilmankaan ei oltaisi tämän porukan kanssa selvitty. Ja kuten näihin lapsiperheiden reissuihin kuuluu niin eipä kauankaan kun Aino kiukutteli jo ensimmäistä kertaa. Syy voi olla ihan pienikin, mutta jos se ei neitiä miellytä, niin sen saa kyllä huomata. Heh, kehen lie on tullut. No mutta näistä yleensä selvitään pienellä itkulla (joskus itkupotkuraivarilla), huutamisella ja lopulta mökötyksellä. Kyllä siinä jo mielessä kävi, että kuinkahan jaksaa koko kiekan, mutta hyvin se sujui. Kolme kertaa taisi Ainolla olla huonompi hetki ja eläimet kuulemma haisi. Mutta aika helpolla päästiin.

Eläimistä lapset odotti jostain syystä kovasti susia. No ne onneksi löytyi perimmäisimmästä aitauksesta auringosta loikoilemasta. Lapset näki sudet ja hyvä niin, sillä ainakin saukot, ahma ja ilvekset jäivät näkemättä. Lopulta lasten ja meidän aikuisten suosikeiksi valikoitui karhut ja varsinkin ne pienimät. Niitä katseltiinkin pitkä tovi ja kenelläkään ei ollut kiire eteenpäin. Pystyi jopa samaistumaan hieman karhuemoon, joka makoili kalliolla ja katseli lastensa temmellystä rauhallisin mielin välillä päätään kohottaen, että minne se yksi hävisi. Ihan huippu tapauksia.


Eläinpuiston kiertämiseen meillä taisi mennä 3h40min,  eli kerettiin juuri kiertämään ennen puiston sukeutumista. Jos meinaa mennä vielä kotieläinpuolelle ja syödä pidemmän tovin kuin puoli tuntia eväitä niin kannattaa kyllä varata reilusti aikaa. Lisäksi Ähtärissä on mahdollista mennä myös kotieläin puoli ja silloin tuo neljä tuntia tuskin piisaa. Lapset kyllä jaksoi kierroksen todella hyvin. Hugo torkkui välillä unet manducassa ja istuskeli välillä rattaissakin. 

Eläinpuiston jälkeen ajelimme mökille (Ähtäri Zoo Campingiin), joka sijaitsi ihan eläinpuiston vieressä. Matka oli kivan lyhyt, mökit siistejä ja niin hienolla paikalla. Oli pomppulinna, minigolffia, leikkipuistoa sekä kiva ranta jossa kävimme kahlailemassa. Viihdyimme kyllä todella hyvin. Illalla lapset eivät olisi malttaneet mennä ollenkaan nukkumaan, mutta viimein yhdeltätoista kaikki lapset olivat unessa.  


Ilma vaihteli aika paljon. Välillä päälle sai pukea pitkähihaista ja välillä aurinko lämmitti oikein kunnolla. Mutta eipä tuo viileäkään haitannut. Kaikilla oli oikein mukavaa ja päivä oli oikein onnistunut. Lisäksi oli oikein kiva päästä hieman mökkeilemään.

Oletteko te käyneet tänä kesänä Ähtärin eläinpuistossa? Jos ette, niin suosittelen. On kyllä joka kerta yhtä ihana paikka.

18 kommenttia:

 1. Käytiin toissa kesänä Ähtärissä ja ainakin silloin olin ihan myyty. Paljon parempi paikka kuin Korkeasaari! :) ihania kuvia ☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ähtäri on kyllä todella kiva paikka ja kierrettävä reitti on selkeä. :) On myös kiva kun on niin hyvät mahdollisuudet grillaukseen ja muiden eväiden syömiseen. :)

   Poista
 2. Tosi kivalta vaikuttaa tuo paikka, täytyy tehdä reissu vaikka sitten kun poika on vähän isompi :)

  VastaaPoista
 3. Käytiin just viime viikolla. Oltiin ensin päivä miljoonativolis sitten ym mökissä tuon samalla leirintäalueella ja sitten kierrettiin seuraavana päivänä rauhassa puisto 😊

  VastaaPoista
 4. Meillä Ähtäri on "pitäisi"-listalla. Onko nuo mökit isomman porukan kanssa millaisia? Meillä yksi kummilapsista rakastaa eläimiä niin olisi hänetkin mukava mukaan ottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me olimme niissä pienissä mökeissä ja hyvin nukuttiin. Mutta ei niissä muuten oikein isolla porukalla pysty oleen sisätiloissa. Tila on niin pieni. Onneksi kelit suosi niin tuli oltua ulkona. :)

   Poista
 5. Ähtäri on ollut monena kesänä suunnitelmissa käydä katsomassa. Edelliskerrasta on jo aikaa yli kakskyt vuotta. :)

  VastaaPoista
 6. Asutaan reilun tunnin ajomatkan päässä Ähtärissä niin puistoissa on tullut käytyä monta kertaa :)

  Pakko kysyä mutta eikö sun mies ole näillä teidän reissuilla mukana? Tuntuu että arki taitaa olla sinun vastuulla? Toivottavasti saat joskus huilia siinäkin ja omaakin aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltäkin ajelee reilun tunnin sinne. Joka toinen vuosi ollaan nyt käyty. :)

   Jos lähdetään viikolla niin mies ei yleensä mukaan pääse. Kesällä heillä on töitä todella paljon ja hyvä jos viikon kerkiää lomailla. :/ Tehdään viikonloppuuna sit jotain pienempiä reissuja. :)

   Poista
 7. Ähtäri on kyllä niin ihana paikka ja joka vuosi siellä tulee kyllä käytyä. :) Kevättalvi on meidän suosikkivuodenaika.
  Ennen eläinpuiston puolella on voinut kyllä viipyä vielä lipunmyynnin sulkeuduttuakin. Onkohan ne sitten muuttanut sitä. Hmmm.. Mutta kivasti siellä saa kyllä aikaa kulumaan ja evästauot on lapsille tärkeä osa reissua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä on. :)
   Me ollaan nyt käyty joka toinen vuosi.

   Sitä en muuten tiiä, että voiko siellä olla sen jälkeen. :) Mutta eipä me kelloa sen pahemmin siellä katsottu. Vasta ulostulo portilla katsoin että kello on melkein kuusi. :D

   Poista
 8. Ähtäri oli kyllä kiva paikka! Käytiin tänä vuonna ekaa kertaa ja varmasti mennään toistamiseen! :) Meilläkin jäi ilvekset, ahma ja saukko näkemättä - ehkä ne on kesälomalla?! Hihii...

  VastaaPoista
 9. En ole ikinä itse käynyt Ähtärissä. Mukavan oloinen paikka, tarvitsee varmasti ensi kesänä suunnitella reissua sinne! :3
  Tänä vuonna kävimme "vain" Muumimaailmassa. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä ehdottomasti käymään. :)
   Muumimaailma on kyllä myös niin huippu paikka..oltiin siellä juhannuksena. :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...