Kaksplus.fi

sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Nämä te halusitte tietää joulustamme
No niin sitten olisi näiden jouluisten kysymysten ja vastausten vuoro. Kiva, että niitäkin tuli näin joulun alla. Mutta sen pisemmittä puheitta tässä nämä nyt ovat. Ja älä huoli, näitä ei ole niin paljon kuin mitä oli edellisessä postauksessa kysymyksiä, hih.


Minkä verran satsaatte lasten lahjoihin? Tuleeko paketteja myös sukulaisilta, kummeilta ym? Ja missä vietätte tämän tulevan joulun?
Omille lapsille ostetaan kaksi-neljä lahjaa per nenä. Tänä vuonna saavat meiltä sekä pehmeitä, että kovia paketteja. Paketteja tulee myös osalta kummeilta ja sukulaisilta. Mitään järjetöntä lahjamäärää ei toivota. Sellaista järkevää ja ne mitä lapset toivovat pyritään aina toteuttamaan. Ennen aattoa sitten katson, että jokaisella olisi suunnilleen sama määrä lahjoja ja täydennän sitten vielä jollakin pienellä, jos jollain lapsista on vähemmän.
Joulu vietetään täällä meillä, jotta lasten ei tarvitse istua autossa. Isovanhemmat ja täti ja setä viettää joulua meillä. Näin kaikki tärkeät on saman katon alla. Näin olemme tehneet jo monen vuoden ajan.

Kun joulu on tulossa niin tällainen yksinkertainen kysymys että miten vietätte joulua? Onko mitään jouluperinteitä?
Aamulla keitetään riisipuuro ja katsellaan yhdessä telkkaria tai lähdetään ulos. Syödään ensimmäinen ruoka kotona. Kannetaan saunalle puita ja lämmitellään se päiväksi. Mummut, pappa, vaari ja setä sekä täti tulevat meille saunomaan. Sitten mennään naapuriin (mummulaan) syömään, jonka jälkeen on pakettien avaamista (meille ei tule joulupukkia, vaan paketit ilmaantuvat kuusen alle sillä välin, kun ollaan naapurissa syömässä) ja sitten kahvit, glögit ja kuivakakut unohtamatta suklaata. Sen jälkeen vain lahjoihin tutustumista, yhdessä oloa, myöhään valvomista ja kinkun sulattelua. Vähän tähän tyyliin joka joulu.

Oletko jouluihminen?
Kyllä olen. Tykkään joulusta, mutta en kauheasti laita sitä kotiin, johtuen siitä, etten ole löytänyt sellaisia koristeita yms mitä miellyttäisi. Punaista kun en tänne pahemmin halua, esim verhoihin ja muihin tekstiileihin. Lasten tekemät joulukoristeet pääsevät aina esille.

Mitä toivot joululta?
Yhdessä oloa, terveyttä, lunta, hyvää ruokaa, lasten naurua, rakkautta

Lemppari jouluherkku?
En ole niin hirveä jouluruuan fani, mutta savukala, kinkku ja maksalaatikko on hyvää. Ja jos on kalkkunaa, niin se voittaa kyllä kinkun.

Mitä toivot joululahjaksi?
Itselleni en toivo mitään. Oikeasti, minusta on kivempi katsoa kun muut avaa lahjoja kun saada niitä itse. Joka vuosi on tullut jotakin pientä. Joskus saan villasukkia ja ne on kyllä parasta. Niitä kun menee vuodessa useampi pari, hih. Miehen kanssa ei olla ostettu toisillemme mitään enää moneen vuoteen. 


Lopuksi pari kysymystä teille lukijoille. Mitä sinä toivot joululahjaksi itsellesi? Mikä sinusta on joulussa parasta?Ps. Vielä tänään kerkiät osallistua ihanan vapaavalintaisen By Pinja korun arvontaan! Arvonta päättyy tänään klo 23:59. Arvontaan pääset tästä.

12 kommenttia:

 1. Kirjoitin joku aika sitten postauksen omasta lahjatoiveestani: täydellisestä tyynystä. Enemmän kuin tyynyä toivoisin kokonaan nukuttuja öitä. Jospa tuo 8kk alkaisi jossain vaiheessa nukkumaan kunnolla. :) Myös joku hyvä kirja olisi kiva.

  Joulussa parasta on joulunodotus.

  Ihanaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokonaiset yöunet olis aika kiva juttu täälläkin. :) Ehkä vielä joskus.
   Joulun odotus on kyllä ihan parasta.
   Kiitos ja ihanaa joulua sinne myös!♥

   Poista
 2. Mä toivon joululta rentoa yhdessäoloa sukulaisten ja perheen kanssa, hyvää ruokaa ja lasten riemua lahjoja avatessa. Ne on parasta <3 tänä jouluna stressaan sitä että joudun olemaan sairaalassa aattona jos tämä pikkuinen päättää tulla juuri silloin kun ei pitäis ;)
  Joululahjaksi mä oon toivonut imurin suulaketta koska edellinen on ollut rikki jo puoli vuotta varmaan :DD mut mielummin annan lahjoja kuin saan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri nuo ovat joulussa sitä parhautta.♥
   Muistan kun kohta kuusi vuotta sitten mietin samoja asioita. Onneksi poika päätti ja syntyi 20.12. ja pääsimme jouluksi kotiin.♥ Sitä kun ei koskaan tiedä milloin pieni päättää syntyä. Toivotaan kuitenkin, että saat olla joulun kotona. :)

   Poista
 3. Mun ehdoton lemppari joululahjatoive on saada mummon tekemät villasukat :D! Muita toiveita mulla ei oikeastaan olekkaan.

  Ainiin ja mä palasin nyt blogilomalta, joten alan käymään sun postauksia läpi vasta nyt tämän ja viime kuukauden ajalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukat on kyllä ihan parhaat.♥
   Hih, kivoja lukuhetkiä blogini parissa. Ja kiva kun palasit. :)

   Poista
 4. Aikalailla samoilla linjoilla meilläkin! Meidän lapset saa tosin aivan liikaa lahjoja - olisi kivempi, että saisivat kourallisen oikeasti miellyttäviä lahjoja! Minä toivoin tänä vuonna lahjaksi photoshop-lisenssiä. Katsotaan mitä pukki tuo.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lapset sai aikoinaan hurjasti lahjoja. Sitten kun se alkoi mennä siihen, ettei niitä edes arvostettu niin tein topin. Nyt saadaan vähemmän, mutta oikeasti sellaisiajoita halutaan. :)
   Kuulostaa kivalta toiveelta. :)

   Poista
 5. Tänä vuonna joulufiilis on jostain syystä vähän kateissa,mutta yleensä joulussa on parasta joulun valmistelu ja lasten ilo. Toivon mieheltäni joululahjaksi Kalevala-korun Lapsi-helaa sinisellä kivellä,sillä ennestään ketjussa roikkuu jo kolme pinkillä kivellä varustettua helaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että se fiilis sieltä vielä löytyy. Lasten ilo ja se jännitys on kyllä ihan parasta.♥
   Tuo onkin ihana toive.♥ Olen katsellut joskus noita koruja itsellekin, mutten ole vielä ostanut.

   Poista
 6. Moikka! Ihanalta joululta kuullostaa! Onko muuten joku syy siihen, ettei teillä pukkia käy vai onko vaan jäänyt tälläinen perinteeksi? :) Millainen käsitys teidän lapsilla sitten on joulupukista? Mielenkiinnosta vain kyselen. Oikein ihanaa joulua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kävi aikoinaan pukki, mutta sitten luovuimme siitä, kun Lumi ei kestänyt yhtään. Ajattelimme, ettemme halua pelotella toista pukilla, kun pelkäsi hysteerisenä niitä jo kaupoilla. Tämä sitten jäi hiljalleen perinteeksi ja näin ollaan jatkettu siitä eteenpäin. :D
   Nykyisin Lumi ei ole pukkia vierastanut, jos ollaan jossain nähty ja muutkin lapset tykkää pukista. Nähtäväksi jää löytääkö pukki joskus vielä meille niin, että hänet kerkeisimme nähdä, vai onko hän taas käynyt sillä välin kun ollaan mummulassa syömässä. :D
   Kiitos ja ihanaa joulua sinne myös.♥

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...