Kaksplus.fi

lauantai 15. lokakuuta 2016

Syksyn ihanuus ja kamaluus




Syksy tuo mukanaan kauniit värit puiden lehtiin, ilma on vielä lämmin, heitellään lasten kanssa vaahteranlehtiä ilmaan, maataan lehtikasoissa ja koitetaan nauttia vielä siitä valoisuudesta mitä on. Puhumattakaan auringosta, joka säteillään lämmittää joskus niinkin paljon, että takin voi jättää sisälle. On ihana laittaa villasukat jalkoihin ja juoda kuppi kuumaa teetä.

Syksyllä luonto kylpee mitä kauniimmissa väreissä ja rakastan katsella sitä, mutta sitten tulee se kuuluisa mutta. Vaikka syksyllä on kaunista, niin pimenevät illat ja ilmassa tuntuva koleus eivät ole minun juttuni kuitenkaan. Alkusyksy on aivan ihanaa aikaa, mutta syksyn edetessä toivon välillä, että aika menisi pikakelauksella ja odotan innolla jo kevättä. Sitä kun näkee luonnon heräävän taas eloon. Silloin tuntee kuinka mielettömästi siitä saa itsekin virtaa. Ja ennen kaikkea se valoisuus, sitä minä jään kesän jälkeen kaipaamaan eniten.

Vielä niin kauan kun lehdet ovat puissa on helpompaa ja syksy ok, mutta kun viimeisetkin lehdet tipahtavat maahan ja kuuden aikaan illalla on jo pimeää, iskee se tunne, että syksy on kamala vuodenaika.  Ja se aika on alkanut nyt. Puut näyttävät niin alastomilta, ulkona tulee hetkessä vilu vaikka itsellä varusteet on kohdillaan. Sisällä ollessa palelen vaikka päälläni on parhaillaan kolme pitkähihaista paitaa ja juon teetä niin paljon, että hampaatkin jo kellertävät. Villasukat ovat jalassa aamusta aamuun, sillä ne pitää olla jalassa nukkuessakin. Koitan hakea kynttilöiden avulla hieman tunnelmaa ja sitä fiilistä, minkä moni syksyisin saa.




Pian koittaa taas aika kun aurinko ei näyttäydy. Lunta joutuu odottamaan ikuisuuden ja pimeys on karmivaa, yhyy. Tämä on oikea valitus postaus, pahoittelut siitä, mutta syksy ei oikein koskaan ole ollut minun vuodenaikani. Joka vuosi se kuitenkin tulee ja sen kanssa on elettävä. Halusin tai en. Ehkä minä taas selviän kuitenkin tästäkin syksystä. Onhan kohta jo joulu, heh. Meillä alkoi lapsilla nyt syysloma ja koitetaan keksiä kaikkea kivaa tekemistä, jospa se piristäisi tätä äitiäkin. Kaikille lomaileville oikein ihanaa lomaa.

Ps. Muistakaa käydä osallistumassa ihanan Tovi tuttinauhan arvontaan. Vielä tämä ja huominen päivä aikaa.


20 kommenttia:

  1. Mä oon oppinut jotenkin ajan kanssa rakastamaan syksyä. Just kynttilöiden polttamista, takkatulta,villasukkia ja sitä kun lapset saa pukea lämpöisiin vaatteisiin.
    Toki joo sitten löytyy se inhottava puoli. Märkiä vaatteita ja kenkiä, kylmyyttä, pimeyttä. Tuo pimeys menee vähän yli mullakin, varsinkin nyt kun asutaan paikassa jossa lähimpiin katuvaloihin on 2km. Mutta eilen illalla mentiin koko porukka pihalle, kun oli jo pimeää taskulamppujen kanssa ja oltiin piilosta niiden kanssa. Ihan itseäkin jännitti kun lampun kanssa kuljin kurkkimassa pimeitä nurkkia:D Nuutti oli ihan fiiliksissä tästä leikistä!!
    Tsemppiä syksyn nujertamiseen<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa nähdä tykästynkö mä ikinä. :D
      Tuota taskulamppupiiloa on meilläkin menty, tässäkään kun ei katuvaloja ole, niin aika pimeä piha on. :)
      Mukavaa viikonloppua.♥

      Poista
  2. En tiiä mikä mua vaivaa mutta itse just tykkään siitä että on pimeää :D Jotenki oon aina ennen inhonnu syksyä mutta nyt oon oppinu tykkäämään siitä. Ja joulu, rakastan sitä ja sen laittamista! Meillä on jo jouluvalot sisällä ja kynttilöitä kuluu hyvää vauhtia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, saa nähdä opinko mä koskaan tykkäämään. Pimeys ei vaan oo mun juttu. :)
      Joulu on ihanaa aikaa ja sitä on kiva laittaa hyvissä ajoin, mutta joulun mentyä korjaan kaikki aina nopsaa pois. :)

      Poista
  3. Mie vihaan pimeää ja kylmää, erityisesti sitä kylmää, joten vihaan loppusyksyä. :D Nyt on vielä suht siedettävää kun on kauniin värikästä eikä kunnon vaatteet päällä vielä ihan jäätävääkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toi kylmä on pahin, en tykkää ollenkaan. Tai pakkaset menee mutta tämä koleus ja siitä johtuva kylmyys. Täällä on jo niin puista lehdet varisseet ja puut niin kaljuja.. Kevättä odotellessa. :)

      Poista
  4. Lokakuu on kuukausista julmin. Voin samaistua tekstiisi täysin. Alkusyksy on kaunis väriloistoineen, vaan nyt lehdettömät puut kuvastavat kuolemaa ja ikiroutaa saapuvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkusyksy on kyllä ihanaa aikaa, on lämmin ja pudien lehdet upean näköisiä, mutta nyt yhyy, en kestä. Kaikki lehdet tiessään ja tää koleus.

      Poista
  5. Tämä loka-marraskuun aika kun ei ole lunta, on tosi masentavaa aikaa. Aamulla on pimeä, ja illalla on pimeä. Lumi sentään tuo sitä valoa, mutta kun viime vuosina luntakin on saanut odotella pitkälle talveen, niin ei ole aina sitä joulufiilistäkään iloa tuomassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Lunta sais tulla tänä vuonna aikaisemmin edes pikkuisen, jotta tuntuisi hieman valoisalta. Ja valkoinen joulu olisi kiva, nykyään nekin on ollut niin harvassa. :/

      Poista
  6. Mukavaa lomaviikkoa♥ Meillä paistoi aamupäivällä ihanasti aurinko ja vaikka kuopus herättikin ihan liian aikaisin, antoi aamupäivän ulkoilu ihanasti lisää energiaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.♥
      Oi paistaispa täälläkin..nyt ollut niin ankean harmaata jo monta päivää. :/

      Poista
  7. Kauniita kuvia! Täälläkin kamppaillaan syksyn tuomaa väsymystä vastaan. Meidän pitää odottaa vielä yksi viikko lomaa. Mukavaa lomaa teille! Toivottavasti loma piristää ja keksitte mukavaa tekemistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna.♥
      Onneksi jouluun ei ole montaa viikkoa ja sen jälkeen voinkin jo odotella kevättä. :D Toivotaan että syyslomaviikosta tulee kiva. Äkkiä se viikko hurahtaa ja pian teilläkin lomaillaan. :)

      Poista
  8. Mä taas rakastan tätä pimeyttä. Heh..Villasukkia,pimeässä lenkkeilyä, kynttilöitä ja joulun lähestymistä. En voisi elää ilman "kaamosaikaa". Oon tässäkin asiassa vähän tällainen outolintu. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tiesin että sä ainakin rakastat tätä aikaa vuodesta. :) Mä en kyllä välitä tästä pimeydestä.

      Poista
  9. Ihanaa syyslomaa teidän perheelle! <3
    Minä rakastan syksyä, mutta oikeastaan vain siihen asti kunnes kaikki värikkäät lehdet ovat tippuneet. Tänä syksynä on ollut paljon kauniita, aurinkoisia ja värikkäitä päiviä. Nyt väriloisto alkaa kaikota, kumpa mitkään kauheat syyssateet eivät tulisi tilalle. Toivottavasti tänä vuonna saataisiin lunta aikaisemmin, se valaisee kummasti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ninni.♥
      Syksy on kyllä kaunista aikaa aina sen alun verran, mutta heti kun tämä pimeys ja koleus saapuu, niin voisin skipata koko syksyn.
      Toivotaan että tänä vuonna lumi saapuu aikaisemmin. :)

      Poista
  10. Minäkin rakastan kaikkia värejä syksyllä mutta inhoan pimeyttä. Viime viikolla minä huomasin ensimmäistä kertaa sen vaikuttavan energiatasoon. Huomaan tarvitsevani jopa tunnin enemmän unta kuin normaalisti.. Huoh! <3 meillä on onneksi tulossa vielä nyt syksyllä reissu Kanariansaarille ja yritän siis pinnistellä siihen asti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puiden lehdet näyttää kyllä upeilta..tai siis näytti. Ne varisi alas jo ajat sitten..yhyy. Joo kyllä sen huomaa, että virtaa on vähemmän kuin valosana aikana. Mutta teillä on edessä valoa ja lämpöä reissun muodossa. Ihanaa!♥

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...